6. 4. 2018 | Věra Novotná

Stabilní účastníci benáteckého kádru

Po uplynulém ročníku jsme vám poprvé přinesli Kroniku benátecké sezony, v níž jsme zmapovali statistická okénka a velké momenty každého z hráčů benáteckého kádru. V letošní sezoně v tomto trendu budeme pokračovat a vy se tak můžete těšit na nových devatenáct dílů. Ročník 2017/2018 nebyl z těch výsledkově nejpovedenějších, co se ale získaných zkušeností mladého celku týká, ty byly obrovské. Důkazem je například nejlepší sezona Dominika Hrníčka a velmi povedená sezona Petra Wienceka, který se již do benáteckého kádru stabilně zařadil.

Dominik Hrníčko odstartoval sezonu 2017/2018 jako kapitán Benátek nad Jizerou. Jak ale uvedl v rozhovoru po prvním zápase sezony proti Horácké Slavii, kapitánské C po zápase rychle odevzdal.

Dvaadvacetiletý útočník patřil v kabině ke zkušeným hráčům, zvláště po odchodu Daniela Špačka a Petra Kolmanna. U řeky Jizery strávil Hrníčko již čtvrtou sezonu, která byla v konečném součtu jeho nejdelší a nejpovedenější.

Vedle Dominikova jména svítilo po 52. kole rovných 20 bodů, které rozdělil mezi osm branek a dvanáct asistencí. Dařilo se mu především v prvních kolech, kdy v úvodních pěti duelech zaznamenal pět bodů. Ve dvou prvních zápasech, proti Horácké Slavii a Havířovu, dosáhl Hrníčko na 2 body (1+1). Za své oblíbené soupeře by mohl dvaadvacetiletý forvard označit například právě Třebíč či Vsetín. Proti oběma soupeřů se totiž dokázal bodově prosadit ve dvou ze čtyř vzájemných soubojů.

Hrníčko odehrál v loňské sezoně 47 duelů, během nichž poslal na branku soupeřů rovných 100 střel, čímž si vysloužil místo pro druhého nejčastěji střílejícího hráče benáteckého kádru. Své místo pro přesnou střelu si dokázal Hrníčko najít i v přesilových hrách. Díky pěti gólům v početní výhodě obsadil spolu s Petrem Kolmannem první pozici týmových statistik. Jednu branku přidal Hrníčko také v oslabení, a to konkrétně v zápase proti Přerovu, kdy na ledě soupeře vyrovnával na 1:1. Ani tato trefa však nestačila na body.

Na kontě mladého útočníka přistál i jeden vítězný gól a díky své obětavé hře dozadu se Dominik dostal i do nejlepší desítky benáteckých hokejistů ve statistice zablokovaných střel…

Čtyři otázky pro Dominika Hrníčka

Na co z letošní sezony nezapomeneš?

„Asi na první venkovní zápas na Lapači, na který jsem se hrozně těšil. Bohužel pro mě hodně brzo skončil, protože jsem byl ve svém třetím střídání tvrdě faulovaný a byl z toho otřes mozku.“

Na kterého soupeře nejraději vzpomínáš a proč?

„Odpověď souvisí s první otázkou…Je to Vsetín, ale tentokrát druhý venkovní zápas, který jsem si hrozně užil. I když jsme tam dostali hodně gólů, stálo to za to!“

Práskni kluky – Kdo z kluků má nejhorší stravovací návyky?

„Já takhle nikoho moc nesleduju, ale jednou jsem si všiml, že Běldovi (Matouš Bělohorský, pozn. red.) je jedno, kdy a co jí, zvlášť před zápasem (smích).“

Kdo tě v sezoně nejvíce překvapil?

„Řeknu asi svého spoluhráče z lajny Láďu Bittnera, který dá snad gól úplně z každé pozice.“

_____________________________________________

Svou první regulérní sezonu mezi muži zažil v uplynulém ročníku útočník Petr Wiencek, jehož pozorní diváci mohli zahlédnout i v sezoně minulé, kdy se ale v dresu Benátek představil jen ve třech utkáních. Letos zvládl Wiencek 45 duelů s bodovým ziskem 5+8.

Wienceka zdobila především čistá hra. Za celé své působení nasbíral pouhých 12 trestných minut, což je nejméně ve skupině hráčů, kteří odehráli více než jednadvacet utkání. Svůj první gól zaznamenal Petr Wiencek v zápase 3. kola proti Ústí nad Labem. Jeho premiérový gól sezony byl navíc otevírací brankou celého tehdejšího zápasu.

Povedenou byla pro Petra část sezony mezi 46. - 50. kolem. Tehdy totiž přidal do svých statistik čtyři body (2+2), z nichž si polovinu připsal v zápase proti Kadani. Skvělou vizitkou pro Petra je fakt, že všech jeho třináct kanadských bodů bylo primárních, což znamenaná, že se jednalo o vstřelený gól či první asistenci.

Po ukončení sezony se Wiencek přesunul do liberecké juniorky, kde spolu s dalšími spoluhráči, kteří se rovněž představili v benáteckém dresu, došel do finále DHL Extraligy juniorů!

Čtyři otázky pro Petra Wienceka

Jak se s odstupem času díváš na letošní sezonu Benátek?

„Sezonu jsme začali poměrně dobře, dvě výhry hodnotím kladně. Bohužel, potom už to začalo jít z kopce. Všechny ostatní zápasy pro nás byly jako na horské dráze, ale většinou končily spíše prohrou. Jako tým jsme se snažili o nejlepší výsledky, bohužel, štěstí nám nepřálo. Sezonu i tak hodnotím kladně, protože jsme byli dobrou partou a hráli jsme srdcem. Jen ty góly nepadaly podle našich představ.“

Co Tobě osobně letošní sezona přinesla?

„Určitě to bude z jedné strany radost a z druhé strany obtížnost. Poznal jsem, že je třeba se hodně snažit a makat na sobě, abych mohl spolupracovat s některými zkušenějšími a staršími hráči. Samozřejmě se také nejedná o ledajakou soutěž, ale o soutěž, kterou sleduje plno lidí, a která má úplně jinou atmosféru. Přinesla mi tudíž i něco nového, co se hokeje týče. Mohl jsem si vyzkoušet, jaké to je hrát ve vyšší soutěži. Byla radost hrát v týmu, kde všichni makali.“

Práskni kluky – Kdo z kluků stráví nejvíce času před zrcadlem?

„To je zajímavá a náročná otázka. Musím říct, že trávíme dost času u zrcadla všichni, už jen proto, že se sprchujeme po každém tréninku, který máme třeba dvakrát denně. Nejvíce času bude před zrcadlem trávit asi Kryštof Hrabík. Potřebuje udělat dojem na plno svých fanynek, a proto musí vypadat stále dobře.“

Kdybys měl vybrat jednoho spoluhráče, s nímž bys měl vymyslet, jak se dostat z pustého ostrova, kdo by to byl a proč?

„Za mě jednoznačně Ondra Chrtek. S Ondrou jsem několikrát hrál ve stejné lajně jak v Benátkách, tak i posledních zápasech za juniorku v Liberci a určitě jsme svým způsobem sladěni. Znám ho několik let a vím, že spolu bychom určitě nějaký plán, jak se dostat domů, vymysleli.“

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!