24. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Protrhnou Benátky střeleckou smůlu proti Hradci Králové?

Hokejistům prvoligového celku Benátek nad Jizerou se momentálně příliš nedaří. Potvrzuje to i fakt, že ze tří zápasů dokázali Benátečtí vstřelit jen jednu branku, což je velice tristní. Šanci na nápravu budou mít Středočeši již v nejbližším domácím zápase, ve kterém přivítají Hradec Králové. Sebevědomí má zcela jasně lepší soupeř z východu Čech, který ve středu porazil Porubu jasně 5:0. Jestli si Benátky na Hradci napraví pošramocené ego, se dozvíme již tuto sobotu 24. října. Zápas startuje v 17 hodin! Připraven bude samozřejmě také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC VCES Hradec Králové

Hradec patří k tradičním účastníkům prvoligové soutěži, ba co víc. Již několik let patří k předním týmům naší 1. ligy. V kádru Hradce došlo k několika změnám. Tou klíčovou je působení talentovaného brankáře Vladislava Koutského z Pardubic. V obraně bude tvrdit muziku zkušený Martin Táborský, který neuspěl na letní zkoušce v Pardubicích, avšak momentálně je na marodce. Něco odehráno v 1. lize už mají i Bořek Sláma s Alešem Pazderou. Nejproduktivnějším hradeckým bekem je zatím šestibodový Jiří Hendrich. Klíčovou posilou je bezesporu veterán Martin Filip, jenž v Hradci pamatuje i extraligu. Ten se do Čech vrací po několikaletém působení v cizině. Filipa dobře zná i benátecký útočník Tomáš Kadeřábek, který řekl: "Filipa znám především díky jeho lehké helmě a hokejky ve tvaru pádla." Posilami jsou určitě i David Nedorost s Patrikem Moskalem. Stálicemi v Hradci a nejproduktivnějšími hráči jsou Jiří Kadlec (5+12), Martin Koudelka (4+16), Daniel Volráb (11+7) a kapitán Jaroslav Roubík (5+8). Hradec stejně jako provoligové Vrchlabí startoval v letním Tipsport Cupu a v konkurenci silných extraligových klubů neměl šanci obstát.

Hradec Králové v prozatímní porci šestnácti zápasů získal 29 bodů za 8 výher v základní hrací době při skóre 54:39. Královéhradečtí se tak v tabulce nacházejí na pěkné 5. příčce. V prvním vzájemném zápase nás soupeř porazil v poměru 6:2. Více o tomto zápasů se můžete dočíst zde! Za nejpřekvapivější hradecký výsledek letošní sezóny můžeme označit výhru 2:1 na ledě Vrchlabí. O branky se postarali Jiří Kadlec a Jaroslav Roubík.

Tým HC VCES Hradec Králové nastoupil v minulém kole proti Porubě v sestavě: Koutský - Zukal, Karlíček, Seidl, Hendrich, Pazdera, Flašar, Lesák, Březina - Ulehla, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip, Moskal, Nedorost, Berger, Luštinec

Webové stránky soupeře - HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání HC Benátky nad Jizerou - HC VCES Hradec Králové bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Petružálek z Litvínova. Na čarách mu budou pomáhat Jiří Rozlílek také z Litvínova a Milan Štofa z Příbrami.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!