12. 12. 2009 | Tomáš Nejedlo

Proti Olomouci vydřely Benátky alespoň bod

29., sobota 12. 12. 2009
Benátky n.J. - Olomouc BEN - OLO
V předposledním kole základní části první hokejové ligy benátečtí hokejisté přivítali Hanáky z Olomouce. Hráči od Jizery chystali odvetu za říjnovým debakl, což se jim ale moc nevydařilo. Třetí tým aktuální prvoligové tabulky totiž zkušeně trestal i sebemenší chybičky. Přesto se Benátky v závěrečné power-play dočkaly alespoň vyrovnání. V samostatných nájezdech pak bonusový bod hostujícímu celku vystřelil Radim Kucharczyk. V pondělí budou Benátečtí cestovat k důležitému utkání do Tábora.
Benátky n.J.: Nedvídek (65. Stejskal) - Drábek, Kolmann, Mrkvička, Hobza, Pavlů, Vála - Bárta, Kudrna, Skořepa, Hudíček, Nevyhoštěný, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Olomouc: Žigárdy (Sedlář) - Paška, Mikel, Janáček, Nedbálek, Bartoň, Lhotský, Staněk, Ondrušek - Ministr, Mikšan, Davídek, Brančík, Čuřík, Zbořil, Tomajko, Korhoň, Venkrbec, Selingr, Kucharczyk
Branky a nahrávky: 32. Bárta (Skořepa, Mrkvička), 47. Urban (Bárta, Jech), 60. Krupka (Kolmann, Kica) - 23. Venkrbec (Mikšan, Lhotský), 36. Nedbálek (Selingr), Kucharczyk, 57. Bartoň (Korhoň, Ministr), 66. Kucharczyk. Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:8 + navíc Hobza (BEN) 10 minut OT, Staněk (OLO) 5 minut + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 347. Střely na branku: 44:26.

Komentář

Olomoucká obrana musela řešit první ošemetnou situaci před vlastní branku již devět vteřin po úvodním vhazování. Martin Krupka si to namířil přímo proti Žigárdymu. Ten ale zasahovat nemusel, neboť Krupkova střela těsně minula tyčku jeho branky. Potlesk diváků si pak vysloužil domácí gólman Michal Nedvídek, když v oslabení vyhodil kotouč až za soupeřovu klec. Následně na trestnou lavici putovali dva olomoučtí hokejisté, jenže Benátky čtyřicet vteřin trvající přesilovku pět na tři využít nedokázali. Vizitkou této dvojnásobné převahy byla jen střela Josefa Skořepy do Žigárdyho betonů. První třetina už žádnou větší příležitost nepřinesla, a tak se šlo poprvé do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá třetina přinesla již po dvou minutách hry úvodní gól. Postarali se o něj Olomoučtí. Mikšan našel v brejku najetého Matouše Venkrbce, ten se neukvapil a přesně trefil volný prostor nad Nedvídkovým ramenem a poslal tak Kohouty do vedení - 0:1. Benátky mohly kontrovat prakticky vzápětí. To Krupka přihrál přesně najíždějícímu Mrkvičkovi, který střelou z první těsně minul klec. V čase 29:46 olomoucký bek Robin Staněk nešetrně loktem srazil domácího forvarda Michala Nevyhoštěného. Na ledě se dokonce objevila také krev a Staněk tak inkasoval pětiminutový trest a automatický trest do konce zápasu. V tomtéž čase byla zároveň menším trestem potrestána hráčská lavice hostí a před Benátkami se naskytla další dvojnásobná přesilovka. Tu hráči od Jizery dokázali pohříchu využít, když Michal Bárta zhodnotil práci svých kolegů z útočné formace a doklepával do prázdné branky - 1:1. Početní výhodu ale využila také Mora. Novic Selingr zamotal hlavy zadákům Benátek, načasoval pas na Michala Nedbálka, jenž doslova propálil Nedvídka - 1:2.

Do třetí periody vstoupili lépe svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase a na konci 47. minuty bylo skóre opět vyrovnané. Dobrou herní pohodu prokázala druhá útočná řada a její nejvyšší článek Tomáš Urban se jako autor podepsal pod druhou branku domácích. Žigárdy nestačil zareagovat na Urbanův blafák a mohl už jen zklamaně vytáhnout puk ze sítě - 2:2. A mohlo být olomouckému brankáři ještě hůře. Váhající bek Mikel mu totiž pěkně zavařil. Mohl z toho profitovat Loskot, ale ani nadvakrát touš do branky neprocpal. V probíhající 57. minutě se štěstí usmálo na Olomoucké. Korhoň střílel směrem na Nedvídek, ten vyrazil neposedný kus černé gumy jen před sebe a vleže sledoval, kterak dojíždějící bek Jakub Bartoň bekhendem zvedá puk přesně pod břevno - 2:3. Času už nezbývalo mnoho, a proto se trenéři domácích odhodlali v polovině 59. minuty k power-play. Zadáci Kohoutů zaspali a u tyče číhající Martin Krupka bez větších problémů přehodil lapačku bezmocného Žigárdyho - 3:3. Benátky tak vyrovnaly doslova za minutu dvanáct.

Pouhých dvanáct sekund prodloužení stačilo ostřílenému Milanu Ministrovi k tomu, aby svým dělovým projektilem ohrozil Michala Nedvídka. Na druhé straně opět chybující obrana hostí nabídla skórování Tomáši Urbanovi, který tváří v tvář Žigárdyho nepřelstil. V samém závěru nastaveného času ještě nebezpečně pálil Pavlů.

Na samostatné nájezdy se do branky Benátek postavil Jiří Stejskal a při první penaltě Ministra mu pomohla tyčka. Domácí Josef Skořepa předtím nastřelil jen Žigárdyho beton. Prvním úspěšným řešitelem byl Michal Bárta, na což odpověděl chladnokrevně zkušený Richard Brančík. A protože Michal Pavlů nedal, měl Radim Kucharczyk na své holi rozuzlení. Ležérní jízdu s notnou dávnou štěstí zakončil nepříliš prudkou střelou za padajícího Stejskala - 3:4 sn.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!