4. 11. 2008 | Tomáš Nejedlo

Do Havířova pro body?

Zápas 20. kola prvoligové soutěže, v němž Havířov přivítá Benátky, definitivně uzavře dvě třetiny základní části. V kádru havířovských Panterů před několika dny díky neuspokojivým výsledkům proběhla čistka a hned to přineslo úspěch. Havířov v regionálním derby uspěl na ledě Poruby a vyhrál v poměru 3:1. Benátky doma po vyrovnaném průběhu těsně podlehly Vrchlabí 1:2. Jak dopadne měření sil dvou celků ze spodních pater tabulky se dozvíme již tuto středu 5. listopadu. Úvodní buly bude na havířovském stadionu vhozeno v 17:30! Utkání budete moci sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Havířov Panthers

V brance klubu z hornického města již několikátou sezónu s přestávkami působí Jakub Čech, který si v Havířově pamatuje ještě extraligu. V obraně Panterů má největší zkušenosti někdejší obránce Vsetína nebo Třince Filip Štefanka. Z Třince má do Havířova vyřízeny střídavé starty lotyšský obránce Janis Andersons, který předloni hrál ve Vsetíně. Extraligou protřelý je již také někdejší kladenský bek Jakub Evan. Naopak největší letní posila a mistr světa Martin Štepánek v klubu kvůli neuspokojivým výkonům skončil. S Havířov se rozloučili i útočníci Roman Hlouch a nejlepší český reprezentant v in-line hokeji Martin Vozdecký. Z těch zkušenějších, co v v našem z nejvýchodnějších měst republiky působí jmenujme třineckého Martina Piechu, bývalého vsetínského forvarda Lukáše Dubu nebo čerstvou posilu z Ústí nad Labem Petra Přeučila.

Panteři z Havířovi se momentálně v tabulce nacházejí na 10. příčce a z devatenácti odehraných zápasů získali při skóre 46:54 25 bodů. Po úvodu soutěže to však vypadalo, že se tým pod vedením kouče Fryčera bude pohybovat na výsluní, pak ale přišla krize a tým, který se dlouho bez ztráty bodu pohyboval na první příčce, rázem klesl až do samého suterénu tabulky naší druhé nejvyšší soutěže.

Tým HC Havířov Panthers nastoupil v posledním odehraném zápase na Porubě v sestavě: Čech (Šafránek) - Štefanka, Lojek, Evan, Rangl, Huhto, Novák - Seman, Vala, Sikora, Daneček, Brynecký, Piecha, Haas, Zeliska, Přeučil

Webové stránky soupeře - HC Havířov Panthers

Rozhodčí

Utkání HC Havířov Panthers - HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Pavel Mikula z Ostravy. Na čarách mu budou pomáhat Jiří Jureček taktéž z Ostravy a Tomáš Pala z Opavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.