13. 8. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí hledali recept na brankáře kazašského celku marně

přát., pondělí 13. 8. 2018
Benátky n.J. - Pavlodar BEN - PAV

Zápas mezi kazašským celkem Ertis Pavlodar a Benátkami nad Jizerou nabídl souboje o každý centimetr ledu, které s sebou nesly i velký počet vyloučených hráčů. Benátečtí však nedokázali ani jeden z patnácti soupeřových trestů využít ve svůj prospěch a marně dobývali branku Pavlodaru. Soupeř se naopak prosadit dokázal a dokráčel si pro vítězství 4:0.

Benátky n.J.: Žajdlík – Aubrecht, Kolmann, Bednář, Husa, Niko, Kunst, Miročnikov – Psota, Mikyska, Wiencek – Šír, Chrtek, Špaček – Klapka, Bittner, Braid – Průžek, Hovsepyan, Řepík.
Pavlodar: Gelašvilli (41. Rumjancev) – Išmameťjev, Putilov, Mašinec, Chanžin, Volgin, Moškarev, Atachanov, Gorožaninov – Žiljakov, Banaškov, Gurjev – Kopytin, Titov, Filonov – Kačulin, Tverdochlebov, Borovkov – Sošnikov, Šetle, Assuchanov.
Branky a nahrávky: 23. Kačulin (Tverdochlebov, Borovkov), 36. Tverdochlebov (Filonov), 58. Kopytin (Šetle), 59. Moškarev. Rozhodčí: Battěk, Čáp – Zháňal, Žídek. Vyloučení: 9:15. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Komentář

Pro domácí hráče začal druhý přípravný zápas nejlépe, jak mohl, přesilovou hrou. Benátečtí však vážněji neohrozili branku Gelašvilliho. Střely se odrážely od mantinelů, a co nepochytali obránci, to našel ve své výstroji kazašský brankář. To první vážnější akce hráčů Pavlodaru vyděsila Žajdlíka o poznání více. Těsně předním obrana puk tečovala a kotouč se vznesl do výše. K úlevě všech benáteckých fanoušků nakonec zazvonilo břevno. Benátečtí následně nevyužili dvojnásobnou přesilovku a tak byli znovu na tahu hosté. Titov dobře zamířil do protipohybu benáteckého gólmana, přesná mířidla ale neměl. Domácí nevyužili ani jednu z následujících čtyř přesilových her a po první dvacetiminutovce odcházeli do šaten za bezbrankového stavu.

Prostřední část již branku přinesla, červené světlo se rozsvítilo po zásahu Michaila Kačulina, který se tváří v tvář brankáři Žajdlíkovi nemýlil. Benátečtí se snažili nalézt rychlou odpověď, avšak kazašští hokejisté rychle přistupovali a znemožnili jak Mikyskovi, tak Špačkovi v několika slibných příležitostech. Jednu z velkých šancí měli Benátečtí v další z početních výhod. Mikyska dostal puk k Bittnerovi, který však přestřelil. K vyrovnání se parta trenéra Kudrny nedostala ani v další dvoj mužné převaze, naopak nabídla stejnou příležitost svému soupeři, který jí nepohrdl. Sergej Tverdochlebov napřáhl ke střele mezi kruhy, kotouč minul Žajdlíkovu lapačku a zastavil se až o síť benátecké branky. Stav se již v závěru třetiny nezměnil, hosté z Pavlodaru tak odcházeli do šaten spokojenější.

Třetí třetina přinesla ze strany Benátek nejvíce šancí ke skórování. Ani jedna z nich ale nebyla využita. Hra se přelévala ze strany na stranu, tempo neupadávalo a hráči neustoupili z jediného osobního souboje. I nadále plnili trestnou lavici především hráči Pavlodaru, přesilovkové pětky domácích ale marně hledali recept také na Gelašviliho nástupce – Rumjanceva. Kazašští brankáři se zřejmě na tento zápas dobře vyspali. Definitivní šance Benáteckých zmařil závěr duelu, v němž obdrželi další dvě branky. O třetí branku zápasu se při power-play postaral Pavel Kopytin. Následně se mezi střelce zapsal i Jevgenij Moškarev, který využil přesilovou hru střelou od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme měli možnost vidět kvalitního soupeře. Utkání bylo poznamenané velkým množstvím trestů. Na obou stranách se hrálo mnohokrát v nerovnovážných situacích a nás mohou mrzet neproměněné šance. Vstřelená branka by nám pomohla. Měli jsme být důraznější v předbrankovém prostoru a jednodušeji řešit situace. Důležité je vyzdvihnout také výkon hostujícího gólmana, který dnes chytal dobře. Dnes rozhodlo to, že jsme nebyli produktivní. Klukům se ale nedá upřít snaha, avšak nenašli jsme cestu. Některé střely šly vedle, některé byly zabklokované. Musíme být zkrátka šikovnější.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.