5. 12. 2009 | Mirek Ondra

Benátky se gólově neprosadily a podlehly Vrchlabí

27., sobota 5. 12. 2009
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Po dvou vysokých výhrách hostily HC Benátky nad Jizerou nedávného druholigového rivala z Vrchlabí. Domácí tentokrát nedokázali vstřelit jediný gól, zatímco dobře chytající Nedvídek kapituloval dvakrát. Ve 24. minutě dokázal zužitkovat přesilovou hru obránce Lukáš Chmelíř, v závěru utkání přidal další branku Kamil Tvrdek. Díky zisku tří bodů vystřídal klub z Krkonoš právě Benátky na desátém místě prvoligové tabulky. Další zápas čeká hokejisty od Jizery ve středu v Berouně.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Tondr, Holub, Mrkvička, Kajínek, Pavlů, Vála, Hobza - Bárta, Kudrna, Skořepa, Vařecha, Nevyhoštěný, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pácal, Čížek, Bendík, Chmelíř, Hrach, Hanzl, Jaroměřský - Tvrdek, Filip, Rusnák, Gengel, Gajovský, Klimt, Andres, Kříž, Látal, Hanzal, Zíma, Mikšovský
Branky a nahrávky: 24. Chmelíř (Gengel), 60. Tvrdek (Filip). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Pavlů (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 504. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 0:2.

Fotogalerie

Komentář

Benátky vstoupily do zápasu aktivněji, ale dobrý úvod zhatila zpackaná přesilovka při vyloučení hostujícího Gajovského za vražení. Po jejím vypršení ujel ve dvojici Matějíček s Klimtem, druhý jmenovaný našel zpětnou přihrávkou Gengela, který ve vyložené šanci netrefil kotouč. Ke konci šesté minuty neuspěl na druhé straně nadvakrát Bárta.

Gólem zaváněla situace ze začátku 16. minuty, ale Urban s Jechem nedokázali dorazit puk za ležícího Ševčíka. O minutu později se Látal prodral přes dva obránce, nedůrazná střela ztroskotala na Nedvídkovi.

V úvodu druhého dějství dostalo Vrchlabí domácí pod tlak, který vrcholil po vyloučení Urbana za zdržování. Nejprve Tvrdek po křížné přihrávce nedokázal překonat překvapeného gólmana Benátek, v čase 23:05 se už ale hosté mohli radovat. Lukáš Chmelíř vystřelil do houfu hráčů a puk zapadl za Nedvídkova záda. Benátecký brankář, který inkasoval po dlouhých 161 minutách, viděl střelu až na poslední chvíli.

Hosté kontrolovali hru i po vstřelené brance, ve 28. minutě dostal osamocený Klimt přihrávku před Nedvídka, ten mu ale včas zmenšil střelecký úhel a jeho střela se nakonec do branky nevešla.

Benátky ohrožovaly hostující sporadicky, světlým momentem byla střela Drábka od modré, ta si však našla cestu pouze do Ševčíkovy lapačky. Zato v benáteckém obranném pásmu doslova řádil Klimt. Před druhou sirénou ještě třikrát nechal vyniknout Nedvídka, naposled dělovou střelou, kterou domácí brankář nadvakrát zlikvidoval.

V úvodu třetí třetiny Východočeši rozhodně jen nebránili hubené vedení, naopak to byli právě oni, kdo sahal po dalších gólech. Tvrdek vybruslil půlkruh za brankou a vystřelil, puk za Nedvídkem pouze kopíroval brankovou čáru, za kterou nepřešel. Ve 46. minutě byl vyloučen hostující Klimt, ale Benátky zahrály i tuto přesilovku mizerně, což pouze povzbudilo houževnaté Vrchlabí.

Domácí v závěru utkání bojovali, ale skvěle chytající Ševčík nakonec vychytal svou první nulu v sezóně. Hosté si navíc připsali další branku. Vrcholem zmaru domácích hokejistů byly závěrečné vteřiny zápasu. Domácí už měli hrát v pěti, avšak dvířka od trestné lavice nešla otevřít. Kamil Tvrdek tak mohl v přečíslení postupovat na branku a krásným blafákem dal výsledku konečnou podobu.

Benátky si zápas prohrály v přesilových hrách, kdy byly místy méně nebezpečné, než při hře v plném počtu. Naopak velký podíl na výhře hostů má brankář Petr Ševčík, který za svá záda nepustil jedinou z 39 střel.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky
"Rozhodlo to, že jsme nedali gól. V první třetině jsme měli více šancí, ale branku jsme nedali. Situace jsme překombinovávali, dobré střely od beků jsme málo clonili. Druhý gól už padl v závěru, kdy se beci ve snaze o to skórovat vytáhli dopředu. To už bych nechal stranou. Rozhodl jeden gól, ten zápas také tak vypadal. Soupeř hrál jinak než Ústí, hráli tady zanďoura. Dobře bránili střední pásmo a my jsme s tím měli problémy. Opakuju se, ale největší chyba je, že jsme nedali gól."

Josef Řeháček, trenér HC Vrchlabí
"Samozřejmě jsme velice spokojení. Můj názor je, že jsme viděli velice kvalitní utkání. Oba gólmani předvedli doslova výtečný výkon. První třetinu měly Benátky navrch, my jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Díky poctivému bránění podloženému výborným výkonem gólmana Petra Ševčíka jsme to ubránili. Do všeho jsme šli zodpovědně, nevypustili jsme žádný souboj. Proměnili jsme přesilovou hru, nikam jsme se nehrnuli. Kluci hráli stále zodpovědně. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nesmíme dostat branku. Ale přitom se nesmíme bát o výsledek. V závěru jsme ještě ujeli a dali na 2:0. Klukům musím poděkovat."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!