17. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Přijíždí Havlíčkův Brod, potvrdí Benátky výhru z Mostu?

Další kolo hokejové první ligy již klepe na dveře hráči Benátek nad Jizerou v něm na domácím ledě narazí na Rebel Havlíčkův Brod. Po šňůře porážek dokázali Benátečtí opět plně zabodovat a překvapivě si odvezli všechny tři body z Mostu. Havlíčkův Brod taktéž nezaváhal a na domácím ledě udolal Porubu 4:2. Výhru ze severu Čech budou chtít hráči od Jizery jistě před domácím publikem potvrdit, k čemuž však budou potřebovat podporu fanoušků! Proto přijďte všichni do hlediště benáteckého zimního stadionu a svými hlasivkami podpořte svůj tým v dalším těžkém prvoligovém boji. Zápas startuje v sobotu 18. října v 17 hodin! K dispozici bude samozřejmě také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Benátečtí ještě před několika lety sváděli s naším sobotním soupeřem bitvy ve druhé hokejové lize. Pak se ale Rebel dostal mezi prvoligovou elitou, kde působí již několikátou sezónu. Havlíčkův Brod také patří k tradičním účastníkům play-off, loni ve čtvrtfinále se vztyčenou hlavou vzdoroval pozdějšímu vítězi 1. ligy - Mladé Boleslavi. Představme si nyní kádr mužstva. Na pozici brankáře již několik sezón v Kotlině působí velezkušený Stanislav Neruda, který patřil již k inventářům mužstva. Od loňska má Neruda zdatného konkurenta v brance. Je jím Jaroslav Suchan, který pomohl Jihlavě v sezóně 2003/04 k postupu do extraligy. V záloze čeká ještě mladý Tomáš Linhart. Obranu Rebelu drží další ostřílený harcovník Michael Vyhlídal, který si zahrál extraligu v Havířově a Pardubicích. HavlBrod také úzce spolupracuje s pražskou Slávií, odkud na východ Čech pravidelně jezdí hrát zápasy Jiří Jebavý, Miloslav Čermák nebo Miroslav Holec. Pravidelně se v zápasech prosazují i Lukáš Endál, Jan Dušátko či Miroslav Třetina. Trenérem mužstva je Mgr. Petr Novák. Na pozici vedoucího mužstva působí někdejší dlouholetá opora týmu Rebelu, Richard Cachnín, který si několik let zahrál extraligu v Jihlavě.

Havlíčkův Brod má na svém kontě po třinácti odehraných zápasech 18 bodů za pět výher, z toho jednu v prodloužení. Skóre pak následující, 33:38. V letošní probíhající sezóně si hráči z Kotliny připsali i několik zajímavých výsledků. Na domácím ledě například porazili překvapení soutěže - Vrchlabí 2:1 v prodloužení a v regionálním derby také zdolali Jihlavu 3:2.

V posledním odehraném zápase nastoupil HC Rebel Havlíčkův Brod v sestavě: Neruda (Suchan) - Vyhlídal, Špelda, Šulc, Borůvka, Pavlík, A. Jelínek, Rusnák, Martinka - Borovanský, Endál, Vojtěch Němec, Kraučuk, Třetina, Holec, Stromko, Dušátko, Svoboda, Ondráček, Varga, Wurm

Webové stránky soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Rozhodčí

Utkání mezi týmy HC Benátky nad Jizerou a HC Rebel Havlíčkův Brod bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Smitka z České Lípy. Na čarách mu budou pomáhat Lukáš Podrazil z Liberce a Ondřej Žídek z České Lípy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.