6. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Skloní se před Benátkami další favorit?

Po vánočních svátcích se nám již naplno rozjel prvoligový peloton a my společně s vámi přivítáme dva žhavé kandidáty na nejvyšší příčky v soutěži. Po pondělním zápase s Chomutovem, který jsme vyhráli 3:2, ve středu budeme hostit loňského účastníka extraligy – HC Slovan Ústečtí lvi. Právě severočeský celek, který má ve svém kádru mnoho extraligou i reprezentací protřelých hokejistů, vévodí tabulce tuzemské druhé nejvyšší soutěže. Na domácím ledě jsme s Ústím sehráli vyrovnanou partii, kterou rozhodla až Klouboučkova trefa v prodloužení. Přijďte v co nejhojnějším počtu Benátecké povzbudit, určitě si to zaslouží! Zápas startuje ve středu 7. ledna 2009 v 17:30 hodin! Připraven bude také samozřejmě on-line přenos

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Počátky hokeje v Ústí n. L. sahají až těsně ke konci II. světové války. V roce 1945 se dala dohromady skupina nadšenců v čele s Jaroslavem Kropáčkem a v r. 1946 založila klub ledního hokeje Sokol Ústí nad Labem. Název klubu se v toku času postupně měnil na LTC, ZSJ Armaturka, TJ Chemička, TJ Slovan až na nynější HC Slovan Ústečtí Lvi. V novodobé historii klubu trvala hokejistům Slovanu cesta z hokejového suterénu plných 10 let. Z nejzanedbanějších míst hokejové mapy Česka se Ústí dostalo mezi hokejovou českou smetánku. V roce 1997 ekonomicky vyždímaný klub odprodal práva na I. ligu Chomutovu. V následující sezóně skončil až dvanáctý ve II. lize. Od té doby stoupá vzhůru, po třech sezónách ve II. lize strávil sedm o stupínek výš a v roce 2006 se týmu podařilo postoupit na úkor Mladé Boleslavi do extraligy. Paradoxem je, že stejný klub Slovan letos v nejvyšší soutěži vystřídal. Hráčský potenciál mužstva tvoří hned několik zajímavých jmen. Začněme brankářským postem. Na sever Čech přišel v létě gólman velice zvučného jména. Z ruského Torpeda Nižnyj Novgorod se do Čech vrátil šestatřicetiletý někdejší reprezentant Dušan Salfický, který je však momentálně zraněn. Pozici jedničky tak nyní zastává Martin Volke, který letošní sezónu začal v druholigových Litoměřicích. V obraně můžeme jmenovat hned několik jmen hráčů, kteří prošli extraligou - Vladimír Gýna (Litvínov, Vsetín, České Budějovice), Martin Vágner (Pardubice, České Budějovice), Lukáš Bolf (Sparta, Vsetín, České Budějovice), Jiří Zeman (Kladno), Jan Klobouček (Slavia, Litvínov, Znojmo, Jihlava, Kladno) a několik dalších. V útoku najdeme také celou plejádu osobností. Například bývalí reprezentanti Jan Čaloun a Ivo Prorok. Dalšími tahouny jsou například i Pavel Janků, Václav Novák, David Pazourek, Zbyněk Sklenička či Martin Šagát.

Ze vzájemných duelů máme bod

V letošní sezóně se oba celky utkaly nejprve na ústeckém ledě. Hosté od Jizery byli pro tento zápas posíleni o hráče libereckých Bílých Tygrů Fikrta, Haranta, Dernera a Plodka. Zkušení Lvi povedenou první třetinou rozhodli o výhře. V rozmezí tří minut domácí zamířili zásluhou Šagáta, Heřmana a Janků třikrát do černého. Ve druhé části zaváhaní Salfického využil Hruška jen ke snížení na konečných 3:1 z pohledu domácího týmu. Více o tomto zápasu najdete zde!
Ve druhém utkání letošní sezóny byl sveden vyrovnaný boj. Domácí tým před zápasem 26. kola s Ústím nad Labem zasáhla velice citelná marodka. Do zápasu tak bylo připraveno pouze sedm zdravých obránců a devět útočníků. Hostům chyběli gólmani Salfický s Orctem a trio útočníků Čaloun, Mikulík, Janků. Celkem solidně zaplněné hlediště vidělo vyrovnaný hokej, který rozhodla přesilovková trefa Jana Kloboučka v prodloužení. Hosté ve 27. minutě vedli po brankách Kloze a Šagáta 2:0, domácí ale v rozmezí jedné minuty dokázali trefami Skořepy a Duška vyrovnat. Benátečtí nakonec získali cenný bod. Více o zápase zde!

Slovan v minulém kole

V minulém kole nastoupili svěřenci kouče Hořavy na domácím ledě proti brněnské Komety a přejeli ji jednoznačně s výsledkem 5:0. Vétězný celek nastoupil v sestavě: Salfický - Bolf, Tůma, Macháček, Klobouček, Zeman, Pojkar - Hovorka, Špirko, Heřman - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Hanzl, Pazourek - Dragoun, Havlíček, Šaffer

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dočíst na webových stránkách našeho soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Rozhodčí

Utkání 39. kola mezi týmy HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Jílek z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Jan Padevět z Pardubic a Tomáš Prchal z Lázní Bohdaneč. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.