16. 4. 2008 | Martin Šimek st.

Dorost zakončil sezónu vítězstvím na Challenger CUPU!

Dorostenci HC Benátky nad Jizerou (hráči ročníku 1992 a mladší) vyhráli na konec sezóny kvalitně obsazený mezinárodní turnaj Spring Challenger Cup, který se konal na zimních stadionech v Praze a Středních Čechách.

Naše mužstvo dorostu,tedy ročník 92,93 se zúčastnilo mezinárodního turnaje Challenger Cupu pod vedením trenéra pana Martina Nováka, asistenta pana Oty Merxbauera a vedoucího mužstva pana Martina Šimka staršího. V naší kategorii se prezentovalo 10 mužstev, které se rozdělili do dvou skupin. Skupinu A tvořily týmy Sodertalje SK SWE, Halmstad SWE, HC Berounští Medvědi, HC Uherské Hradiště a HC Letci Letňany. Skupinu B tvořily týmy Hungary U16 Select, Glimma Hockey SWE, Hvězdy z Prahy, TJ Slavoj Velké Popovice a náš tým HC Benátky nad Jizerou.

Naši kluci hráli první zápas v pátek 11.4.na stadióne v Benátkách s reprezentačním výběrem Maďarska do 16let a po dramatickém závěru,přestože náš tým prohrával 1:0 dokázali jsme zápas otočit v náš prospěch na 2:1.Branky vstřelili Radek Hrabák a Martin Tomíček.

Na druhý zápas jsme odjeli do Velkých Popovic. Opět to nebyl lehký duel s místním Slavojem.Prohrávali jsme 1:0,ale v našem mužstvu byla síla a tak jsme zápas otočili a vyhráli 4:3. Branky vstřelili Radek Hrabák 2, Martin Tomíček, Daniel Holas.

V sobotu jsme nastoupili na našem ZS v prvním zápase proti mužstvu Glimma Hockey SWE a zápas byl až do samého závěru napínavý, přestože skončil nehokejovým výsledkem 0:0.

K druhému sobotnímu zápasu jsme nastoupili proti výběru Hvězd z Prahy, což byl kombinovaný tým Mladé Boleslavi a Hvězdy Praha, kde jsme spolehlivým a disciplinovaným výkonem našich hochů vyhráli 6:3. Branky vstřelili Radek Hrabák 2,Šubrt,Teubner,Kubáněk a Budaev.

Tímto vítězstvím jsme si zajistili nejen 1. místo ve skupině B ale také nedělní finále v Letňanech. Druhým finalistou, tedy naším soupeřem se stalo domácí mužstvo HC Letci Letňany. V našem týmu jsme zaznamenali u Davida Šubrta vymknutý kotník, takže ve finále bohužel nemohl nastoupit a několik drobných zranění, se kterými museli naši hoši bojovat i ve finále.

Finálový zápas jsme zahájili v neděli v 15.15 h za přihlížení hojného počtu diváků. Opět to byl dramatický průběh duelu. V úvodu jsme hráli hned několik oslabení, dvakrát i ve třech. Naši hoši hráli ale srdcem a dokázali i početní nevýhodu eliminovat. Poté se nám podařila vstřelit branka a ujmout se tak vedení. Domácí Letňany byli ale velice dobrým týmem a tak se na nás neustále valily útoky, kterým jsme však s velkou zásluhou brankaře Pavla Bílka odolávali. Čas však ubíhal a tak se domácí díky nervozitě dopouštěli faulů, po kterých jsme měli možnost sehrát přesilovou hru 5:3. Sehráli jsme jí ukázkově a zvýšili jsme tvrdou střelou na 2:0. Zbývaly 4 minuty do konce zápasu a Letcům se podařilo snížit na 2:1. Tento duel již naši hoši nepustili a tak naše mužstvo na tomto turnaji Challenger CUPU zvítězilo. Branky vstřelili Radek Hrabák a Martin Tomíček.

Náš tým, nejen že získal krásný pohár včetně medailí a diplomu, ale i jednu individuální cenu pro nejužitečnějšího hráče turnaje a tím se stal Radek Hrabák. Finálového zápasu přihlížel i Manager HC Benátky nad Jizerou pan Petr Antal a i on byl velice potěšen a hrdý. Celému mužstvu včetně realizačního týmu patří velký dík a doufáme, že dorostenci příští rok naváži výsledky na tento turnaj.

foto z turnaje můžete shlédnout na adrese: www.hokejbenatky.rajce.net

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!