24. 3. 2008 | Stanislav Hůla

Devítka vybojovala stříbro na turnaji Easter Cup

Z outsidera lídrem ...

Výsledky na www.eastercup.cz.

Benátecký tým 9. třídy, který se zúčastnil turnaje Easter Cup ve dnech 21. až 23. 3. 2008 ve městě Most, jsme sestavili výhradně z hráčů ročníků 1993 a 1992, kteří v tomto hokejovém roce hráli za HC Benátky nad Jizerou. Ze zamýšleného kádru deváťáků se turnaje nezúčastnili zraněný David Šubrt (zlomená klíční kost), Lukáš Chalupa a Radim Šimek, kteří se omluvili.

O organizaci, zajištění zájezdu, celého pobytu a dozor se staral tým ve složení Stanislav Hůla (vedoucí) a Iveta Nováková (hospodářka). Velkým dílem přispěla i paní Jitka Strossová. Trenér týmu na turnaji byl Otakar Merxbauer. Celý turnaj jsme odehráli na tři pětky se dvěma brankaři.

Kromě HC Benátky nad Jizerou a pořádajícího HC Most se turnaje účastnili týmy Hasselby/Kälvesta (Švédsko), Poorvo Hunters (Finsko), HC Young Sprinters Neuchatel (Švýcarsko), Fleminksbergs IK ( Švédsko), I.C Gentofte (Dánsko) a HC Mariánské Lázně.

V naší kvalifikační skupině B jsme se první den utkali s mužstvem HC Mariánské Lázně, které bylo označováno za jednoho z favoritů. V tomto zápase jsme si s chutí zastříleli, když již ve druhé minutě jsme vedli 1:0. První třetinu jsme vyhráli poměrem 4:0 a potom jsme již výsledek jenom jistili. Zápas jsme dovedli do vítězného konce v poměru 6:1. Přesto, že výsledek vypadá jednoznačně, byl tým Mariánských Lázní rovnocenným soupeřem.

Ve večerních dovednostních soutěžích vybojoval titul nejrychlejšího bruslaře Patrik Kuchta.

Druhý zápas jsme odehráli druhý den turnaje v 9.30 hodin s pozdějším vítězem turnaje Fleminksbergs IK. V první třetině jsme sice inkasovali jednu branku, ale hra byla vyrovnaná. Na počátku druhé třetiny na nás dobře technicky vybavený, ve všech čtyřech pětkách vyrovnaný švédský tým vlétl a během prvních osmi minut jsme dostali tři branky. Do konce třetiny jsme hru vyrovnali a dali dva góly (třetina 2:3). Ve třetí třetině nás soupeř ubruslil a přidal další gól. Výsledek zápasu 2:5. I přes nepříznivý výsledek trenéři hráče pochválili, protože všichni odvedli dobrý výkon.

Na třetí zápas jsme si museli počkat o něco déle než bylo plánováno. Jeho začátek byl přesunut na 20. hodinu. Odehráli jsme jej po zápase domácího áčka s Berounskými medvědy v play out 1. ligy. Soupeřem nám byl tým I.C Gentofte (Dánsko). Dány jsme bez problémů porazili 6:2. Na vítězství se podíleli všechny tři lajny prakticky stejným dílem. V tomto zápase již bylo vidět, že náš tým se stal dobrou partou a na turnaji utvořené složení jednotlivých pětek funguje a klukům vyhovuje. Hráli dobře a s chutí. Vítězstvím jsme si zajistili druhé místo ve skupině a postup do semifinále. Smutným okamžikem zápasu bylo zranění Jakuba Smejkala, kterému soupeř přirazil ruku na plexisklo a zlomil mu ji. Díky pozdnímu začátku zápasu jsme se na hotel dostali až kolem 23. hodiny a klukům se moc nedařilo usnout.

Náš semifinálový zápas začal poslední den turnaje v 10 hodin. Soupeřem nám byl nejlepší tým skupiny A Hasselby/Kälvesta (Švédsko). Velmi těžký a fyzicky náročný zápas jsme vyhráli 4:1 (2:0, 1:0, 1:1). Kluci makali úplně všichni a tým šlapal jak hodinky. Zápas se podařil všem, v týmu nebylo slabších hráčů. Radost byla veliká.

Velmi nás potěšilo, že tento zápas byl označen za nejlepší v turnaji.

Jelikož jsme museli hotel opustit ráno, čekali jsme na finálový zápas na zimáku do 17 hodiny. Do finále se s námi kvalifikoval tým Fleminksbergs IK, vítěz naší skupiny, náš jediný přemožitel, který v semifinále porazil domácí HC Most 9:0.

Pořadatel pojal finále ve velkém stylu a pro kluky to byl životní zážitek. Před nástupem týmů zazněla znělka turnaje. Týmy se seřadily do tunelu. Pak zhasla všechna světla na stadionu a jednotliví hráči nastupovali bez helem. Při čtení jména a čísla hráče jej reflektor sledoval z tunelu až na modrou čáru. Po představení hráčů, účastníků finále, zazněly Švédská a Česká státní hymna.

Finálové, nervózní, vyrovnané utkání, plné osobních soubojů a vyloučení jsme nezvládli podle našich představ. Podle mého názoru jsme podali slabší výkon, než v semifinále. Přesto výsledek 4:1 ve prospěch Fleminksbergs IK byl oproti průběhu zápasu až příliš krutý. Například při mnoha našich šancích skončily tři střely na tyčích soupeřovy branky.

Představení hráčů i slavnostního vyhlášení se zúčastnil i Jakub Smejkal, v civilu, se sádrou na ruce. Dostal tak na krk svojí stříbrnou medaili s vysněným králíčkem.

Kromě stříbrných medailí jsme získali ještě dvě ocenění a to, jak je výše uvedeno, v dovednostních soutěžích Patrik Kuchta - nejrychlejší hráč, a dále Jakub Staněk byl vyhlášen nejlepším obráncem celého turnaje.

Videoreportáž z turnaje můžete stáhnout ZDE, titulky.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!