16. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Písek uloupil v Benátkách všechny body

10., sobota 16. 10. 2010
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
V 10. kole první hokejové ligy se u řeky Jizery představil podruhé v krátkém sledu druhý jihočeský mančaft. Po Táboru Benátečtí změřili síly s Pískem a nakonec odešli z ledu se sklopenou hlavou po prohře 0:2. Skóre otevřela již v první minutě hry čerstvá posila hostí Karel Plášek. Poslední slovo měli opět Písečtí, když Martin Výborný minutu před koncem do prázdné branky určil konečný stav zápasu. Komterm se tak bodově dotáhl právě na svého soupeře ze středu Čech.
Benátky n.J.: Vošvrda (J. Stejskal) - Kolmann, Drábek, Tondr, Pavlů, Rýgl, Müller, Mrkvička, Kajínek - Kica, Liška, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Krejčík, Nevyhoštěný
Písek: Jágr (Pinkas) - Procházka, Heš, Vráblík, Výborný, P. Novák, Vomela - Nedvěd, Slavík, Kopecký, Kudrna, Plášek, Suja, Dragoun, V. Novák, V. Stejskal, Ferebauer, Mošovský, Mikšovský
Branky a nahrávky: 1. Plášek (Stejskal), 60. Výborný. Rozhodčí: Úlehla - Lučan, T.Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 345. Střely na branku: 33:22.

Komentář

Písecký tým nastoupil do utkání posílen o trojici velezkušených hráčů. Ze Slovenska přišel vyztužit zadní řady Jiří Heš, ze Znojma na měsíční hostování Karel Plášek a z přeborového Slaného pak někdejší hráč NHL Zdeněk Nedvěd. A byl to právě bývalý hráč Orlů ze Znojma, kdo po jedenačtyřiceti vteřinách hry otevřel skóre. Za brankou se volného puku chopil právě Karel Plášek, povyjel si před Vošvrdovu klec do ideálního střeleckého postavení a prudkým švihem nedal benáteckému gólmanovi vůbec žádnou šanci - 0:1. Poté měli domácí hokejisté v přesilové hře dobrou příležitost vyrovnat. Ale Hudíčkovi se i kvůli faulu protihráče Jágra překonat nepodařilo. Poté se bývalý brankář Mladé Boleslavi nebo Hradce Králové několikrát zaskvěl po střelách benáteckých hráčů od modré čáry. Na druhé straně zase Vošvrdu zkoušel přelstít novic Nedvěd. Svou střelou ovšem benáteckou klec minul. Za malou chvíli opět Nedvěd lišácky střílel z úhlu na rozhozeného gólmana. Vošvrda si i tentokrát poradil, stejně jako s Hešovou ránou od modré. V závěru třetiny měl ještě šanci Krejčík, avšak neproměnil.

V úvodu druhé třetiny byl vyloučen benátecký Urban, ale paradoxně ve vlastním oslabení měly Benátky svou dosud největší šanci zápasu. Josef Skořepa vystihl chybnou přihrávku Píseckých a uháněl sám na Jágra. Rozhýbal si ho, avšak nedokázal svůj blafák dotáhnout do gólového konce, nezvedl totiž puk nad beton hostujícího brankáře. Ve 27. minutě měl Písek luxusní možnost ke zvýšení skóre. Procházkova střela se odrazila ke zcela volného Zdeňku Nedvědovi, který střílel do prázdné branky. Tomáš Vošvrda ale vymrštil do branky svou lapačku, máchl na brankové čáře a ukryl do své rukavice střelu někdejšího kladenského hráče! V polovině utkání se zase zaskvěl Jágr. Rýgl skryl svou střelu od modré za beka, ale brankář Jihočechů se efektně roztáhl na čáře a lapačkou ukázal divákům parádní semafor. Proti Jágrovi se nedařilo ani Urbanovi, jenž po chybě v rozehrávce hostí spěchal sám na branku. Následnou dorážku Krejčíka zpacifikovala obrana Komtermu. Těsně před druhou sirénou od modré střílel Kajínek, Jágr dobře viděl a ukryl puk do své náruče.

Třetí třetina dokumentovala benátecký zmar. Snaha se sice domácím hokejistům upřít rozhodně nedala, avšak proměňování šancí je velkou bolestí současného mužstva Středočechů. Benátky měly mírnou herní převahu, ale gólově ji vyjádřit nedokázali. K tomu se přidal kvalitní a hlavně bezchybný výkon píseckého brankáře Jaroslava Jágra. V přesilové hře dvakrát střílel Kolmann, teče domácích vždy šly mimo bránu. V 52. minutě došlo už poněkolikáté k velkému zmatku v předbrankovém prostoru Písku a k zakončení se přece jenom dostal Krejčík. Klečící strážce svatyně ale odolal, a tak zůstalo na světelné tabuli stále jednobrankové vedení hostí. Zřejmě poslední šance na vyrovnání se Benáteckým naskytla v čase 56:50, když byl vyloučen Heš. Hráči od Jizery však stejně jako v celém zápase svou početní převahu sehráli prachbídně a navíc v závěrečné power-play ještě inkasovali z hole Martina Výborného - 0:2. Písek tak ukončil své čekání na vítězství a v tabulce dohnal právě svého soka z Benátek.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek,trenér IHC Komterm Písek
" Odvedli jsme perfektní výkon, a když jsme byli často vylučovaní, tak jsme zápas dovedli do vítězného konce.Pro nás to byl zápas o šest bodů a věřím, že výhra týmu pozvedne sebevědomí. Velice dobře se uvedly nové posily. Patřily k hráčům, kteří byli na ledě hodně vidět."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.