27. 3. 2008 | David Schlegel

Milan Gajda touží po první lize

Benátkám zbývá v boji o první ligu učinit poslední krok. Ve čtyřech zápasech udolaly Řisuty a po dvaceti letech ve druhé lize sahají po historickém postupu. "Je to výborný pocit a něco podobného se stává opravdu málokdy. Naším cílem bylo dostat se co nejdál a teď už je to postup do první ligy. Uděláme všechno proto, abychom tam byli," říká odhodlaně obránce Benátek Milan Gajda (na snímku).
V základní části Benátky se 182 brankami zcela dominovali celému šestatřicetičlennému druholigovému peletonu. Právě ofenzivu označil za nejsilnější stránku týmu i Gajda. "Útočná hra dopředu je naší největší zbraní. Jen bychom měli být trochu zodpovědnější směrem dozadu," přemýšlí.

Řisutům ukázali Benátečtí jak se dávají góly, ve třetím utkání, kdy ve Slaném nasázeli soupeři jedenáct branek a dostali se do vedení 2:1 na zápasy. V úterý pak naznačili, že ani s jejich defenzivou to nemusí být tak špatné, když soupeři povolili jediný gól a postoupili do bojů o první ligu.

Řisuty táhnou především starší zkušení hráči v čele s Michalem Mádlem a Josefem Zajícem. Právě Zajíc však Buldokům v obou domácích zápasech citelně chyběl, poněvadž měl komentátorské povinnosti v televizi.

"Zjišťovali jsme, zda bude hrát a mysleli jsme, že ve čtvrtém zápase nastoupí. Je to pořád dobrý hráč, který se umí prosadit," hodnotí ho rodák z Frýdku-Místku, který se přes Plzeň dostal až do Benátek, kde nyní bydlí. "Je to malé město. Připadám si tu dost o samotě, protože kluci jsou většinou odjinud," říká.

Teď čeká Benátky souboj s Chrudimí a Technikou Brno o dvě postupová místa do první ligy. "Musíme si dávat pozor na začátky zápasů. V pátek nás čeká Chrudim. Zkouknu pěkný film, půjdu brzo spát, dám si dobrý oběd a půjdu na to," popisuje plán před nadcházejícím důležitým zápasem.

"Z těch dvou soupeřů známe akorát Chrudim. Ta sbírala hráče a chce za každou cenu postoupit. Je to její jasný cíl. Pro nás je výhoda, že na nás nebude takový tlak," věří.

V těchto vypjatých bitvách rozhoduje více než kdy jindy disciplína. Gajda, který patřil v Plzni k elitním obráncům s dělovou střelou, v minulosti míval trochu sklony ke zbytečným faulům. "Dávám si teď hodně bacha, abych moc neseděl na trestný. Už ale nedělám likvidační fauly, spíše jen nešťastné," říká.

Gajdových výkonů si všimli i v prvoligovém Berouně, kde dostal šanci ve dvou utkáních. Celkem si v nich připsal dvě asistence. "V Berouně jsem znal řadu kluků z Plzně a trenéra Setikovského, který mě trénoval v juniorech. Dělá výborné tréninky a moc se mi tam líbilo," vzpomíná.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!