24. 1. 2009 | Michal Luňák, Michal Luňák, Mirek Ondra

Benátky zachránily první ligu

45., sobota 24. 1. 2009
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
V předposledním kole první ligy Benátky definitivně zachránily soutěž i pro další sezónu. Bleskovým vstupem do utkání zaskočily soupeře z Hradce Králové a ve čtvrté minutě vedly už 3:0. Přesnými zásahy se o to zasloužili Urban, Konečný a Kolafa. Ve 21. minutě navýšil vedení Dušek. Hosté bojovali, ale třemi góly nedokázali vývoj utkání zvrátit. Benátky se po prohře Třebíče na Dukle definitivně udržely v první lize!
Benátky n.J.: Stejskal (Micka) - Lukáč, Pavlů, Tondr, Kolafa, Gajda, Kolmann - Vantuch, Dušek, Procházka, Kopic, Skořepa, Weiss, Konečný, Urban, Víšek, Nevyhoštěný, Špaček, Jech, Bárta
Hr.Králové: Alexa (Luňák) - Filip, Zápotočný, Pazdera, Sláma, Burian, Hendrich, Klement - Moskal, Filip, Suchý, Hruška, Kubišta, Nedorost, Luštinec, Březina, Jindřich, Fiedler, Ježek, Berger
Branky a nahrávky: 3. Urban (Konečný, Víšek), 4. Konečný (Víšek, Urban), 5. Kolafa (Nevyhoštěný, Procházka), 21. Dušek (Vantuch, Špaček) - 38. Zápotočný (L. Filip, M. Filip), 55. Moskal (M. Filip), 56. Nedorost (Hruška). Rozhodčí: Skoupý - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 640. Střely na branku: 54:30.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo přesilovou hrou domácích Benátek když byl za držení vyloučen hostující Aleš Pazdera. Na realizaci přesilovky stačilo domácím pouhých 16 sekund. Rastislav Konečný našel před odkrytou brankou Tomáše Urbana a pro něj nebyl problém poslat kotouč do sítě 1:0. O chvíli později mohl vyrovnat Kubišta, ale své sólo nezakončil přesně. V konci 4. minuty si vybral slabší chvilku junior v hradecké brance Tomáše Alexa. Ten za svá záda propustil lehkou střelu Rastislava Konečného a bylo to 2:0. Černá pětiminutovka Východočechů však ještě nekončila. Tu ukončil až Tomáš Kolafa jenž nahozením překonal v brankovišti atakovaného Tomáše Alexu 3:0. Domácí v dalším průběhu oslabené hosty rozhodně nešetřili a Tomáš Alexa se měl co ohánět. Hradecký brankář po nervózním úvodu dokazoval, že svou šanci dostal oprávněně. Postupně chytil velké šance domácímu Kopicovi, tečujícímu Duškovi či střelu do odkryté branky Josefa Skořepy. Hradec za celou třetinu nebyl schopen kloudnější akce a tak se šlo do šaten za stavu 3:0 pro domácí.

Druhá třetina začala opět brankou Benátek. Pouhých 35 sekund stačilo kanonýru Antonínu Duškovi ke vstřelení branky 4:0. Tato branka paradoxně vysvobodila Hradec, jelikož domácí po této brance totálně přestali hrát a utkání spadlo do hodně průměrného představení. V 28. minutě se dostal do šance hostující Ondřej Fiedler, ale na Stejskala si nepřišel a stejně se vedlo i obránci Martinu Klementovi. V 34. minutě se opět předvedl dobře chytající Tomáš Alexa, který betonem zachránil před Rastislavem Konečným. Na konci druhé třetiny se branky dočkal i postupem zápasu lepšící se Hradec. Po přihrávkách Martina a Lukáše Filipa snížil krásnou střelou Daniel Zápotočný 4:1. Po druhé třetině byl tak rozdíl ve skóre tříbrankový ve prospěch domácích hokejistů.

Třetí třetina začal čtyř minutovou přesilovou hrou domácích po faulu Martina Filipa vysokou holí. Tu však domácí sehráli zle nedobře a jako by to před znamenalo jejich potíže. Na ty však nemuselo vůbec dojít, kdyby dvojice Urban Kopic proměnila své velké šance. Junior Tomáš Alexa však předváděl skvělé zákroky a nebýt jeho zřejmé nervozity v začátku utkání tak by byl celý zápas o hodně více zajímavější. Utkání však svou zápletku přítomným divákům nabídlo. Laxně hrající domácí hráče Hradec dvakrát potrestal. V 55. minutě vystihl Martin Filip rozehrávku domácí Gajdy a našel Patrika Moskala, který překonal domácího Stejskala 4:2. Benátky však toto varování nebraly vážně a tak přišlo další. 67 sekund po brance Moskala se z branky radoval David Nedorost. Ten využil závaru před Stejskalem a drama bylo na světě. Vyrovnáno mohlo být v minutě 57. Martin Filip však svou obrovskou šanci neproměnil a stejně se vedlo i Ondřeji Fiedlerovi, který střelou z kruhů našel pouze lapačku Stejskala. Na víc už neměl Hradec čas a i přes závěrečnou krátkou power – play nevyrovnal. Benátky si tak přispaly tři cenné body v boji o play – off. Hradec i přes absence prakticky všech opor rozhodně nezklamal a z Benátek mohl odjet se vztyčenou hlavou.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky)
"Dnešní zápas se mi hodnotí dobře. Vyhráli jsme, což je dobré. Bohužel jsme neproměnili spoustu dalších šancí, které jsme měli. Na konci jsme si utkání zbytečně zdramatizovali. Nemyslím si, že by to bylo z uspokojení. Na hráče padla zodpovědnost, že ten zápas musíme vyhrát. To nám svazovalo ruce i nohy. Soupeř měl najednou navrch."

Pavel Pazourek (HC VCES Hradec Králové)
"Utkání rozhodla první třetina, kdy jsme inkasovali tři branky. Třetí třetinu jsme hráli už dobře, mladíci se rozehráli. Je pro nás potěšující, že zahráli dobrý hokej. Škoda, že jsme to nestáhli alespoň na remízu."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.