29. 11. 2007 | Tomáš Nejedlo

Po osmi letech přivítáme na domácím ledě Benešov

V sobotu v první prosincový den budeme po dlouhých osmi letech hostit v rámci 16. kola druhé hokejové ligy Benešov. Zápas s nádechem středočeského derby budou chtít domácí hokejisté určitě zvládnout, protože si jistě přejí odčinit porážku z minulého kola z Chrudimi. Benešovský klub má od letošní sezóny nový název, jenž celý zní: VHS HC Vodní lvi Benešov. Přijďte všichni vytvořit hráčům parádní atmosféru a dovést benátecký tým k vítězství. Zápas začne v sobotu 1.12. úderem 17. hodiny!
Druholigoví hokejisté Benátek si v minulém kole připsali teprve druhou porážku letošní sezóny. Prohra přišla u největšího kandidáta na postup do vyšší soutěže Chrudimi. I přes bodovou ztrátu zůstáváme v čele se čtyřbodovým náskokem právě před východočeským rivalem. Samotný zápas začali lépe Benátečtí a po první části vedli brankou Malého. Domácí poté převzali iniciativu a s notnou dávkou štěstí a hokejového umu zápas nakonec zvládli. Je však potřeba dodat, že kromě posledního gólu byly všechny zásahy domácích poněkud šťastné. Chrudimský sok nyní hraje svůj zápas v Písku a jeho průběh jistě napoví o momentální formě obou našich přímých soupeřích.

Nyní však na svém ledě uvítáme nepříjemný celek Benešova. Vodní lvi, jak se klub nově od letošního léta nazývá, byli do naší skupiny Střed administrativně přeloženi ze západní části druhé ligy, kde loni skončili osmí a v prvním kole play-off hladce podlehli suverénímu Vrchlabí 0:3 na zápasy. Letos svěřenci trenéra Michala Břízy (bratra slavné legendy českého hokeje a bývalého brankáře Petra, nyní sportovního manažera pražské Sparty) podávají nevyrovnané výkony. Pět vítězství střídá deset porážek. Nejcenější tři body přivezli Vodní lvi z Písku, kde vyhráli překvapivě hladce 4:0! Benešovští však hrají nejpříjemný silový hokej, který nesedí nejednomu soupeři. Na tento styl mají také výškové typy hráčů, vždyť všichni obránci dosahují výšky více než 180 centimetrů a průměrná váha všech hráčů v týmu je 90 kilogramů!

Hráčský potenciál tvoří vyrovnaná dvojice brankářů Babka a Malík, oba se v brance pravidelně střídají. V obraně Lvi sázejí na Jakuba Verbíka, prosazuje se i jeho bratr Roman. Na pozici beka je však nejzkušenější Petr Macek, hrající asistent trenéra. V minulosti si totiž zahrál extraligu ve Slavii Praha a v Karlových Varech. Prvoligové zkušenosti má také z Kralup nad Vltavou. V jednom zápase se také objevil na zkoušku v dresu Benátek, jenže neuspěl. Útok Benešova utrpěl citelnou ztrátu, do něměckého Freiburgu totiž odešel odchovanec benešovského hokeje a bývalý hráč extraligové Jihlavy, Plzně, Slavie, Znojma a Vsetína, finských Hämeenlinny, Raumy a Pori, švédského Leksandu, švýcarských Ambri-Piotta a Morges, slovesnské Nitry, italské Vipiteny a bývalý český reprezentant Tomáš Kucharčík. Spolu s ním také do Německa odešlo jedenáct kanadských bodů. Nahradit by ho mohl ještě zkušenější, jedenačtyřicetiletý Petr Kořínek, jenž ve své bohaté kariéře prošel kromě Plzně též Českými Budějovicemi, finskými kluby Ässät Pori, KalPa Kuopio, Lukko Rauma, švedským Södertälje SK, německými Freiburgem a Weidenem, italskou Egnou a slovenskými Zvolenem a Martinem. Letošní sezónu začínal v Mostě, odkud byl poslán do Chrudimi a nyní tento hokejový světoběžník skončil v Benešově. Nebezpečnými budou jistě také Moravec, Jágr, Jaeger nebo Oberreiter. Jen čtyři zápasy se dvěma góly v týmu Benešova odehrál bývalý hráč extraligového Kladna Jiří Holšán.

Dosavadní výsledky VHS HC Vodní lvi Benešov:

Benešov - Nymburk 3:4 (0:2 2:1 1:1)
Pelhřimov - Benešov 5:2 (2:1 2:0 1:1)
Benešov - Jindřichův Hradec 5:0 (2:0 0:0 3:0)
Milevsko - Benešov 3:5 (0:1 1:2 2:2)
Benešov - Benátky nad Jizerou 3:5 (0:2 1:1 2:2)
Benešov - Kutná Hora 3:1 (2:1 1:0 0:0)
Kolín - Benešov 6:2 (3:2 2:0 1:0)
Benešov - Velké Meziříčí 0:5 (0:1 0:2 0:2)
Tábor - Benešov 7:4 (1:1 3:0 3:3)
Benešov - Chrudim 2:10 (0:3 1:3 1:4)
Písek - Benešov 0:4 (0:0 0:2 0:2)
Nymburk - Benešov 0:2 (0:0 0:0 0:2)
Benešov - Pelhřimov 2:5 (0:1 0:1 2:3)
Jindřichův Hradec - Benešov 4:3 (2:0 0:1 2:2)
Benešov - Milevsko 2:7 (1:4 0:1 1:2)

Sestavy obou týmů z minulého kola:

HC Benátky nad Jizerou při utkání v Chrudimi: Barek (Peikrt) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Klaban - Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Stehno, Weiss, Drak

VHS HC Vodní lvi Benešov v utkání s Milevskem: Babka (8. Malík) – Kouba, Košatka, Čapek, Macek, Jakub Verbík, Novák – Bartoš, Ambroz, Oberreiter – Moravec, Kořínek, Jágr – Dušek, Peťovský, Kakos – Frodl, Burda, Vacek, Roman Verbík

Benešovský tým byl dosud jediným klubem ve druhé lize, který neměl své webové stránky. To už je ale minulostí, ZDE si můžete prohlédnout nový internetový portál Vodních lvů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!