29. 1. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra

První část nadstavby zakončí Benátky proti Děčínu

Ve středu 30. ledna bude na druholigových stadionech zakončena první polovina prolínací části soutěže. Benátečtí hokejisté ji dokončí na domácím ledě, kde přivítají severočeský Děčín. Právě hokejisté zpod hory Sněžník skončili po základní části těsně pod vrcholem, a to druzí za vedoucími Rokycany. K vidění proto bude velice divácky atraktivní a zajímavé utkání, které bude startovat již ve středu od 17:30!
Děčín skončil po základní částí, jak je jeho zvykem v posledním sezónách, v nejvyšších patrech tabulky. Utržil pouhých pět porážek, z toho dvě v prodloužení. Na jedno z elitních mužstev skupiny Západ si vyšlápl hned dvakrát Junior Mělník, jedno vítězství proti severočechům vybojovaly Klatovy, Rokycany a Klášterec.

Děčínčtí ale v nadstavbě nasbírali z pěti zápasu pouze pět bodů, což stálo HC Děčín jednu tabulkovou pozici, navíc se na něj ve vyrovnané špičce bodově dotáhly HC Řisuty.

Kanadskému bodování vysoko nad svými pronásledovateli vévodí dvojice Lukáš Gergel (16+19), Marcel Tomeček(19+14). Třetí nejlépe bodující útočník Martin Postl, ztrácí na Tomečka 20 bodů. Nejproduktivnějšími obránci děčínského klubu jsou v letošní sezóně Milan Stezka, Martin Luka a Jan Havlíček.

Benátky sehrály s Děčínem před sezónou dva přípravné zápasy. Venku remizovaly 5:5 a v domácí odvetě si s Děčínem poradily vysoko 9:4.

K utkání ještě nebude připraven Milan Beránek a na marodku k němu přibyl i Milan Gajda s naraženými zády. Na pozici beka tak budou trenéru Škaloudovi k dispozici dva noví hráči.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!