15. 11. 2007 | Tomáš Nejedlo

Vyhraje Tábor i posedmé v řadě?

V sobotu 17.11. bude sehráno již 13. kolo druholigové skupiny Střed. Hokejisté HC Benátky nad Jizerou v něm budou hosty u rybníku Jordán, tedy v Táboře. Právě Kohouti prokazují rapidní nárůst své formy. Po vlažném začátku se tým po návratu zkušeného Arpáda Györiho zvedl a drží sérii šesti vyhraných zápasů v řadě. V tabulce se tak mužstvo vedené trenérem Jaroslavem Pařízkem nachází na 4. příčce, o kterou se dělí s kolínskými Kozly. Benátečtí hokejisté jistě budou chtít Táboru vítěznou šňůru zápasů přerušit a zda-li se jim to podaří, to se dozvíme už v sobotu od 17 hodin!
Hokejisté Benátek v minulém kole na vlastním ledě hostili jindřichohradecký Vajgar, který k Jizeře přijel v roli outsidera. Podle pozápasového prohlášení trenéra jihočechů Miloslava Čecha si každý hráč hostí v ranci nesl už před zápasem destigólový příděl. Jeho slova totiž nebyla scestná, protože střelci domácího mužstva si s chutí zastříleli a skóre se nakonec vyšplhalo až na 11:1. Dlužno dodat, že v brance hostí nemohl pro nemoc nastoupit sparťanský brankář Martin Štefl, který Vajgaru vypomáhá dostat se z tíživé situace, ale tentokrát se mezi tři tyče postavit pro střevní potíže nemohl. Pozici jedničky tak zastával teprve osmnáctiletý junior Melišík, kterého dokonce po pátém inkasovaném gólů střídal teprve šestnáctiletý první brankář jindřichohradeckého dorostu. Na inkasovaným gólech nenesli vinu brankáři, nýbrž hostující obrana, která si v zápase vybrala den otevřených dveří. Nutno také dodat, že benátečtí hráči s lehkostí kombinovali a útočník Stehno si dokonce připsal hattrick. Dařilo se i dvojici Malý, Skořepa, kteří si připsali po dvou gólech a dvou nahrávkách. Premiéru si v benátecké dresu odbyl také Pavel Mrňa, hráč pražské Sparty, který působil také v Berouně.

Mužstvo Tábora se po odehraných dvanácti zápasech nachází na čtvrté příčce, kterou sdílí spolu s Kolínem. Kohouti vstoupili do soutěže velice špatně, když v úvodním zápase podlehli na úzkém kluzišti ve Velkém Meziříčí vysoko 3:6. Další porážky přišly v souboji s Benátkami (0:5), s Chrudimí (1:5) a v Písku (1:4). Poté se zrodilo úvodní vítězství sezóny na domácím ledě s Nymburkem (3:2), další porážka v Pelhřimově (4:8) a série šesti vítězných zápasů v řadě. S Jindřichovým Hradcem (4:3 pp), v Milevsku (2:1), s Benešovem (7:4), v Kutné Hoře (7:0), s Kolínem (3:2) a naposledy před domácím publikem s Velkým Meziříčím (9:3). Táborité se tedy momentálně nacházejí ve formě a úspěch na jihu Čech určitě nebude snadný. Kouč Jaroslav Pařízek může spoléhat na výkony brankáře Anderleho, připraven naskočit je i nadějný Pipek. V obraně kvalitní výkony podávají především Chaloupka, Trieb nebo exligista Klimeš, známý ze svého působení v Českých Budějovicích. Nejobávanější je Táborský útok, v jehož středu hrají hráči jako Györi, Ševčík, Kocar, Mrkvička a Hubáček, u kterých se jedná o kvalitu sama o sobě. Nebezpeční jsou i forvardi Ficek, Kupec a Voříšek.

V domácím zápase proti Velkému Meziříčí se tým HC Tábor představil s touto soupiskou: Anderle (Pipek) – Heršálek, Konov, Škulina, Trieb, Chaloupka, Karpíšek, Klimeš, Kocar, Mrkvička, Ficek, Voříšek, Mikeska, Hubáček, Ježek, Pechánek, Györi, Ševčík, Žižka, Pechánek T.

Souboj s Jindřichovým Hradcem sehráli hokejisté HC Benátky nad Jizerou v tomto složení: Barek (36. Hanousek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Ton, Tondr, Klouček, Klaban - Stehno, Mařík, Kocman - Jakeš, Mrňa, Kadeřábek - Skořepa, Malý, Kristek - Drak, Kučera

Svěřence trenéra Škalouda tedy určitě nečeká lehký souboj, ale papírově jsou na tom ve výhodnějším postavení. Závěrem si ještě pojďme něco říci k táborskému stadionu. Tento stánek určitě patří k nejlepším stadionům ve druhé lize, pojme celkem 4922 diváků, z toho 3922 sedících! Navenek i zevnitř tato hala působí moderním dojmem, vždyť Táborští mají jako jediní ve druhé lize nad ledem moderní informační kostku, typickou pro extraligová utkání. Interiér haly zdobí i kvalitní zázemí, či nové mantinely s bezešvými plexiskly. Souboj začíná v sobotu úderem 17. hodiny a pokud se nedostanete přímo do místa dění, tak ho budete moci sledovat pomocí změn stavů!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!