2. 11. 2007 | Tomáš Nejedlo

Do Velkého Meziříčí pro tři body

Dalším, v pořadí už 11. kolem pokračuje o tomto víkendu druhá hokejová liga. Hokejisté Benátek budou tentokrát v neděli 4.11. zajíždět na led do Velkého Meziříčí. VelMez, jak se klubu ve zkratce říká, loni působil ve skupině Východ, kde skončil na předposledním 11. místě. Letos byl ale administrativně přeřazen do oddělení Střed. Po odehraných deseti zápasech se tým trenéra Prachaře drží na 9. pozici. Benátečtí hokejisté jedou na zápas v roli favoritů, což jistě budou chtít potvrdit. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00 !
Hokejisté Benátek zatím procházejí druholigovou soutěží bez ztráty kytičky. V dosavadních desti odehraných zápasech mají na kontě krásných 29 bodů! Porážku si z Benátek odvezly i týmy s ambicemi na postup - Chrudim a Písek. Nyní se dokonce mluví i o potenciálním posilování kádru. Minulou sobotu při utkání s Pelhřimovem byl na zdejším stadionu přítomen trenér hokejové Sparty František Výborný a možná s představiteli klubu dohodl eventuální pomoc ze strany Sparty. Prvním kmenovým hráčem extraligového celku, který by se mohl v našem dresu představit, je obránce Tomáš Protivný, jenž letos nastupoval také v týmu rivala z Nymburka. Pokud vše dobře dopadne, mohl by ryšavý bek s extraligovými zkušenostmi nastoupit již příští týden v domácím utkání proti Vajgaru Jindřichův Hradec. Další obránce, který se do mužstva vrací po zranění kolena, je Petr Klaban, který se možná představí už ve Velkém Meziříčí.

Právě Horácký hokejový klub Velké Meziříčí se po odehraných deseti zápasech pohybuje na 9. místě tabulky s deseti body a pasivním skóre 32:48. V brance si své místo vybojoval Lukáš Novák, kterého dokáže zdatně zastoupit i Zbyněk Pekárek. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je s jedenácti body zkušený bývalý hráč Žďáru nad Sázavou Miroslav Bukáček. Přínosem pro mužstvo jsou i další hráči, např. Jan Konečný, Luboš Kunstmüller nebo také Michal Krča. Posilami s velkým P budou také určitě nově příchozí Václav Adamec z Kolína a syn trenéra Bohumila Prachaře Pavel, kterému nevyšlo angažmá v Nymburce.

V Kolíně nastoupili hráči HHK Velké Meziříčí v tomto složení: Novák (8. Pekárek) – Smejkal, Straňovský, Raus, Roháčik, Úlehla, Pálka - Bukáček, Janda, Konečný, Kunstmüller, Adamec, Prachař, Hudcovský, Sobotka, Krča, Zábojník, Červený

V domácím zápase s Pelhřimovem hokejisté HC Benátky nad Jizerou nastoupili v této sestavě: Barek - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Ton - Stehno, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Kučera, Kadeřábek, Weiss, Kocman

Série zápasů bez porážky trvá již uctyhodných 10 zápasů a věřme, že bude pokračovat i po utkání ve Velkém Meziříčí. Vývoj zápasu budete moci jako obvykle sledovat na tradiční adrese onlajny.cz pomocí změn stavů!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!