4. 10. 2007 | Tomáš Nejedlo

Po osmi letech znovu na benešovský led

Po dlouhých osmi letech se benátečtí hokejisté opět představí v Benešově. Tamní hokejový klub před letošní sezónou změnil svůj název, došlo totiž ke sloučení VHS HC Benešov a SKLH Benešov ve všech věkových kategoriích, z čehož vznikl název VHS HC Vodní lvi Benešov. Benáteckému celku se zatím letos daří a ani Benešov není v soutěži žádným otloukánkem, proto očekávejme kvalitní utkání. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin!
Domácí, jakožto nový tým skupiny Střed, zatím ve čtyřech zápase dokázali dva vyhrát a stejný počet utkání prohráli. V loňské sezóně hráli Benešovští skupinu Západ a jako nástupci pražské Hvězdy si nevedli vůbec špatně, skončili na osmém místě, zaručujícím postup do play-off. V prvním kole vyřazovacích částí ale tehdejší VHS HC Benešov narazil na pozdějšího postupujícího do 1. ligy - HC Vrchlabí, které dokráčelo do dalšího kola v nejmenším možném počtu tří zápasů. I přesto se stali Vodní lvi příjemným překvapením soutěže.

V letošní sezóně tedy má Benešov na kontě šest bodů a nachází se na sedmém místě tabulky. V úvodní zápase prohrál doma těsně 3:4 s Nymburkem, v Pelhřimově dokonce 2:5, ale poté přišla šňůra dvou zápasů bez porážky, a to s Vajgarem Jindřichův Hradec (5:0) a v Milevsku (5:3). Je tedy zřejmé, že se hráčům Benešova přenesla pohoda na své hole a Benátečtí to nebudou mít vůbec lehké.

Svěřenci trenéra Luďka Škalouda procházejí zatím druholigovou soutěží bez porážky, když jediný bod ztratili v Milevsku. Mezitím porazili Jindřichův Hradec (10:2), Tábor (5:0) a Chrudim (5:3). Právě proti favoritu skupiny Střed Chrudimi odehráli Benátky pohledné utkání se zaslouženým vítězstvím o dvě branky. Je vidět, že forma z přípravných zápasů se přenesla i do zápasů mistrovských, což je jen dobře. Doufejme, že se hráčům podaří tuto výkonnost udržet a budou patřit do špice tabulky.

Benešov přes léto kromě loga a názvu pozměnil i hráčský kádr. Osm hráčů z Hvězdy bylo natrvalo převedeno na soupisku trenéra Břízy, který se stal nástupcem zkušeného Ladislava Slížka. Bývalý trenér extraligové Slavie se vrátil do Edenu na pozici šéftrenéra mládeže. Dále přišel nymburský Radek Jágr a obránce Čapek z Milevska. Posilu největší v osobě mistra světa z roku 1999 z Lillehammeru Tomáše Kucharčíka získalo vedení klubu na hostování ze Znojma. Odchovanec Benešova bude v klubu působit v roli lídra a pokud nedostane nabídku ze zahraničí, zůstane věrný žluto-modrým barvám. Na pozici obránce bude hrát prim velezkušený bývalý bek Slavie a Karlových Varů Petr Macek, jenž bude kromě herních povinností vykonávat i funkci asistenta trenéra. V útoku se prosazují kromě Kucharčíka také Radek Jádr či Michal Jaeger, nebo dvojice Holšán, Oberreiter - bývalý hráč Benátek.

V zápase v Milevsku nastoupil tým VHS HC Vodní lvi Benešov v tomto složení: Babka – Košatka, R.Verbík, J.Verbík, Kouba, Čapek, Macek - Jaeger, Jágr, Kucharčík, Vacek, Ambroz, Peťovský, Moravec, Oberreiter, Frodl

Domácí utkání s Chrudimí odehráli hokejisté HC Benátky nad Jizerou v této sestavě: Barek - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, J. Kadeřábek

Řekněme si ještě závěrem, jak vznikl název Vodní lvi Benešov. Benešov "žije z vody", protože hlavním sponzorem je Vodohospodářská společnost. Vodní lvi žili údajně v roce 1938 nebo 1945. Měli žluté oko, které se ke žluto-modré barvě klubu hodí a dlouhé šavlovité zuby.

Doufejme, že naši hráči naváží na předvedené výkony a výsledky a vypálí Benešovu rybník. Zápase začíná, jak jsme už předesílali, v 17 hodin a pro fanoušky, kteří se na Zimní stadion města Benešova nedostanou, budou připraveny změny stavu!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!