9. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

Poslední přípravu s Hradcem Králové rozlousklo až prodloužení

přát., čtvrtek 9. 9. 2010
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Benátečtí hokejisté nyní už mohou s konečnou platností říci, že jejich přípravné období je definitivně minulostí. Poslední přátelský zápas obstarali Středočeši proti silnému soupeři z Hradce Králové. A bylo rozhodně na co koukat. Hrál se rychlý hokej a živo bylo před oběma brankami. Gólově navrch měli přece jenom hosté, ale Benátky dokázaly dvakrát manko vyrovnat. Nakonec rozhodla až trefa Čermáka z úvodu prodloužení. Hráči od Jizery se nyní už mohou soustředit na svůj první ligový duel proti Havlíčkovu Brodu.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Kolmann, Mrkvička, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Tondr - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Liška, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Vařecha, Hudíček
Hr.Králové: Luňák (Blažíček) - Seidl, Křetínský, Táborský, Chmelíř, Čáp, Hendrich, Pánek, Klement - J. Hruška, Roubík, Kadlec, Berger, Kubica, Čermák, Budínský, Moskal, Volráb, Šejnoha, Březina, O. Hruška
Branky a nahrávky: 25. Vařecha (Kopic), 26. Nevyhoštěný (Kolmann, Urban), 44. Hudíček (Kolmann) - 5. Berger (Kubica), 12. Chmelíř (Roubík), 39. Kadlec (Roubík), 62. Čermák. Rozhodčí: Macháč - Jecelín, Holec. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 113.

Fotogalerie

Komentář

Vstup do utkání se podařil hostům z Hradec Králové. Již po čtyřech minutách hry totiž slavili první branku. Na počátku akce byl drzý průnik, který měl na svědomí Zdeněk Kubica. Jeho pokus ještě Nedvídek stačil vyrazit. Před brankou ovšem hlídkoval volný Jan Berger, který jen šťouchl do puku a ten se sotva doplazil za brankovou čáru - 0:1. Hosté byli při chuti a po akci zkušených Kadlece s Roubíkem mohli Východočeši vést již o dvě branky. Druhý jmenovaný ale před poloodkrytou klecí kotouč minul. Podobně se nevedlo ani Miloslavu Čermáku, jehož střela po Čápově pasu taktéž mířila nad Nedvídkovu svatyni. Na konci 12. minuty v první přesilové hře se Hradec radoval. Od modré čáry napřáhl Lukáš Chmelíř a Nedvídek máchl do prázdna - 0:2.

Nástup do druhé periody měli naopak lepší domácí a Nevyhoštěného pokus po příhře Urbana vykopával na poslední chvíli hbitý Luňák. Pak ovšem stačilo pouhých devatenáct vteřin a vše bylo jinak. Nejprve se v čase 24:48 po chybě Seidla dostal do samostatného nájezdu Lukáš Vařecha a svůj únik zakončil perfektně provedeným blafákem mezi Luňákovy betony - 1:2. O již zmiňovaných devatenáct sekund později nabral rychlost Michal Nevyhoštěný, puk se mu sice postavil na hranu, ale benátecký forvard ho uklidil přesně nad Luňákovo rameno do horní poloviny branku - 2:2. Bylo vyrovnáno a začínalo se tak prakticky opět od začátku. Hradecká zkušenost ale vzala v důležitý moment na sebe tíhu okamžiku. Jiří Kadlec si na brankovišti mazácky počkal na přihrávku a uklidit ji do sítě už pro něj nebyl žádný problém - 2:3.

Vedení královéhradeckých hokejistů ovšem netrvalo příliš dlouho. Ve 44. minutě se chopil touše Tomáš Hudíček a svou střelou, hodnou hokejového oskara, vyhnal všechny pavouky v levé šibenici branky Filipa Luňáka - 3:3. Hradecký gólman v tu chvíli nebyl schopen jakéhokoliv zákroku. Benáteckým hodně zatrnulo v 54. minutě. To po buly pálil Jan Hruška, na ležícího Nedvídka si ale nepřišel. Zápas nakonec dospěl do remízového konce a následovat mělo pětiminutové prodloužení. To však trvalo jen minutu. Ve hře ve čtyřech totiž o výhře hostí šťastnou střelou rozhodl Miloslav Čermák - 2:3 pp.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Nepovedla se nám hrubě první třetina, protože nás soupeř zaskočil dlouhou rozehrávkou. Špatně jsme napadali a četli hru. Z toho vykrystalizovaly branky soupeře. Do druhé třetiny jsme si řekli nějaké opatření, jak proti tomuto hrát. Poté se naše hra také zlepšila, přesto to stále nebylo podle našich představ. Rychlými brankami jsme srovnali, poté byla škoda, že jsme dostali třetí gól. Nakonec se nám v poslední třetině podařilo vyrovnat. Myslím si, že jsme v ní předvedli nejlepší výkon. Byla tam spousta šancí, které jsme neproměnili.V prodloužení špatně nahrál Petr Kica, Hradec šel dva na dva ani beci to nevyřešili úplně nejlépe. Pak si myslím, že i Michal Nedvídek tuto situaci mohl ustát. Byla to škoda, protože jsme tuto generálku chtěli vyhrát. Na druhou stranu jsme nepředvedli vůbec špatný výkon."

Jiří Slabý, asistent trenéra Hradce Králové
"Začátek zápasu byl dobrý, pak jsme ale udělali dvě chyby. Ze střídačky se mi zdálo, že utkání mělo šmrnc. S touto přípravou jsme spokojeni."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.