13. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Čtvrtý Hradec našel na Benátky recept

39., středa 13. 1. 2010
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
První porážku v novém roce utrpěli hokejisté Benátek v rámci 39. kola na domácím ledě se čtvrtým celkem prvoligové tabulky Hradcem Králové. Po dobrém vstupu do zápasu a rychlé brance Urbana převzali otěže hry hosté. Budínský brzy srovnal a začínalo se od znovu. Důležitou trefu zaznamenal v přesilové hře ve 20. minutě bývalý benátecký obránce Karel Nedbal, pro něhož to byla první prvoligová branka v kariéře! Zaskočené Benátky se už na žádnou odpověď nezmohly a Hradec ještě přidal další dvě branky.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Kolmann, Pavlů, Hrach, Tondr, Ton - Kica, Hudíček, Loskot, Kudrna, Pabiška, Vařecha, Weiss, Skořepa, Nevyhoštěný, Jech, Urban, Bárta, Kazatel
Hr.Králové: Alexa (Jágr) - Křetínský, Pánek, Seidl, Hendrich, Nedbal, Karlíček, Klement, Lesák - Fořt, Rapač, Moskal, Budínský, Koudelka, Volráb, Berger, Roubík, Kadlec, J. Hruška, O. Hruška
Branky a nahrávky: 4. Urban (Kajínek) - 6. Budínský (Koudelka, Volráb), 20. Nedbal (Koudelka, Budínský), 24. Kadlec (Roubík, Karlíček), 60. Moskal (Jan Hruška). Rozhodčí: Petružálek - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 323. Střely na branku: 36:27.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu byl velmi divoký, neboť již po minutě se do nebezpečné pozice probíjel hradecký Volráb. Rychle přesunující se Nedvídek však včas stihl zaklapnout své betony. Dějiště hry se rychle přeneslo na opačnou stranu hrací plochy a po střele Pavlů dorážel Petr Kica do tyčky Alexovy branky! V pokračující přesilové hře předvedl Tomáš Urban oku diváka lahodící akci. Na červené čáře se chopil puku, přešel přes dva protihráče a najížděl osamocen na Alexu. Toho oklamal naznačením rameny a zasunul touš mezi betony mladého královéhradeckého gólmana - 1:0. Odpověď Hradce však byla vskutku blesková a přišla po minutě a půl po Urbanově trefě. Martin Koudelka zavezl puk do útočného pásma, předložil jej na pravý kruh Vítu Budínskému, jenž po ledě propálil Nedvídkovy betony - 1:1. Po sérii vyloučeních se blížil konec první části hry. Na trestnou lavici ale ještě před jejím skončením usedl benátecký Hudíček. Východočechům stačilo třináct vteřin k využití přesilovky. Někdejší obránce Benátek Karel Nedbal nejprve Nedvídkovu klec přestřelil. Poté dostal šanci na reparát a ze svého tradičního místa pověstně dělovou ranou propálil benáteckého gólmana - 1:2. Zkušený zadák tak vstřelil svou první prvoligovou branku a šťastný střelec si také na památku schoval puk, kterým branky dosáhl.

Vstup do druhé třetiny se povedl lépé hostujícím hráčům a po velice pěkné kombinaci již Hradec mohl vést o dvě branky. Na konci učebnicové souhry stál rutinér Martin Koudelka. Do cesty se mu tentokrát postavil gólman Michal Nedvídek. Aktivně hrající VCES si vynutil další benátecký faul a svěřenci trenérů Mičky a Slabého opět potvrdili, že početní převahy jsou jejich silnou stránkou. Spolupráci Milana Karlíčka s kapitánem Jaroslavem Roubíkem zhodnotil Jiří Kadlec střelou pod Nedvídkovu lapačku - 1:3. Ve 34. minutě měl na své holi kontaktní gól Michal Bárta, ale nedokázal využít odrazu puku od bruslí Hendricha. Gólman Alexa měl štěstí, neboť jej puk trefil do klína. Na konci druhé periody se ještě zaskvěl Nedvídek, když vykryl tutovku svého ještě loňské spoluhráče Richarda Rapáče, když včas vymrštil proti střele slovenského útočníka svůj pravý beton.

Benátečtí v tomto nemohli najít recept na překonání dobře postaveného hradeckého obranného valu. Moskal našel před brankou Jana Hrušku, který minul domácí branku. Když už se Benátečtí dostali do šance, postavil se do cesty v pohodě chytající junior Alexa. Osmnáctilý mladík své kvality předvedl například při šanci Hudíčka, jehož pokus zastavil svým betonem. Ve velmi dobrém světle se na ledě benáteckého zimního stadionu předvedla první královéhradecká lajna. Její vůdce a kapitán týmu Jaroslav Roubík si to po vysunutí od Fořta šinul přímo na Michala Nedvídka, ale překonat jej nedokázal. S přibývajícími minutami již hráči od Jizery tušili, že s výsledkem už těžko něco udělají, a tak se zápas víceméně už jen dohrával. A přesto ještě mohli diváci vidět jednu branku. Padla do benátecké sítě přesně v čase 59:56. Za dezorientovaného gólmana domácích kus černé gumy dorazil Patrik Moskal a stanovil konečné skóre - 1:4.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky
"Dnes byl soupeř lepší. Zkraje jsme nevyužili nabídnuté přesilové hry. Nehráli jsme je dobře. Ve druhé třetině jsme pro změnu byli více vylučovaní my. Chybělo nám více urputnosti z těch minulých zápasů. Nemůžeme hrát jiný hokej než s maximálním nasazením. Jestli jsme si mysleli, že můžeme hrát nějaký uvolněnější hokej, nebo jen rutinně, tak víme, že ne. Myslím si, že jsme někde nebyli úplně důslední. Dnes jsme neměli ani mnoho vyložených šancí. K dorážkám jsme měli daleko, spousta střel byla zblokovaných, nebo jsme stříleli od modré čáry pozdě. Nejsem spokojený, něco tomu chybělo. Soupeř hrál slušně, zaslouženě vyhrál."

Jiří Mička, trenér HC VCES Hradec Králové
"Určitě jsme spokojení. Jsme rádi, že zase bodujeme naplno. Pro nás jsou to strašně důležité body. V první třetině jsme čtyřikrát faulovali. Všechny čtyři fauly rozhodčí odpískal velice správně. Nemůžeme být za první třetinu osm minut na trestné lavici, to je naše velká chyba. Dobře jsme to ubránili a na konci třetiny se dostali do vedení. Poté jsme přidali další góly a dnes zaslouženě vyhráli. Až na první třetinu a ty zbytečné fauly, tak jsme dnes hráli velice dobře. Benátky jsou takový vojenský mančaft, hodně bruslí, dohrávají souboje, nenechají metr ledu zadarmo. Jeli jsme sem s tím, že se nám tu daří, což se potvrdilo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.