8. 10. 2008 | Kateřina Mádlová, Tomáš Nejedlo, Kateřina Mádlová

Posílené Benátky na Ústí nestačily

11., středa 8. 10. 2008
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
11. kolo prvoligové soutěže k sobě svedlo dva týmy s opačnými ambicemi. Domácí Ústí se netají postupovými vyhlídkami a nováček z Benátek myslí na záchranu. Benátky měly v utkání k dispozici hned několik hráčů z libereckého kádru. Fikrt, Harant, Derner ani Plodek však k výhře nepomohli. Benátečtí na ústecké Lvy nestačili a podlehli 1:3. Domácí si rozhodující náskok vypracovali již v první třetině, po zbytek zápasu si vedení hlídali. Odčinit dvě porážky v řadě mohou Středočeši již v sobotu, na domácím ledě přivítají Olomouc.
Ústí n.L.: Salfický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Pazourek, Kloz - Havlíček, Špirko, Heřman – Novák.
Benátky n.J.: Fikrt – Derner, Harant, Drábek, Kajínek, Hrach, Ton, Špila – Špaček, Musil, Vantuch - Kudrna, Plodek, Hruška – Kadeřábek, Skořepa, Weiss – Jech, Kopic, Bárta – Pabiška.
Branky a nahrávky: 13. Heřman (Špirko, Havlíček), 13. Šagát (Mikulík, Tůma), 16. Janků (Klobouček, Pazourek) – 39. Hruška (Drábek). Rozhodčí: Pešina – Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2082.

Komentář

Kdo očekával, že Ústečtí Lvi svého soupeře skřípnou od prvních minut, mýlil se. Oboustranně rozpačitý začátek přerušil svou střelou benátský Ondřej Hruška, Salfický ale nemusel zasáhnout. To Fikrt se zapotil víc, když Havlíček našel Heřmana osamoceného před brankovištěm. Vyloženou příležitost připravil posléze třetí útok Slovanu. Špirko volil místo přihrávky Klozovi jedovatou střelu zápěstím na bližší tyč, exústecký brankář puk vyrazil jen k Zemanovi, ale ani jeho pohotová střela se nevešla mezi tyče. Salfický na druhé straně zůstával stále bez práce, sáhnout si na puk ho nepřiměl ani Vantuchův pokus od modré čáry. Skořepa už mířil lépe, ale jen do připraveného domácího gólmana. Domácí ale nenechali Benátky otrkat se v útoku, raději je zaměstnali v obraně a vyplatilo se jim to. Havlíček si v přesilové hře řekl na hranici kruhu o puk, vystřelil a vyražený puk nakonec do branky propašoval Heřman. O pouhých čtyřicet šest vteřin později uplatnili svůj důraz Mikulík se Šagátem. Vyražený pokus prvního z nich doklepl do branky druhý. Další využitá přesilovka poslala Lvy už do tříbrankového trháku, osm vteřin od vyloučení vystřelil Klobouček od modré čáry a puk šikovně tečoval Janků. Když Skořepa trefil bekhendem po buly tyč, rozešly se oba celky za stavu 3:0.

Úvod druhého dějství zase vlil více krve do žil Benátkám, stopkou jejich snažení v ofenzivě ale byla buď obrana Lvů, nebo zatím bezchybný Salfický. Nejzajímavější příležitost měl na své holi Bárta, neposedný puk z pravého křídla krotil domácí brankář s obtížemi. V sedmé minutě zahrozili i Lvi, puku se před Fikrtem zmocnil Janků, ale byl příliš blízko na to, aby měl šanci proti brankáři, který obvykle kryje záda Milanu Hniličkovi v Liberci. Špirko s Havlíčkem a Skleničkou vyšachovali sérií krátkých přihrávek jak bránící čtveřici hráčů, tak benátského gólmana, na poslední chvíli se ale Špirko slitoval a akci pozastavil, Fikrt se tedy už proti střele Havlíčka dokázal správně postavit. A slovo si opět vzali hosté. Domácí obrana ale vykryla Vantuchův únik tak svědomitě, že když dojel k Salfickému, nezbylo mu nic jiného než puk odevzdat, protože do lepší střelecké pozice nebyl puštěn. Necelé dvě minuty před koncem ukázali i Benátčané, jak rychle lze zužitkovat přesilovku. Hruška najel do pásma a zápěstím střílel přes obránce Němečka, puk doplachtil až do horní části domácí branky. Asistenci si připsal Václav Drábek a jistě pro něj znamenala satisfakci za předchozí tři vyloučení v řadě a nepříliš přátelské pokřiky fanoušků. Druhou třetinu vyhrály Benátky 1:0.

V prvních minutách poslední dvacetiminutovky zasahoval opět častěji Salfický, žádná ze střel, jimž se musel postavit do cesty, ale nebyla výrazně nebezpečná. Nejaktivněji si počínal čtvrtý útok hostů, Kopic a Bárta se dobře doplňovali před brankou Lvů, ale její strážce puk zkušeně podržel. Janků se opět vytáhl jako vynikající bruslař, zavezl bleskurychle puk do pásma a přenechal ho Němečkovi, jeho dělovka ale nedostala šanci prověřit pevnost sítě za Fikrtovými zády. Zbyněk Sklenička dojížděl Vágnerovo nahození a přitom zvládl poslat na led i obránce, jenž se mu postavil do cesty. Výsledkem byla menší strkanice před brankou hostí. Se stoupající únavou Lvů, kteří hráli na tři útoky, se množily i chyby. Nejprve se Hruška nedostal k přihrávce na najíždějícího Kudrnu a sám byl už příliš z úhlu na to, aby si ho Salfický nepohlídal. Vzápětí proklouzl jako nůž máslem útočnou třetinou Špaček, Salfický dokázal vleže vyrazit zvednutý puk. Někteří hráči našli ale ještě dost sil. Heřman ujel obraně Benátek, Bárta musel zatáhnout za záchrannou brzdu, jenže jeho hákování znamenalo nařízení trestného střílení. K tomu se postavil osvědčený exekutor Špirko, tentokrát to zkusil mezi nohy, ale Fikrt na poslední chvíli puk vyrazil. Branku ve třetí třetině nepřinesla ani závěrečná power play hostů vylepšená o dvojité vyloučení z řad Lvů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.