4. 4. 2006 | Redakce

Mládežnický hokejový turnaj SPRING CHALLEGE CUP 2006

Ve dnech 31. 3. – 2. 4. 2006 se hráči 7. třídy HC Benátky nad Jizerou zúčastnili mezinárodního hokejového turnaje SPRING CHALLENGE CUP 2006, jehož některá utkání byla odehrána také na místním zimním stadionu. Během tohoto turnaje, který byl odměnou hráčům za dlouhou a náročnou sezónu, dostali v utkáních hraných na 3 x 15 minut příležitost nejen hráči ročníku 1993, ale také ročníku 1994, což jsou hráči 6. třídy. Tito hokejisté se starších hráčů nezalekli a podávali nebojácné výkony, i když se věkový rozdíl někde projevit musel a také projevil.

První utkání bylo se soupeřem z nejsilnějších, s týmem HC Metuje, který byl také soupeřem našich nadějí v dlouhodobé soutěži Žákovské ligy. Ačkoli naši hokejisté sehráli v Žákovské lize s tímto soupeřem 4 vyrovnaná a kvalitní utkání, nikdy se jim nepodařilo bodovat a s odhodláním, motivací tuto skutečnost změnit a také pomalováni válečnými barvami, do utkání nastoupili. Hned během prvního střídání jsme brankou Kadeřábka vedli 1:0 a v 5. minutě již 2:0 po pěkné individuální akci Merxbauera. Utkání se trochu zdramatizovalo zbytečnou brankou soupeře, která padla po chybě jednoho z benáteckých hráčů, ale další 3 branky vstřelené naší první pětkou znamenaly, že utkání bylo takřka rozhodnuto. Konečný výsledek 7.2 je jednoznačný, plně odpovídá průběhu utkání a znamenal překvapivě úspěšný vstup do turnaje.

V pátek odpoledne se naším druhým soupeřem stal tým HC Hvězda Praha, který byl posílen o sedm starších hráčů, tj. hráčů ročníku 1992. Naši hráči možná utkání vinou sebeuspokojení z minulého vítězství trochu podcenili a přestože se nám povedlo opět skórovat během první minuty, tři zbytečné branky v síti domácího týmu znamenaly vedení soupeře 4:1 a určily ráz utkání. Do konce 2. třetiny se našim hráčům přeci jen povedlo snížit na rozdíl dvou branek, ale na víc již nebyly síly a konečné skóre se po obdržené brance při power-play a ještě jedné těsně před koncem zastavilo na 2:6.

V sobotním utkání s Litoměřicemi dostali příležitost i hráči 6. třídy a někteří sedmáci, kteří nebyli tolik vytěžováni v předcházejících utkáních, ale v takové sestavě se nám bohužel nepodařilo být vážným konkurentem týmu Litoměřic a odešli jsme z utkání s vysokou porážkou 1:12. Hráčům v tomto zápase chybělo více zápalu a bojovnosti poprat se o příznivější výsledek i v této oslabené sestavě. Soupeř byl v utkání jednoznačně lepším týmem a to benátecký brankář Jan Hladík pochytal ještě minimálně stejný počet vyložených gólových příležitostí soupeře.

Nedělní utkání turnaje odehráli naši hráči v hale v pražských Letňanech, kde byl naším prvním soupeřem švédský tým AVESTA BK. Ačkoli se tento severský tým prezentoval v předcházejících utkáních velmi dobrými výkony, benátečtí hráči měli utkání pevně v rukou a jen zásluhou kombinace neproměňování těch nejvyloženějších šancí a výborného výkonu švédského brankáře způsobil, že jsme v tomto utkání nedosáhli dvouciferného vítězství. V samotném utkání jsme šli opět velmi brzy do vedení, kdy se ve 3. minutě trefil do soupeřovy sítě Kadeřábek. Jediným slabším momentem byla poslední minuta 1. třetiny, kdy jsme nejdříve inkasovali v oslabení vyrovnávající branku a dvě sekundy po vypršení času třetiny se soupeř dorážkou dostal do vedení, když k úžasu všech diváků v hale rozhodčí tuto branku uznali. Od tohoto okamžiku však bylo na ledě pouze jedno mužstvo a tím bylo v červeném hrající HC Benátky nad Jizerou, které nasázelo soupeři v dalších dvou třetinách 5 branek a minimálně dalších deset těch nejvyloženějších, jako jsou samostatné nájezdy nebo minutí prázdné branky, neproměnilo. Celkovým vítězstvím 6:2 jsme se dostali do bojů o nejvyšší příčky, kdy jsme se v posledním zápase turnaje utkali s týmem HC Kobra Praha. Jak jsem se dozvěděli dodatečně po zápase, tento tým byl posílen o 10 hráčů ročníku 1992, tzn. že jsme v utkání nastoupili proti hráčů minimálně o rok starším, někteří naši hráči byli dokonce ročník 1994. Průběh samotného utkání proti staršímu soupeři lze shrnout do jednoduchého hesla, kdy my jsme hráli hokej a soupeř dával branky. Ráz utkání dala již 1. třetina, kdy po hrubých a zbytečných individuálních chybách se soupeř dostal do velkého vedení. V dalším průběhu utkání jsme se snažili vývoj utkání zlomit, ale výsledkem bylo jen další velké množství neproměněných šancí a poslední utkání tak skončilo naší prohrou 2:8. V celkovém hodnocení skončili benátečtí hokejisté na 5. místě, ale jen vinou nepovedeného utkání s Litoměřicemi. Pokud bychom v tomto utkání prohráli menším rozdílem, byl by náš výsledek o mnoho úspěšnější, skončili bychom na 3. místě.

