26. 11. 2007 | Pavel Petr, Tomáš Nejedlo

Trenér Luděk Škaloud hodnotí dosavadní průběh soutěže

Po domácím utkání s Milevskem jsme poprosili o rozhovor trenéra druholigového A-mužstva Luďka Škalouda (na snímku). Lodivod dosud úspěšného týmu se vyjádřil k průběhu letošní sezóny, současným zápasům a k atmosféře v týmu. Do hlediště by také nejen on chtěl pozvat co nejvíce fanoušků, aby divácká kulisa na stadionu byla co nejlepší. Více informací se dozvíte v následujících řádcích, které pro Vás připravil Pavel Petr.

Pane Škaloude, benátečtí hokejisté mají za sebou další vítězství, jak jste s výkonem a výsledkem spokojen?
"V dnešním zápase (21.11. s Milevskem – pozn.red.) jsme byli určitě spokojenější s výsledkem než s předvedenou hrou, protože vše nebylo úplně v pořádku, i když neříkám, že jsme hráli špatně. Věděli jsme, že soupeř je silnější venku než doma. Hra na venkovních kluzištích svěřencům trenéra Suchánka evidentně svědčí. Paradoxně nejhorším článkem na hřišti byl hlavní rozhodčí Nečas, který Milevsku toleroval hodně nečistých zákroků, a když už nám dal šanci hrát přesilovky, tak jsme je nevyužili a tím jsme se tak trochu vykolejili. Jinak jsme spokojeni s dosavadními výkony, za které musím mužstvo pochválit."

Každopádně bylo plus, že se během tří a půl minuty ve druhé třetině podařilo vstřelit tři branky a tím bylo prakticky rozhodnuto, i když soupeř se samozřejmě nevzdával.
"Myslím si, že klíčový moment byl na začátku druhé třetiny, kdy jsme začínali asi minutu čtyřicet v oslabení, při němž jsme však dokázali dokonce skórovat. Hned jsme na to navázali další brankou a to byl asi rozhodující faktor tohoto zápasu."

Nyní se zaměříme na současné benátecké výsledky - zatím jediná porážka, takže asi zatím panuje v týmu spokojenost.
"Samozřejmě, kdyby bývala ta porážka nepřišla, tak by to mohlo být ještě lepší, ale my jsme ani v tom Velkém Meziříčí nebyli horší, jenže jsme bohužel nevstřelili branky, a proto jsme bohužel nezvítězili."

Kterou herní činnost mužstva byste vyzdvihl a na čem je potřeba ještě zapracovat?
"Naše hra je podle mého názoru velice slušná co se týká hry dopředu a rezervy vidím v taktickém pojetí některých hráčů a v defenzívě."

Teď nás čeká utkání na ledě v Chrudimi, kde to bude určitě těžké.
"Určitě to bude nesmírně složitý zápas, každopádně bychom byli spokojeni, kdybychom neprohráli. Remíza by byla výborná, ale my tam jedeme pokusit se vyhrát."

A nakonec pozvánka na sobotní zápas s Benešovem, co se dá od soupeře čekat?
"Vodní lvi mají ve svém mužstvu výškové typy hráčů, kteří nám nedovolovali hrát naši technickou hru, ale my se na ně určitě připravíme a chtěli bychom pozvat co nejvíce diváků, protože branky tu padají a je rozhodně na co koukat. Hráči by si určitě zasloužili i větší podporu příznivců, než tu, kterou vytvářejí skalní fanoušci – benátecký fanklub."

Děkujeme za rozhovor.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.