7. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Atmosféra v kabině je báječná, rozplývá se Petr Klaban

V březnu letošního roku oslaví obránce Petr Klaban (na snímku) své osmadvacáté narozeniny. Že je dostatečně spjatý s benáteckým klubem, vás jistě přesvědčí následující řádky. Petr kromě Benátek ještě v sezóně 1999/2000 nastoupil za Mladou Boleslav, a to jak v extralize juniorů, tak v druholigovém seniorském dresu. Loni také na několik zápasů vypomáhal v Kolíně. Další informace o kariéře benáteckého odchovance vám přinesou následující řádky.
Petře, mohl bys nám na úvod říci, jak se dá dohromady skloubit povolání hokejisty, ledaře, rozhodčího a trenéra mládeže?
"Takové věci jdou skloubit opravdu těžko, snad jedině když člověk dělá na zimním stadionu jako já. Za jiných okolností pochybuji, že by to vše šlo dělat dohromady. Na nic víc není čas, zejména přes zimu je to hodně náročné."
Právě v Benátkách jsi jako hráč zažil několik trenérů. Stačí uvést jména jako Adámek, Beznoska, Škaloud, Lejsek, Antal nebo Kolda. Dás se z nich vybrat jediný, který ti osobně nejvíce dal?
"To se nedá jednoznačně říci. Myslím si, že každý trenér měl i má svůj pohled na hokej, takže od každého trenéra jsem se snažil něco načerpat a obohatit svůj hokejový um."
Právě probíhá play-off, zastavme se u benátecké kabiny, jaká je v ní atmosféra a jaké jsou vztahy mezi hráči? S kým si nejvíce rozumíš?
"Atmosféra je zde skutečně výborná, na svědomí to mají především výtečné výsledky mužstva. Vztahy mezi hráči jsou podle mého v pohodě, dost lidí se zná jak z benáteckého mužstva, tak z jiných mužstev. A já osobně? Úplně nejvíce si rozumím s Petrem Weissem, Ondrou Máchou, Lukášem Zajíčkem, Tomášem Kadeřábkem nebo Karlem Nedbalem."
Jaký máš názor na benátecké fanoušky?
"Dle mého názoru patří benátečtí fanoušci mezi nejlepší fans ve druhé lize. Dost nám pomáhají svým fanděním, a to i na hřištích soupeřů."
V prvním kole play-off jsme narazili na Mělník, jaký to byl soupeř?
"Já si myslím, že to byl papírově lehký soupeř, ale zápasy rozhodně lehké nebyly. Jistě to bylo také dostupnější pro fanoušky, kteří to na hřiště soupeře měli blízko a přijeli fandit. Chtěl jsem si zahrát proti Mělníku i z jiného důvodu – chytá tam totiž můj velký kamarád Pavel Houdek."
Jaké sporty kromě hokeje ještě provozuješ?
"V zimě, jak už jsem říkal, moc času na jiné sporty kvůli mé vytíženosti na zimním stadionu nemám. V létě se rád projedu na kole. Jinak rád spím, nebo si občas zajdu na pivko, to je také dost dobrý sport."(smích)
Děkujeme za rozhovor

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!