27. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí důležitý mač s Kadaní zvládli

43., středa 27. 1. 2010
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Ve středečním podvečeru čekal benátecké hokejisty velmi důležitý mač. K řece Jizeře totiž zavítala Kadaň. A protože se nadstavbová část blíží ke svému konci, každý bod je důležitý. Benátky do utkání vstoupily i s dvojicí noviců v obraně - mladým Stříteským a zkušeným Vyskočilem. I oni se podepsali pod obětavý a soustředění výkon, který nakonec Středočechům vynesl tři body. O branky vítězného celku se postarali Urban, Kudrna a Jech. Svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase se tak vyšvihli na devátou příčku v tabulce a o další body budou bojovat v sobotu ve Znojmě.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Stříteský, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Vyskočil, Pavlů - Hudíček, Kazatel, Skořepa, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Vařecha, Loskot, Jech, Urban, Bárta
Kadaň: Jarina (Štěrba) - Szakál, Prošek, Brňák, Zmeškal, Hlubuček, Schmidt, Kloz - Balázs, Bauer, Tsyganov, Gombár, Charousek, Boušek, Seman, Domin, Fiala, Ton, Freiberg, Mužík
Branky a nahrávky: 8. Urban (Loskot, Mrkvička), 25. Kudrna (Nevyhoštěný), 41. Jech (Skořepa) - 29. Gombár (Boušek, Charousek). Rozhodčí: Jílek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 311. Střely na branku: 46:26.

Komentář

Zraněné obránce Kolmanna s Hrachem v benátecké sestavě nahradily dvě nové akvizice. Z extraligového Litvínova přišel Matěj Stříteský a z druholigových Řisut ostřílený zadák Tomáš Vyskočil. Ze sestavy Kadaně před zahájením utkání zkušený bek Martin Ťupa, jenž si při rozcvičce na suchu poranil kotník. Jak se později ukázalo, pro Kadaň to byla citelná ztráta...

První velkou šanci měl na svědomí kadaňský buldok Jiří Gombár. V úvodní přesilové hře utkání si totiž Balázs všiml najíždějícího Gombára, který z první nastřelil hokejku obránce Drábka, od níž se puk odrazil těsně mimo. Pak ale udeřilo na druhé straně. Marek Loskot využil chyby váhajícího Kloze, sebral kotouč a pelášil spolu s Tomášem Urbanem na jediného beka soupeře. Mladý benátecký forvard přesně načasoval žabičku na Urbanovu hůl a téměř dvoumetrový obr trefil přesně nechráněné místo ve výstroji Jariny - 1:0. Neuplynula však ještě ani minuta a mohlo být vyrovnáno. Zaskvěl se ale Jiří Stejskal, jenž dostal tentokrát v brankovišti přednost před Michalem Nedvídkem. Jiří Gombár si totiž připravil výbornou pozici, ale radost mu překazila pohotový hokejka gólmana Stejskala. Poté se do šance dral Boušek, avšak mířil mimo. V závěru třetiny se ještě snažili prosadit Seman s Dominem, ale ani jeden si na jistého Stejskala nepřišel.

Pět minut po nástupu do druhé periody se zcela sám na Stejskala řítil Karel Ton. Svůj nájezd ale neproměnil, neboť Jiří Stejskal vleže dokázal udržet čisté konto. Minutu po Tonově úniku Benátky udeřily podruhé. Nevyhoštěný se protáhl po křídle, jeho střelu ještě dokázal Jarina vyrazit, ale přímo na hůl Jiřího Kudrny , který se trefil přesně k pravé tyči a domácí vedli o dvě branky - 2:0. Dvoubrankové vedení Benáteckých ale vydrželo jen necelé čtyři minuty. Pak totiž přišla přesilová hra Kadaně a snížení stavu na rozdíl jediné branky. Hosté roztočili přesilovkový kolotoč a Jiří Gombár už napotřetí proti Stejskalovi nezaváhal a šťastným způsobem dostal puk do branky - 2:1. Druhá polovina prostřední třetiny jednoznačně patřila domácím hokejistům, ale kýženou třetí branku Benátečtí vstřelit nedokázali. Velmi blízko k ní měl Skořepa, který po přihrávce Pavlů zblízka mířil nad Jarinovu klec a krátce po něm z hranice kruhů pálil mimo také Mrkvička. Do střelecké listiny se nezapsal ani šikovně pálící Hudíček.

Stěžejní akce celého zápasu začala prakticky ihned po zahájení třetí části hry. Kapitán Skořepa zatáhl touš do útočného pásma, obkroužil branku a předložil do palebné pozice Ctiboru Jechovi, jenž propálil Kamila Jarinu v zápase potřetí - 3:1. Tato branka vzala černožlutým vítr z plachet a do konce řádné hrací doby si již žádnou vážnější šanci nevytvořili. Benátecká obrana v čele se spolehlivým Stejskalem totiž pracovala na výbornou. A byly to naopak Benátky, kdo mohl ještě zvýšit skóre. Mladý Schmidt vyrobil hrubku, čehož mohl využít forčekující Loskot, ale tváří v tvář Jarinovi neuspěl. Někdejší gólman extraligového Litvínova či Plzně následně kryl i gólovou dorážku Jecha. Kadaňští trenéři se už neodhodlali ani k závěrečné power-play, a tak Benátky mohly slavit zisk důležitých tří bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Černý,trenér HC Benátky nad Jizerou
"Hráli jsme dobře. K soupeři jsme měli respekt, protože to je mužstvo, které v každém zápase, kdy s nimi hrajeme, tak má tři nebo čtyři nové kvalitní hráče. Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Oni také potřebují nějaký ten bodík uhrát. K zápasu jsme přistoupili velice dobře. Už před utkáním bylo z kluků cítit velké odhodlání. V první třetině jsme měli tři vyloučené hráče, soupeř přesilové hry umí, v této chvíli nás podržel Jirka Stejskal. Poté jsme dokázali dát branku. Když jsme dostali na 2:1, tak jsme nijak nezpanikařili. Závěr jsme uhráli velice dobře. Dokázali jsme puky vyhazovat jednoduše ze třetiny. Jsem spokojený. Hlavně si myslím, že to byl hodně týmový výkon. Hráli jsme na čtyři lajny, které odvedly velmi dobrou práci. I čtvrtá lajna si vytvářela šance zkraje utkání, to si myslím, že byli nejnebezpečnější formací. Jediné mínus je snad to, že některé fauly byly velmi hloupé a nesmyslné. Dneska jsme však přesilové hry dokázali přestát kromě jedné. Zápas jsme si tím nezkazili. "

Mikuláš Antonik, trenér SK Kadaň
"Ze začátku utkání jsme měli velký tlak. Hráli jsme několik přesilovek. Poté jsme udělali chybu, soupeř vstřelil úvodní branku. Možná mu to trošku pomohlo, zklidnil se. Samozřejmě jsme se snažili, tlačili jsme se dopředu, ale soupeř dnes výborně bránil a zužitkoval všechny naše chyby. Myslím si, že zaslouženě vyhrál."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.