3. 4. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky jedou do Brna bodovat!

Kvalifikace o 1. hokejovou ligu se už naplno rozjela. Benátečtí hokejisté mají za sebou první utkání, které s Chrudimí prohráli 3:4 v prodloužení. Přesto však získali první cenný bod. Nyní je čeká ještě důležitější souboj. V Brně se totiž střetnou s místní Technikou, vítězem moravské skupiny druhé ligy. Fanklub HC Benátky pořádá na tento zápas autobusový zájezd s odjezdem ve 14:45 z Burzy. Úvodní buly bude v brněnské Hokejové hale dětí a mládeže vhozeno v pátek 4. dubna v 18 hodin! Pojeďte všichni podpořit benátecké hráče v boji o 1. hokejovou ligu!
Benátečtí hokejisté po první bodu v kvalifikace budou hrát o důležité body proti brněnské Technice. Právě tento moravský celek se stal černým koněm soutěže. V začátku základní části sice prokazoval kolísavou formu, ale poté se vyšplhal tabulkou výš a v play-off byl postrachem moravským soupeřů. Technika vyniká především skvělými bruslařskými schopnostmi.

Představení soupeře

Vysokoškolský sportovní klub Technika Brno hraje své zápasy ve zbrusu nové Hokejové hale dětí a mládeže. Před sezónu brněnští získali do Branky zvučné jméno. Pavel Nešťák se do Brna, kde za Kometu v sezóně 1995/1996 chytal extraligu, vrátil po dlouholetém putovní po rakouské hokejové mapě. V půli sezóny se však zranil a do branky se postavil mladičký Jaroslav Chvátal a dostal vynikající formu, díky níž se Technice nebývale daří. Záda mu kryje velezkušený Petr Hrachovina (na obrázku), jenž dostává zřejmě poslední šanci zachytat si za milované Brno. V obraně se daří Jiřímu Zapletalovi, který je dokonce nejproduktivnějším bekem vysokoškoláků. Jeho kolega Richard Kučírek, někdejší bek extraligového Znojma je za ním v těsném závěsu. Brňanům pomohl i příchod Lukáše Daňa z Chrudimi. Zcela nejproduktivnějším hráčem celého týmu je Zdeněk Mráz, bývalý útočník Kladna. Osu útočné řady s ním tvoří také produktivní Jiří Sedláček či bývalý forvard Vsetína Jan Korotvička.

Play-off Techniky Brno ve zkratce

V prvním kole nastoupila po základní části až pátá Technika na blanenský Apos a do dalších bojů postoupila po hladké výhře 3:0. Ve druhém kole vysokoškoláci vypálili rybník vítězi základní části Hodonínu, který se netajil přáním postupu do vyšší soutěže. Technika sérii vyhrála také 3:0 na utkání! Ve finále brněnští narazili na Přerov, a protože klopýtli pouze jednou, po výhře 3:1 v sérii postoupili do kvalifikace.

Sestavy obou týmů z minulého kola

VSK Technika Brno se v zápase v Chrudimi představila v sestavě: Chvátal (Hrachovina) - Habrovec, Zapletal, Kučírek, Daňo, Halouska, Bulička, Karlíček - Korotvička, Sedláček, Mráz - D. Šebek, P. Šebek, Dostál - Šúrek, Hruška, Martinák - Špok, Benýšek
HC Benátky nad Jizerou nastoupili proti Chrudimi ve složení: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Cunik, Svoboda, Ton, Protivný - Zajíček, Rod, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, Kadeřábek, Weiss, Kocman, Švagrovský, Mrňa

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.