2. 11. 2007 | Pavel Petr, Mirek Ondra

Atmosféra v kabině byla vždy dobrá, libuje si Martin Kocman

Benátecký ostrostřelec Martin Kocman patří již několik ročníků k nejlepším hráčům benáteckého výběru a jeho útok (Kocman – Mařík – Zajíček) již druhou sezónu suverénně vévodí klubovému kanadskému bodování. Navíc se mu v devátém kole povedl na ledě Kolína husarský kousek. Nastřílel čistý hattrick a ještě jeden gól přidal. „Za chlapy se mi něco podobného ještě nepodařilo,“ svěřil se benátecký útočník. V článku naleznete rozhovor, který pro Vás připravil Pavel Petr.
Martine, jak byste zhodnotil domácí zápas s Pelhřimovem, který máte teď za sebou?
"Nebyl to vůbec snadný zápas. První třetina byla vyrovnaná a v jejím závěru se nám podařilo dát gól do šatny, což nám velmi pomohlo. Soupeře inkasovaná branka srazila do kolen. Ve druhé třetině jsme se naštěstí chytli střelecky a za stavu 5:1 si myslím, že bylo po zápase. Je pravda, že jsme v závěru dostali dvě laciné branky. Na druhou stranu branka minutu před koncem na 3:5 už nic neřešila. Třetí třetina byla z naší strany odehraná na jistotu. Důležité je, že se nikdo nezranil a můžeme jít všichni do dalšího zápasu."

Jaká je atmosféra v kabině v této sezóně? Z dosavadních výsledků se zdá, že velmi dobrá.
"Já si myslím, že tady atmosféra byla dobrá vždycky. Žádné větší problémy tu nikdy nebyly. Navíc je dobře, že se nám teď daří vyhrávat, tudíž není vůbec žádný důvod k jakýmkoliv rozmíškám či rozporům. Všechno funguje tak jak má a nic na tom není potřeba měnit."

Zatím jste ztratili pouze jeden bod v Milevsku, takže jak jste naznačil, spokojenost musí být veliká…
"Určitě. Začátek se nám povedl výborně. A myslím si že nikdo nečekal, že budeme takhle suverénně vyhrávat, poněvadž naše skupina je vyrovnaná. Chrudim i Písek jsou od nás na dostřel i přesto, že jsme ztratili jediný bod. Jsou to taky dobré manšafty. První místo nebereme jako samozřejmost. Jsme rádi, že se nám daří a snad to takhle půjde i dál."

Jak hodnotíte sezónu co se vaší osoby týče? V posledním kole se vám podařilo dát v Kolíně čtyři branky v jediném zápase…
"To se mi stalo poprvé v životě co hraji za chlapy. S tím jsem byl samozřejmě velmi spokojený. Nevím co bych k tomu mohl dodat, prostě mi to tam sedlo."

Poslední otázkou bych se vás zeptal na příští domácí zápas. Čeká vás Jindřichův Hradec, který jste v prvním kole venku vysoko porazili. Co tedy můžeme očekávat od dalšího domácího zápasu?
"Další vysokou výhru (smích)."

Děkujeme za rozhovor

Videorozhovor natočený Františkem Stýblem naleznete na stránkách press-photo.net

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.