2. 6. 2018 | Věra Novotná

Kolmann s Pyrochtou se v Benátkách minulou sezonu příliš neochladili

První červnový víkend bude ve znamení další kapitoly Kroniky benátecké sezony. Díl to nebude nijak rozsáhlý, týkat se totiž bude dvou obránců, kteří se na ledu benáteckého stadionu dlouho nezdrželi. Oba odehráli méně než čtvrtinu sezony, i tak však stihli zanechat ve statistikách výraznější stopu. Petr Kolmann si v minulé sezoně nesmazatelně zapsal do statistik vstřelený hattrick a Filip Pyrochta hned čtyři body v jednom zápase. Oba se poté připojili k „A“ týmu Bílých Tygrů.

Jedenadvacetiletý obránce Filip Pyrochta nastoupil v dresu Benátek nad Jizerou ke 12 zápasům. Nejvíce času na ledě, celkem 189:39 minut, strávil Pyrochta při vyrovnaném počtu sil. Za 60 minut hry stihl osmadvacet střídání, průměrná délka jednoho z nich byla sedmačtyřicet sekund.

V průběhu 345 střídání, které absolvoval, nasbíral Filip Pyrochta sedm kanadských bodů (3+4). Nejlepší zápas hráče s číslem 48 přišel hned při jeho prvním domácím představení proti Horácké Slavii Třebíč. Pyrochta tehdy zaznamenal čtyři body. Ačkoliv hattrick neslavil, mohl být s bodovým přídělem dvou branek a dvou asistencí více než spokojený.

Svými výkony si řekl nejen o pozvánku na reprezentační akci, ale také o pozornost v nejsledovanější hokejové soutěži. V příští sezoně se Filipovi stane domovem klub AHL – Milwaukee Admirals - farmářský klub Nashvillu Predators.

Čtyři otázky pro Filipa Pyrochtu

V Benátkách jsi odehrál 12 zápasů, stihl Tě za tu dobu někdo překvapit?
Mně osobně se líbí Jakub Husa. Z obránců má velký přehled ve hře, zkrátka ví, co s pukem, i minulou sezónu dokazoval to, že byl jedním z top obránců v Benátkách.

Podepsal jsi smlouvu s Nashvillem, při jaké činnosti Tě klub oslovil?
Oslovili mě, když jsem byl ještě s reprezentací na hotelu v Dánsku. Zrovna jsme s klukama hráli Playstation a já jsem to musel přerušit. Kluci pak na mě byli naštvaní, protože mi to trvalo dlouho…asi hodinu a půl.

Jak vidíš šance benáteckých zástupců v blížícím se draftu?
Určitě to všem moc přeju, protože vím, jaký je to pocit, když člověk draftovaný není. Bohužel jsem to zažil a to hned třikrát. Když to klukům ale nevyjde, tak nemusí být zklamaní, protože se to v budoucnu muže ukázat jako super věc. Můžou si vybrat, kam budou chtít…

Práskni kluky – Kdo stráví nejvíce času v posilovně mimo určený trénink?
Jednoznačně Pepa Mikyska, kterého chci tímto pozdravit. :)

_____________________________________________________

Stejně jako Filip Pyrochta nebyl v Benátkách dlouho k vidění i Petr Kolmann. Zkušený obránce odehrál jen šestici zápasů, jeho statistiky však i za tuto dobu byly fenomenální. S pěti brankami a čtyřmi přihrávkami započal sezonu v Benátkách, mezi Tygry přidal poté dalších sedm bodů.

Za jeden zápas stihl Kolmann 31 střídání, přičemž při jednom zůstal na ledě v průměru 44 sekund. Ze šesti zápasů, které v dresu Benátek nad Jizerou odehrál, nebodoval Petr Kolmann jen v jediném z nich. Ve čtyřech soubojích si poté připsal dva kanadské body, v rámci třetího kola WSM ligy zaznamenal hattrick.

Čtyři otázky pro Petra Kolmanna

Devět bodů ze šesti zápasů, byl minulý ročník nejlepším startem do sezony Vaší kariéry?
Asi se to dá takto označit. Je možná škoda, že jsem jich neodehrál víc, ale zase na druhou stranu jsem hrál o ligu výš. Vše má své plusy i mínusy.

Který z Vašich gólů byste označil za nejhezčí?
Možná hned ten první proti Třebíči nebo potom úvodní gól v zápase proti Havířovu, kdy jsem střílel přes obránce.

Proti Havířovu přišel hned hattrick. Vzpomenete si, kolik vás stál do klubové kasy?
Vzhledem k tomu, že jsem dělal v té době pokladníka, tak si to pamatuji úplně přesně. Bylo to 500,-.

Jak jste trávil čas mezi sezonami?
Nám se narodila čtyři dny po konci sezony dvojčata. Program byl tedy jasný. Žádná větší dovolená nebyla.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!