30. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

S Vrchlabím netradičně již v pátek!

Další prvoligový zápas na benáteckém zimním stadionu bude sehrán velmi netradičně, již tento pátek. Důvodem jsou mezinárodní závody v in-line bruslení, konané právě v Benátkách. O den dříve, než bylo původně plánováno, tedy Benátky přivítají soupeře z Podkrkonoší - HC Vrchlabí. Středočeši v minulém kole neuspěli v Chomutově, kde podlehli 2:6. Vrchlabští se naopak radovali z těsné výhry 3:2 nad Porubou, na kterou se však hodně nadřeli. Jistě zajímavý zápas budeme moci společně sledovat už tento pátek 31. října! Začátek zápasu je naplánován na 17:30 hodin! Utkání budete moci tradičně sledovat i v textovém on-line přenosu.

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

S Vrchlabím se Benátečtí potkávali během minulých let mezi druholigovými mantinely, pak se ale hráčům z Podkrkonoší podařil postup do první ligy a cesty obou týmů se rozdělily. Nyní nastává opět setkání ve stejné soutěži - 1. lize. Vrchlabí před letošní sezónou navázalo úzkou spolupráci s nováčkem extraligy Mladou Boleslaví a z tohoto týmů se v Podkrkonoší objevilo hned několik hráčů (Rod, Krupka, Konečný, Gajovský, Jaroměřský, Wagenhoffer, Fiedler, Lukáč, Nouza, Šindelář nebo Eiselt). Mužstvo se dále podařilo doplnit zkušenými obránci (Chatrnúch, Galvas) a dále vyztužit několika nadějnými mladíky. Na post brankáře nově přišel zlínský Tomáš Štůrala (na snímku v jindřichohradeckém dresu). Zajímavým jménem v kolonce posil je i Jaroslav Koma, slovenský bek, který loni patřil do základní sestavy extraligového Litvínova a později i Pardubic. Vrchlabští v létě startovali v Tipsport Cupu a mj. si připsali i cenný úspěch. Dokázali totiž porazit mistra ligy pražskou Slávii 3:2. Nejproduktivnějším mužem ve vrchlabském dresu je loňský hráč Třebíče Ondřej Látal. Kanadskému bodování beků vládne kapitán a pětatřicetiletý zadák Aleš Vála.

Vrchlabský celek se zatím překvapivě drží na samém výsluní tabulky, konkrétně na pěkném třetím místě. V osmnácti zápasech si svěřenci trenéra Vladimíra Jeřábka připsali třináct výher a získali již 42 bodů. Skóre má Vrchlabí pozitivní 54:34. V dosavadním průběhu ligy se před Vrchlabím muselo sklonit i vedoucí Ústí nad Labem, která s černým koněm soutěže prohrálo 2:3 v nájezdech a na vrchlabském ledě se nevedlo ani Kometě Brno, která zde prohrála 1:2. Náš páteční soupeř nyní drží sérii pěti tříbodových výher v řadě.

Celek HC Vrchlabí nastoupil v poslední odehraném zápase proti Porubě v sestavě: Štůrala - Koma, Bendík, Chatrnúch, Chaloupka, Galvas, Vála, Matějíček, Wagenhoffer, Nouza, Eiselt, Beck, Fiedler, Rusnák, Gengel, Konečný, Kříž, Látal, Mikšovský, Andres

Webové stránky soupeře - HC Vrchlabí

Rozhodčí

Utkání HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí bude jako hlavní rozhodčí řídit Štěpán Souček z Dobříše. Na čarách mu budou pomáhat Milan Svoboda a Kamil Zavřel z Prahy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!