Na vystoupení našich hokejistů lze jistě najít některé klady i zápory. Mezi ty zápory patří bohužel výkony hráčů ve chvíli, kdy nehraje první pětka. V tento moment se nenajde nikdo, kdo na sebe vezme zodpovědnost, strhne ostatní svým výkonem a výkon celého týmu působí dost odevzdaně. Druhým záporem je bezesporu velké množství neproměněných šancí, které nás bohužel připravilo o lepší výsledky a lepší umístění.

Mezi klady musíme v první řadě zmínit výkony některých hráčů, zejména útočníků Lukáše Lhotáka (8 branek a 2 přihrávky) a Toma Kadeřábka (5 branek a 4 přihrávky), kteří sami vstřelili 13 z celkových 18 branek na turnaji a také obránce Václava Hrudky. Tito hráči sedmé třídy již výrazně převyšují svou kategorii 7.třídy a jsou velkým příslibem benáteckého hokeje do budoucnosti. Dalším kladem jsou výkony hráčů v některých zápasech, zejména v těch proti starším soupeřům, kdy naši hokejisté nesložili zbraně a snažili se svou bojovností ze všech sil otáčet nepříznivě se vyvíjející utkání. Utkání HC Benátky nad Jizerou:

HC Benátky nad Jizerou – HC Metuje 7.2 (2:0, 3:2, 2:0)
Branky: 1. Lhoták (Kadeřábek), 5. Merxbauer, 21. Lhoták, 23. Kadeřábek, 25. Lhoták (Kadeřábek), 34. Lhoták, 34. Kadeřábek (Koliha)

HC Benátky nad Jizerou – HC Hvězda Praha 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky: 1. Kadeřábek, 29. Lhoták

HC Benátky nad Jizerou – HC Litoměřice 1:12 (0:2, 1:5, 0:4)
Branka: 16. Hůla

HC Benátky nad Jizerou – Avesta BK (Švédsko) 6:2 (1:2, 1:0, 4:0)
Branky: 3. Kadeřábek (Lhoták), 25. Klouda (Kadeřábek, 38. Lhoták (Hůla), 41. Kadeřábek (Lhoták), 44. Hůla, 45. Lhoták (Kadeřábek)

HC Benátky nad Jizerou – HC Kobra Praha 2:8 (0:4, 1:2, 1:2)
Branky: 18. Lhoták, 40. Klouda (Haspeklo)


Soupiska HC Benátky nad Jizerou na turnaji SPRING CHALLENGE CUP 2006:
Brankáři:
Zvěřina Kamil, Stross Michal, Pobiš Jan, Hladík Jan

Obránci:
Mlejnek Petr, Hrudka Václav, Grycman Tomáš, Koliha Jaroslav, Říha Jan, Keller Pavel, Kejř Michal, Stejskal David

Útočníci:
Lhoták Lukáš, Kadeřábek Tom, Hůla Lukáš, Novotný Ondřej st., Haspeklo Michal, Klouda Karel, Merxbauer Michal, Apeltauer Miloš, Sluka Dominik, Zumr Dominik, Bašus Evžen, Novotný Ondřej ml., Kolman David, Muller Petr, Říha Václav, Hanzlík Robert


Celkové pořadí turnaje:
1. Litoměřice – 8 bodů
2. HC Hvězda Praha – 8 bodů
3. HC Kobra Praha – 4 body
4. HC Metuje – 4 body
5. HC BENÁTKY NAD JIZEROU – 4 body
6. Avesta BK – 2 body

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.