24. 10. 2007 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky dál válí, Kolín dostal sedmičku

9., středa 24. 10. 2007
Kolín - Benátky n.J. KOL - BEN
Benátky s přehledem dokráčely k vítězství i v devátém kole druhé ligy na kolínském ledě. Po první třetině vedly už 3:0 a do konce zápasu výsledek navýšily až na 7:2! Neuvěřitelná střelecká série se povedla Martinu Kocmanovi, který dal druhý až pátý gól hostů. Je tak první v benáteckém dresu, kdo dokázal vstřelit hattrick a navíc jeden gól přidal. Benátky po výhře nad Kozly dále s přehledem vévodí tabulce s 26 body ze sedmadvaceti možných.
Kolín: Biegl (21. Melna) - Rejthar, Hrčka, Ivičič, Pýcha, Heřmanský, Morkes - Barinka, Kubišta, Mejzr, Grill, Tarageľ, Hruška, Miška, Pomichálek, Čtvrtečka, Kubát
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Tondr - Zajíček, Mařík, Kocman, Kristek, Skořepa, Malý, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Kučera, Stehno, Drak
Branky a nahrávky: 24. Barinka (Kubišta), 41. Tarageľ (Hruška) - 7. Jakeš (Kadeřábek), 12. Kocman (Kristek), 16. Kocman (Beránek), 25. Kocman (Zajíček, Mařík), 28. Kocman (Mařík), 42. Drak (Kučera), 45. Svoboda (Jakeš). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Ja. Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1028.

Komentář

Středeční podvečer byl v Kolíně výhradně vyčleněn pro hokejové utkání druhé hokejové ligy mezi domácími Kozly a hostujícím týmem z Benátek. Na prostorný městský zimní stadion si našlo cestu velice slušný počet 1028 diváků. Očekával se zajímavý souboj dvou předních týmů tabulky. Za domácí již k zápasu nenastoupil útočník Fišer, který odešel zkusit hokejové štěstí do Francie. Posledním kláním v kolínském dresu bylo dnešní středočeské derby také pro Petera Barinku, jenž se v Kolíně rozehrál k angažmá v extraligovém Zlíně. Dres Benátek oblékly dvě dlouholeté opory kolínských Kozlů - Karel Nedbal a Josef Malý.

Samotný začátek zápasu patřil jednoznačně hostujícímu celku z Benátek, který častěji ohrožoval strážce domácí svatyně Biegla. Ten během úvodních dvou minut musel divákům předvést hbitou lapačku po střelách benáteckých útočníků. Čisté konto však udržel pouze do sedmé minuty zápasu. Laxní přístup bránících hráčů potrestal Jiří Jakeš, hlídkující na brankovišti. Jako správný kapitán zametl puk do odkryté branky a nastartoval tak tým za vítězstvím - 0:1. Na dvougólový rozdíl ve skóre zvyšoval muž zápasu Martin Kocman, taktéž zužitkoval nedůsledné bránění domácích beků a chladnokrevně prostřelil Biegla - 0:2. Martin Kocman vstřelil také třetí branku hostí, jako zkušený mazák si počkal u tyčky a dorazit puk do poloprázdné branky už pro něj nebyl problém - 0:3.

Začátek druhé části vyšel lépe domácím Kozlům. Dlužno dodat, že v jejich brankovišti od této chvíle stanul Jaroslav Melna, vystřídající nešťastného Radovana Biegla, který si patrně přivdil zdravotní problémy. Gólem se s červeno-černým dresem rozloučil odcházející Peter Barinka, který se dokázal uvolnit od obránce, dostal ideální pas od Kubišty a bekhendovým blafákem po ledě si vychutnal Barka - 1:3. Odpověď Benátek však byla blesková. Martin Kocman byl znovu na konci učebnicové akce Zajíčka s Maříkem, když zakončoval z hranice brankoviště střelou dopostřed branky Jaro Melny - 1:4. Populárního "bůra" vsítil opět hrdina zápasu Kocman, když střelou po ledě popáté rozesmutněl domácí fanoušky, včetně brankáře Melny - 1:5. Muž s číslem 22 na zádech nevěřícně kroutil hlavou, kolik že to dal branek a udiveně směrem k tradičnímu "kotli" hostujících diváků, povzbuzujícímu i v Kolíně, ukazoval na ruce čtyři zvednuté prsty. Kozlové byli mírně zaskočeni a do konce druhé části se již na nic nezmohli.

Také úvod do posledního dějství vyšel lépe Kozlům, Miro Tarageľ prostřelil Martina Barka a rozsvítil domácím alespoň malou jiskřičku naděje - 2:5. Tu definitivně sfoukl bývalý hráč Kolína Jiří Drak. Vyslal nebezpečnou střelu směrem na Melnovu branku a když už se zdálo, že bývalý brankář Liptovského Mikuláše bude mít kotouč pod kontrolou, tak se ale kus černé gumy vykutálel z jeho výstroje a dojel za brankovou čáru - 2:6. Tento nešťastný gól definitivně srazil Kolín do kolen. Když se přidal ještě obránce na výletě v podobě Jiřího Svobody a vstřelil střelou k vzdálenější tyči sedmý gól, schylovalo se k velkému debaklu - 2:7. Ke gólu měli blízko jak Martin Tondr, nebo jeho jmenovec Kocman, na kterého toho už bylo dnes večer asi až dost. Do závěrečném hvizdu sudího Blechy se na přání beka Karla Nedbala spustila symfonie od Bedřicha Smetany Vltava, na kterou hráči Benátek před svými fanoušky úspěšně parodovali pomyslným hraním na různé hudební nástroje.

Benátky tak natáhly šňůru vítězství na devět zápasů a v sobotu je na domácím ledě čeká nevyzpytatelný soupeř z Pelhřimova.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.