21. 10. 2006 | Aleš Vladyka

Sedmáci porazili vedoucí tým tabulky!

Pohled na tabulku Žákovské ligy 7. třídy hovořil zcela jasně. Na prvním místě vládl neohroženě náš soupeř z Berouna se ztrátou pouhého jednoho bodu z odehraných 10 utkání, což znamenalo, že pouze výkon na hranici možností všech hráčů nás mohl nechat v naději bodového zisku. V průběhu týdne posílil kádr sedmáků Tobiáš Slavíček ze Sparty Prahy, který výborně zapadl do kolektivu jak výkonem, tak i povahou a stal se důležitou součástí dnešního skvělého výkonu celého mužstva.

Průběh první třetiny nabídl vyrovnaný hokej s několika šancemi na obou stranách, když jako první se prosadili domácí hokejisté a z víceméně náhodné akce po odraženém kotouči se dostali do vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a zařídil jej Václav Říha tvrdou střelou z místa pravého obránce, takže do kabin po první třetině se šlo za stavu 1:1.

Ve druhé třetině však naši hráči zařadili vyšší rychlostní stupeň a vedoucí branka Daniela Jenčeka byla jen začátkem obrovského tlaku, který měli benátečtí hráči na začátku 2. třetiny. Tento tlak byl přerušen jedním spravedlivým a jedním naprosto nesmyslným vyloučením, které měly za následek dvojnásobné oslabení a v tento moment se prosadili hráči Berouna, když nejdříve na 2:2 vyrovali po dorážce a hned za dalších 7 sekund využili pokračující přesilovou hrou 5 proti 4. Ani toto naše hráče nezlomilo a pokračovali ve velké tlaku, ve kterém nejdříve vyrovnal pěknou samostatnou akcí Tobiáš Slavíček na 3:3. Poté se náš tlak ještě stupňoval a měl za následek pouze fauly berounských hráčů, které jsme dokázali trestat a to na konci 2. třetiny. To se nám naskytla dlouhá dvojnásobná přesilovka a v ní se nám podařilo skórovat, když střelu Pavla Kellera dorazil Vojta Havlas a strhl vedení na naši stranu. Poté následovala ještě normální přesilová hra, kterou jsme zužitkovali další dorážkou Vojty Havlase a naše vedení se tak zvýšilo na velice nadějných 5:3.

Třetí třetina pokračovala benáteckým tlakem, několika nepromněněnými gólovými příležitostmi, což se nám mohlo vymstít, protože i soupeř poté měl několik šancí a pouze Jan Hladík v brance zabránil snížení nebo dokonce vyrovnání tohoto velmi dobře rozehraného utkání. Klid do našich řad pak vneslo zvýšení našeho vedení na 6:3 brankou Dominika Zumra a naši hráči mohli slavit vítězství.

Naši hráči podali nejlepší výkon v dosavadní soutěži, několikrát doslova zamkli vedoucí tým tabulky do jejich třetiny a zcela po právu zvítězili na hřišti dosud neporaženého Berouna. Tým Berouna jsme předčili ve všech dovednostech, zejména v pohybu, promněňování brankových příležitostí a také výkonem brankáře. Hráčům patří dík za skvělou reprezentaci benáteckého klubu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!