17. 11. 2007 | Tomáš Nejedlo

Benátky vezou tři cenné body z Tábora

13., sobota 17. 11. 2007
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
V rámci 13. kola druhé hokejové ligy na sebe narazily silné týmy Tábora a Benátek. Benátečtí v zápase ukázali větší taktickou vyspělost, ke které připojili i chytrost a po zásluze odvážejí všechny tři body. Táborité však v utkání hráli kompaktně, ale ani jednou se jim nepodařilo vyzrát na tradičně skvělého Martina Barka v brance hostí, kterému v letošních dvou vzájemných zápasech nedali ani jednu branku! Rozhodující moment zápasu mohl nastat v úvodu druhé třetiny, jenže hlavní rozhodčí Dvořák neuznal Kadeřábkovi regulérní branku. Tato situace Benátecké však nemusela mrzet, protože stejný hráč vstřelil v závěru druhé části vítěznou branku.
Tábor: Anderle (Pipek) - Heršálek, Kanov, Škulina, Trieb, Chaloupka, Karpíšek, Klimeš - Kocar, Kupec, Mrkvička, Ficek, Voříšek, Mikeska, Hubáček, Ježek, Pechánek, Györi, Ševčík, Žižka, Samec
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Ton, Klaban, Klouček - Malý, Skořepa, Kristek, Stehno, Mařík, Kocman, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Drak, Mrňa
Branky a nahrávky: 40. Kadeřábek (Jakeš, Beránek), 46. Kocman (Stehno), 57. Nedbal (Kocman). Rozhodčí: Dvořák - Fiala, Flégl. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 580.

Komentář

Benátečtí hokejisté do utkání nastoupili bez čtveřice stabilních hráčů - Lukáš Zajíček již laboruje se zraněním od zápasu proti Velkému Meziříčí, obránce Martin Tondr hrál za Mladou Boleslav prvoligový šlágr s Kometou Brno, brankář Jan Hanousek bere antibiotika a v pozici náhradního brankáře ho tedy musel zastoupit David Peikrt, jednička benáteckého týmu juniorů v krajském přeboru. Zasáhnout do utkání nemohl ani další útočník Miloslav Kučera.

Do samotného zápasu vstoupili lépe benátečtí hokejisté a hned v první minutě zápasu se v šanci zjevil Josef Malý, jenže na Anderleho nevyzrál. Poté se dvakrát zkoušel prosadit Karel Nedbal, ale Anderle byl opět proti. Osmělili se také domácí a hned z toho byla první gólová šance večera. Do ní se svým typickým způsobem dostal táborský špílmachr Arpád Györi, jeho první střelu zpoza obránce Barek vyrazil opět na hůl bývalého hráče extraligových Českých Budějovic, který znovu vystřelil do odkryté branky hostí, ale Martin Barek předvedl famózní zákrok - vymrštil svoji lapačku a schoval do ní jistý gól! V přesilové hře prokazoval své kvality opět Barek, kdy betonem vyrazil velice jedovatou ránu Davida Kupce. Benátečtí kontrovali tvrdou ranou Gajdy od modré, která o decimetry minula levou tyčku domácí svatyně. V přesilové hře ještě nebezpečně střílel Chaloupka a těsně před Barkem ještě tuto střelu tečoval Kocar, ale naštěstí mimo branku.

Druhou třetinu začali lépe svěřenci trenéra Škalouda. Tomáš Kadeřábek se dostal do samostatného úniku, vystřelil na Anderleho, kterému kotouč vypadl z výstroje, a následnou Kadeřábkovu dorážku chytil táborský brankář podle soudu aktérů až za brankovou čárou. Viděl to zřejmě i brankový rozhodčí stojící za brankou, který nejprve rozsvítil červené světlo. Hlavní rozhodčí Dvořák také neváhal a ukázal gesto znamenající uznání branky, současně nahlásil časoměřičům autora branky i asistenci a na světelné kostce naskočil stav 0:1. Po následné diskuzi s domácími hráči a brankovým rozhodčím, který pohotově červené světlo zhasl, však svůj původní verdikt změnil a gól neuznal! To benátecké hráče asi ještě více nabudilo a před Anderlem se objevil Josef Malý, obkroužil branku a po čáře zasunoval puk do klece, jenže domácí brankář puk schoval pod své tělo. V těchto dvou situacích se bohužel ukázalo, že branka platí pouze tehdy, pokud ji uzná rozhodčí. Hosté poté nevyužili téměř dvě minuty trvající dvojnásobnou přesilovku, přesto se ještě do přestávky ujali vedení. Jiří Jakeš nádherně individuálně projel hřištěm, z otočky předložil puk před branku Tomáši Kadeřábkovi, pro kterého už nebyl problém po ledě zasunout puk do domácí svatyně - 0:1.

Do třetí části vstoupili hosté s cílem udržet svůj náskok, ale nepřestávali hrát útočně. Diváci viděli hokej nahoru dolů. V 46. minutě Daniel Stehno našel na pravém kruhu volného Martina Kocmana, který švihem nad lapačku podruhé rozvlnil síť za Anderlem - 0:2. Táborští se snažili korigovat výsledek seč mohli, ale v cestě jim stál skvělý Martin Barek, jenž držel své mužstvo nad vodou. Když už se "husité" nadechovali k závěrečnému náporu, utnul jejich snažení Škulina, který se nechal vyloučit za podražení. Po skončení přesilovky ujel domácím obráncům Martin Kocman, zazvonil na břevno, poté přihrál Karlu Nedbalovi a ten propálil táborského gólmana potřetí - 0:3. Tento náskok si již hosté pohlídali a zaslouženě si odvezli tři body do Benátek. Martin Barek tak potřetí ( a podruhé shodou okolností opět proti Táboru ) udržel čisté konto. Nutno však dodat, že Táborští působili kompaktním dojmem a byli více než nepříjemným soupeřem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.