27. 5. 2018 | Věra Novotná

Veselého benátecká premiéra i čekání na gól Kryštofa Hrabíka

V partě Benátek nad Jizerou se našli i hráči, kteří si na svůj premiérový gól museli nějakou tu chvíli počkat. Byli jimi i Kryštof Hrabík a Radek Veselý. Oba nejprve sbírali přesné přihrávky a premiérový gól zaznamenali až v desátém, respektive patnáctém kole. Poté se však nastartovali a oba zakončili sezonu s dvoucifernou číslicí v kolonce kanadských bodů...

Osmnáctiletý útočník Kryštof Hrabík odehrál v ročníku 2017/2018 rovných 50 duelů. V dresu týmu Benátek nad Jizerou zaznamenal 34 startů, což je o dva méně než v sezoně minulé. Sedmkrát vypomohl juniorské kategorii Bílých Tygrů a devětkrát naskočil v libereckém „áčku“. Dva duely stihl odehrát i v dresu benáteckého soupeře v rámci WSM ligy – v Litoměřicích.

Ve své druhé sezoně za Benátky nasbíral Kryštof 15 kanadských bodů za pět branek a deset asistencí. Jak již bylo řečeno výše, od začátku ročníku sbíral Hrabík spíše gólové přihrávky a na svou první branku si musel počkat až do 15. kola, kdy se Benátečtí představili na ledě Trhačů Kadaň. Kryštofova přesná střela zapadla do branky symbolicky v patnácté minutě zápasu.

Také Kryštof Hrabík patřil ke skupině hokejistů, kteří si do svých statistik mohli zapsat zápas, v rámci něhož získali dva a více bodů. Kryštofovi se to povedlo hned ve třech duelech. Jako první v souboji proti Prostějovu, kdy zaznamenal dvě přesné nahrávky. Stejný bodový příděl přišel i na ledě Kadaně a jednou brankou spolu s jednou asistencí uzavřel Hrabík sezonu v 52. kole proti Slavii Praha. Dvě branky zaznamenal Kryštof v početních výhodách a hned třikrát byl střelcem první branky benáteckého celku v zápase.

V srpnu bude Kryštofu Hrabíkovi 19 let, již v minulém ročníku si ale vedl velmi dobře v porovnání s útočníky do 20 let. Díky svým 16 bodům si rozdělil pátou příčku v tabulce produktivity a na bronzovou příčku se poté vyšplhal ve statistice vyhraných vhazování, kterých bylo hned 142. Nejvíce času strávil Hrabík na ledě při vyrovnaném počtu hráčů. Okolo 73 minut ve hře poté strávil jak v přesilovkách, tak při hře v oslabení. Za zápas stihl 25 střídání, přičemž při jednom strávil na ledové ploše průměrně 40 sekund. Díky svým výkonům si vysloužil pozvánku na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v americkém Buffalu.

Čtyři otázky pro Kryštofa Hrabíka

Na kterého brankáře se v loňské sezoně nejhůře hledal recept?
Nejhůře asi na brankáře, kteří chodili z extraligy, přece jen ten rozdíl byl znát. Myslím si, že ani na naše brankáře se nehledal recept snadno, občas jsem se o tom přesvědčil na tréninku.

V čem ses podle Tebe v letošní sezoně nejvíc zlepšil?
Stále se snažím pracovat úplně na všem, tak snad jsem se zlepšil. Kdybych měl vybrat jednu věc, tak to bude čas na ledě, který jsme v Benátkách jako mladí dostávali. Myslím, že nám všem narostlo sebevědomí, což je jedna z nejdůležitějších věcí.

Práskni kluky – kdo nerad chodí na rozhovory?
Těžko říct, myslím, že na rozhovory vždycky chodíme rádi. Někdo mluví více, někdo mluví méně, ale rozhovory nám problém nedělají.

Jaké by byly tři věci, které by sis vzal na pustý ostrov a proč právě tyto?
Určitě brusle, hokejku a puk, přece jen hraju hokej :)

______________________________

Druhým z dnešní dvojice útočníků je dvaadvacetiletý Radek Veselý, který do Benátek zavítal poprvé ve své kariéře. Do sestavy naskočil ve 44 zápasech a zaznamenal sedmnáct kanadských bodů (7+10). Jeho výkonnost mu přinesla umístění v TOP10 v rámci produktivity benáteckého celku a to konkrétně šesté místo. Čtyři z těchto jedenácti bodů (2+2) nasbíral při hře v početní výhodě.

Veselého spojuje s Hrabíkem nejen stejný počet asistencí, ale také dobrá bilance při vhazováních, kterých Radek vyhrál hned 126, což mu zařídilo bronzovou příčku mezi benáteckými hráči v této disciplíně. Nejen to ale spojuje dnešní aktéry benátecké kroniky…

Stejně jako Hrabík si i Veselý musel chvíli počkat na svůj první gól v benáteckém dresu. Jeho premiérová trefa přišla v desátém kole minulého ročníku, kdy svou ranou hráč číslo 96 otevřel benátecký střelecký účet proti Frýdku-Místku.

Asi nejlepší zápas minulé sezony zažil Radek Veselý v rámci 44. kola, kdy Benátečtí hostili na svém ledě favorizované Karlovy Vary. Benátečtí si tehdy připsali neočekávané vítězství v poměru 2:0. V duelu zazářil čistým kontem nejen Matěj Žajdlík, ale i Radek Veselý spolu s Ondřejem Chrtkem, kteří se podíleli na obou benáteckých gólech. I zápas proti Kadani se Veselému vydařil. Na ledě soupeře zaznamenal dvě branky a navrch přidal jednu přesnou přihrávku.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.