3. 10. 2006 | Mirek Ondra

Přímý souboj o druhou příčku

Benátky ve středu zavítají na chrudimský led. Zatím si benátecký celek na hřištích soupeře připsal jednu výhru v Písku a bod za remízu v Jindřichově Hradci. Zato HC Chrudim ve svém domácím prostředí ještě naztratila ani bod. Obě třináctibodová mužstva se proto utkají o druhé místo za suverénním Vrchlabím.

Celek z východních Čech se mezi favority soutěže zařadil hlavně díky velkým přestupům, nad kterými žasnul nejeden droholigový fanoušek. Jména jako David Pospíšil, Ladislav Lubina či Marek Zadina se s druhou ligou málokdy skloňovaly.

Za začátku soutěže to po nevýrazném výkonu v Kolíně vypadalo, že sbírka dobrých individualit dobrý tým nedělá. Klub s orlem ve znaku však v ostatních zápasech zabral a v dalším průběho ztratil už pouze dva body v Nymburku.

I přes přijatelné výsledky se HC Chrudim rozhodla pro změnu na trenérském postu. Karel Franěk byl 26.9. ve funkci dočasně vystřídán veteránem Ladislavem Lubinou. Ten si před sezónou žádné trenérské ambice nedělal, ale i přesto dokázal ve své premiéře pomoci k výhře 5:1 nad Strakonicemi. Stejně tak i k výhře 2:0 venku proti táborským kohoutům. Ti tak neotevřeli svoji nově rekonstruovanou halu nejšťastnějším zápasem.

Jak již bylo uvedeno výše, v Chrudimi se po ledě prohánějí slavní hokejisté, kteří mají ve svých statistikách i zápasy za reprezentaci. David Pospíšil, rodák z Pardubic, prodává svůj hokejový přehled nejen na ledě. Po prohraném finále play-off první ligy, kde oblékal dres Mladé Boleslavi, spolukomentoval mistrovství světa v ledním hokeji v Lotyšsku. Ladislav Lubina působí nyní ve funkci hrajícího trenéra. V ní vystřídal Karla Fraňka, jemuž dělal to dé doby asistenta. Lubina v historii naší nejvyšší hokejové soutěže odehrál 910 utkání a dal více jak tři sta gólů. Tuto úctyhodnou bilanci začal budovat před dvadvaceti lety.

V přípravě sehrála obě mužstva zápas v Benátkách. Vítězněji z něj vzešli hosté. O výhru 3:2 se zasloužily góly Pospíšila, Palečka a Bláhy. Za Benátky skórovali Oulík s Máchou.

Utkání v minulé a předminulé sezóně:

22.01.06  31.k.  HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim    3:2 
21.12.05  25.k.  HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou    3:4 
30.10.05  12.k.  HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim    2:4 
17.09.05   1.k.  HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou    2:3

Sestava Chrudimi z posledního zápasu s Táborem: Barta - Mečiar, Fejgl, Hornyš, Jančařík, Heřmanský, Kvaššay - T. Prachař, Pospíšil, Lubina - Bělohlávek, Beránek, Zadina - P. Prachař, Janda, Králíček. Góly a asistence

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.