23. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

V sobotu naposledy doma, přijede Hradec Králové

Nadstavbová část první ligy se pomalu dochyluje ke konci a naposledy v nadstavbě se představíme doma, soupeřem bude HC VCES Hradec Králové. Sobotní utkání bude mít pro domácí velký náboj, Benátky totiž bojují o účast v předkole play-off. Hradec přijede podle našich informací do Benátke s několika juniory v sestavě a hlavní opory budou trenéři šestřit. Situace v dolní polovině tabulky je velice vyrovnaná a každý bod má pro náš tým cenu zlata. Určitě bychom dnes potřebovali bodovat a přiblížit se tak již zmiňovanému cíli – účasti v předkole vyřazovacích bojů. Benátečtí příznivci, zapojte své ruce a hlasivky a podpořte naše hochy v boji za důležitými prvoligovými body! Utkání startuje v sobotu 24. ledna v 17 hodin! Připraven bude také on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC VCES Hradec Králové

První zmínky o založení hradeckého hokeje se datují do roku 1925, ale Bruslařský oddíl ledního hokeje byl založen o rok později. Klub postupně měnil názvy jako Bruslařský klub, Sokol Škoda, Spartak ZVÚ, TJ Stadion, HC Stadion, HC Lev, HC, HC VČE a nynější HC VCES. Hradec patří k tradičním účastníkům prvoligové soutěži, ba co víc. Již několik let patří k předním týmům naší 1. ligy. V kádru Hradce došlo k několika změnám. Tou klíčovou je působení talentovaného brankáře Vladislava Koutského z Pardubic. V obraně tvrdí muziku zkušený Martin Táborský, který neuspěl na letní zkoušce v Pardubicích. Něco odehráno v 1. lize už mají i Bořek Sláma s Alešem Pazderou. V průběhu sezóny přišel do Hradce někdejší hráč Vítkovic Daniel Zápotočný. Nejproduktivnějším hradeckým bekem je zatím čtrnáctibodový Milan Karlíček. V případě nutnosti může do hradecké sestavy naskočit bezmála čtyřicetiletý Petr Luštinec. Hradecký trenér mládeže v letošní sezóně jako aktivní hráč nastupuje v dresu účastníka východočeského hokejového krajského přeboru Třebechovic pod Orebem. Klíčovou posilou do útoku je bezesporu veterán Martin Filip, jenž v Hradci pamatuje i extraligu. Ten se do Čech vrací po několikaletém působení v cizině. Filipa dobře zná i benátecký útočník Tomáš Kadeřábek, který řekl: "Filipa znám především díky jeho lehké helmě a hokejky ve tvaru pádla." Posilami jsou určitě i David Nedorost s Patrikem Moskalem. Stálicemi v Hradci a nejproduktivnějšími hráči jsou Jiří Kadlec (17+23), Martin Koudelka (12+27), Daniel Volráb (17+10) a kapitán Jaroslav Roubík (20+26). Zcela novou akvizicí je benáteckým fanouškům dobře známý Jan Kubišta. Šikovný forvard letos exceloval v dresu druholigových kolínských Kozlů, kde byl nejproduktivnějším hráč. V dvaceti zápasech si připsal 37 kanadských bodů (16+21)! Kubišta však v nynější době spíše nastupuje opět za Kolín, ale například v minulém domácím utkání s Kometou Brno se opět hlásil trenéru Pazourkovi v Hradci.

S Hradcem se nám letos daří

Hradec Králové v prozatímní porci čtyřiačtyřiceti zápasů získal 73 bodů při skóre 143:114. Královéhradečtí se tak v tabulce nacházejí na pěkné 6. příčce. V prvním vzájemném zápase nás soupeř porazil v poměru 6:2, o branky se postarali Vantuch a Špaček. Na domácím ledě se s výborným Fikrtem v zádech radovali benátečtí hráči z fotbalové výhry 1:0. Jediný gól zaznamenal Michal Havel. Na hradeckém ledě však došlo k překvapení. Benátky zvítězily 4:3. Branky stříleli Skořepa, Konečný, Nevyhoštěný a Dušek. Za nejpřekvapivější hradecký výsledek letošní sezóny můžeme označit výhru 2:1 na ledě Vrchlabí. O branky se postarali Jiří Kadlec a Jaroslav Roubík.

Východočeši v minulém kole

Hráči královéhradeckého VCES nastoupili před třemi tisícovkami diváků doma proti brněnské Kometě a dokázali ji překvapivě porazit v poměru 4:2. O branky se postarali Nedorost 2, Hruška a Kadlec. Vítězný celek nastoupil ve složení: Luňák - Táborský, Karlíček, Burián, Hendrich, Zápotočný, Filip L., Pazdera, Sláma - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip M., Moskal, Luštinec, Kubišta, Nedorost

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dočíst na webových stránkách našeho soupeře - HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání 45. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Blecha z Třebíče. Na čarách mu budou asistovat Milan Dančišin ze Soběslavi a Tomáš Matějček ze Sezimova Ústí. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!