4. 11. 2007 | Petr Bača, Mirek Ondra

Benátky poprvé poraženy

11., neděle 4. 11. 2007
Velké Meziříčí - Benátky n.J. VEL - BEN
Až v posledním zápase první třetiny základní našly Benátky přemožitele. Stal se jím nejvzdálenější ze soupeřů skupiny Střed HHK Velké Meziříčí, který zvítězil výsledkem 2:1. Po trefě Krči z druhé minuty se čekalo na gól až do začátku posledního dějství. To další branku přidal domácí Sobotka. Dvě minuty před koncem už pouze snižoval nejlépe střílející bek Benátek Karel Nedbal.
Velké Meziříčí: Novák – Smejkal, Straňovský, Raus, Roháčik, Úlehla, Pálka, Bukáček, Janda, Konečný, Kunstmüller, Adamec, Prachař, Hudcovský, Sobotka, Krča, Sklenář, Červený
Benátky n.J.: Barek – Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Tondr, Klaban, Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Stehno, Drak
Branky a nahrávky: 2. Krča (Sobotka, Úlehla), 44. Sobotka (Krča) - 58. Nedbal (Jakeš, Svoboda). Rozhodčí: Kareš – Ježek, Zídek. Vyloučení: 14:9; navíc 10 min Roháčik (HHK), 10 min + DKU Adamec (HHK), 10 min Klouček (Benátky). Využití: . V oslabení: . Diváci: 521. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0 / 1:0 / 2:0 - 2:1.

Komentář

První třetina byla z pohledu domácích výborná. Od začátku do zápasu nastoupili v obrovském tempu. Zodpovědně přistupovali k hráčům a nedali soupeři nic zadarmo. O tom svědčí první branka ze 2. minuty utkání. Michal Krča před gólmanem Barkem šikovně tečoval střelu od modré. První část třetiny se překvapivě odehrávala na polovině soupeře. Šancí z horácké strany bylo nesčetně, nevíce jich však promarnil Jan Konečný. Hosté se osmělili poprvé až v 6. min a v závěru prvního dějství. Ovšem gólman Lukáš Novák udržel čisté konto.

Druhá třetina se podobala té první. VelMez nedovolil soupeři mnoho. Brankář Novák nás podržel svými zákroky a Jan Konečný pokračoval ve spalování šancí. Ovšem i hosté několikrát hrozivě udeřili. Ve 33. min se puk nekontrolovatelně pohyboval kolem brankové čáry, ale pro domácí vše dobře dopadlo.

Největší drama přinesla závěrečná třetina. Na ledě se stupňovala nervozita a hra se hemžila množstvím zákroků na rozmezí s pravidly. Ve 44. min však zvýšil únikem Lukáš Sobotka už na 2:0 pro domácí tým. Závěr třetiny se Velké Meziříčí snažilo už jen bránit výsledek, což jim znatelně komplikovala častá vyloučení. Jedno z nich potrestal Karel Nedbal dvě minuty před koncem zápasu. Utkání se ještě více zdramatizovalo, ovšem vítězně z něj vyšlo domácí mužstvo.

Reportáž byla převzata ze stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.