11. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Šance na reparát, Benátky v důležitém souboji vyzvou Třebíč

Benátečtí hokejisté po dvou výhrách opět pocítili prvoligovou realitu. V sobotu podlehli Porubě na jejím ledě 1:4 a šanci na nápravu budou mít hned v pondělí - přijede totiž čtrnáctá Třebíč. Zápas to bude velice prestižní, oba týmy se letos pasovaly do rolí rivalů a vzájemné souboje bývají mnohdy až velmi napjaté. V letošní sezóně platí u obou celků známé české pořekadlo - Můj dům, můj hrad. Jak Benátky, tak i Třebíč totiž domácího prostředí využily k výhrám. Nezlobili bychom se, kdyby tomu tak bylo i v pondělí. K tomu je však zapotřebí vás, fanoušků. Proto zapojte své hlasivky a zafanděte našim hochům, budou to rozhodně potřebovat. Zápas startuje v pondělí 12. ledna v 17:30 hodin! ON-LINE přenos je samozřejmostí!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

První zmínka o založení hokeje v Třebíči se datuje na 15.prosince 1928 a klub postupně ve své historii vystřídal názvy Horácká Slavia, Elektromontážní závody, Kovosvit, Spartak, Západomoravské strojírny, Zetor „B“, Elitex a opět dnešní Horácká Slavia. Hokejisté Třebíče patří k inventářům prvoligové soutěže. V novodobé historii načínají již svou jedenáctou sezónu mezi elitou naší druhé nejvyšší soutěže. V Třebíči hokejově vyrostla řada vynikajících hokejistů. Jmenujme například Patrika Eliáše a Martina Erata, kteří mají zkušenosti z NHL i reprezentace. Známými jmény jsou i Michal Mikeska, Leoš Čermák či Roman Erat. Málokdo ví, že v sezóně 1999/2000 za Třebíč v 1.lize nastoupila při problémech s podpisem smlouvy v NHL dvojice útočníků Patrik Eliáš a Brendan Morrison, kanadský reprezentant. Pojďme si nyní představit kádr našeho pondělního soupeře. Do branky přišel v létě kladenský Jakub Lev, který si nyní vybudoval pozici prvního brankáře.V záloze je ještě mladý Pavel Míča, který chytal první vzájemný zápas v Benátkách. Obranu týmu z Horácka diriguje letos již osmatřicetiletý Marcel Hrbáček, který je po celou dobu své kariéry věrný třebíčským barvám a těžko byste hledali většího srdcaře. Z Mladé Boleslavi přišel obranu vyztužit slovenský urostlý bek Boris Flamík, někdejší hráč Hradce Králové. Něco odehráno má také Zdeněk Sedláček. Na střídavý start z Kladna má Slávia podepsaného Marka Trončinského, který si ve čtrnácti zápasech připsal již šest asistencí. Ofenzivní činnost mají za úkol zvýšit z brněnské Komety příchozí Peter Sojčík a Aleš Staněk. Nejproduktivnějšími hráči jsou však Martin Čech, Lukáš Nahodil a Tomáš Vrba, který loni hrál extraligu v Třinci. Zkušenosti s vrcholovým extraligovým hokejem má i Petr Zahradník, jenž si vloni díky svým výkonům zahrál i několik zápasů v dresu pardubického Moelleru. Právě z Pardubic v dresu Horácké Slavie na střídavý start působí útočník Daniel Rákos a je jistě pro mužstvo přínosem. Střídavě z Mladé Boleslavi se také v Třebíči objevuje nadějný Roman Pšurný. Velkou posilou je také příchod velezkušeného borce Miroslava Baruse z brněnské Komety.

S Třebíčí letos záporná bilance

V letošní sezóně se celky utkaly celkem třikrát. Z benáteckého pohledu s následujícími výsledky 3:5, 5:3 a 2:3. Střelci ze středočeského mužstva jsou Kudrna, Hudíček, Musil, Drábek, Rapač, Vantuch, Lukáč, Pavlů, Skořepa a Kolmann.

Horácká Slavia v minulém kole

Tým Třebíče nastoupil v minulém kole na domácím ledě a podlehl Kometě Brno 3:5. Svěřenci koučů Pokorného a Slámy nastoupili v sestavě: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - V.Burian, Nahodil, Stejskal - Sojčík, Barus, Rákos - Přibyl, Staněk, Vrba

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dočíst na webových stránkách našeho soupeře - SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Utkání 41.kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit René Trombík z Hrádku u Jablunkova. Na čarách mu budou asistovat Marián Poruba z Kopřivnice a Rudolf Vengřín z Ostravy. Jmenované trojice přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.