4. 12. 2010 | Tomáš Němec, Tomáš Němec, Tomáš Nejedlo

Před Benátkami se sklonil i druhý Jihočech

25., sobota 4. 12. 2010
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
Po třech letech se spolu v mistrovském zápase na píseckém zimním stadionu opět utkaly celky Písku a Benátek. Tenkrát uspěli Písečtí těsně 2:1. V sobotním duelu 25. prvoligového kola ovšem Benátečtí potvrdili dobrou herní pohodou z posledních zápasů a u Otavy se nakonec radovali z výhry 4:1. Po většinu zápasu byly Benátky nebezpečnější a střelecky aktivnější, což ostatně potvrdily čtyřmi vstřelenými góly. V příštím kole se u Jizery představí sedmá Olomouc.
Písek: Jágr (33. Pinkas) - Procházka, Kalečík, Vráblík, Výborný, Jank, Všetečka - Zdráhal, Slavík, Pšurný, Kudrna, Bauer, Suja, Dragoun, Fadrný, Ferebauer
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Bendik, Vála, Ulrych, Holub, Štich - Jech, Kica, Weiss, Loskot, Bárta, Kopic, Urban, Pabiška, Klimt, Krejčík, Skořepa, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 50. Pšurný (Slavík, Zdráhal) - 12. Jech, 21. Loskot (Urban), 33. Kopic (Pabiška, Urban), 59. Skořepa (Bárta). Rozhodčí: Kubeš - Flegl, Šperl. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 632. Střely na branku: 30:37.

Komentář

První vážnější příležitost měli hosté, jmenovitě Kica, který řádně prověřil pozornost Jágra, písecký brankář si připsal první zákrok. O minutu později po střele Nevyhoštěného zazvonila pravá tyč písecké brány. V následujících minutách se hrál převážně defenzivní hokej, hra neměla jasného favorita. Hosté udeřili v čase 11:41 poměrně kuriózním gólem. Z ničeho nic měl kotouč na holi Ctibor Jech, který střelou nad vyrážečkou poslal Benátky do vedení - 0:1. Za tři minuty střílel přes obránce Loskot, naštěstí pro Písek Jágr sklapnul betony včas. V sedmnácté minutě se domácí dostali do tlaku a uzavřeli Benátecké v jejich obranném pásmu, defenzíva hostů v čele s brankářem Stejskalem byla bezchybní. V závěru první části si Středočeši své vedení pohlídali.

A tak Benátky nad Jizerou vyhrály první třetinu v poměru 1:0 díky gólu Jecha. Do druhé části si tak Benátečtí odnášeli nejtěsnější vedení.

Druhá třetina začala pěkně zostra. V čase 20:39 Marek Loskot prokličkoval domácí obranou a svou akci zakončil přesným bekhendovým blafákem do horní části branky. Za minutu střílel od modré Jank, jeho dělovka však mířila nad horní tyč. Domácí zařadili na vyšší rychlostní stupeň, z vrcholu kruhu střílel Ferebauer, Stejskal zasáhnul betonem. Ve dvacáté páté minutě na Krejčíka zívala prázdná brána, ale hostující hráč kotouč promáchnul. V následujících minutách hru brzdila častá přerušení. V čase 32:35 se benátečtí hokejisté dostali do tříbrankového trháku. Miroslav Kopic bekhendovým blafákem překonal Jágra - 0:3. Po tomto gólu přenechal brankář Jágr místo v písecké svatyni Pinkasovi. Zbytek druhé třetiny by se dal zhodnotit jako defenzivní.

Ve druhé periodě Středočeši přidali další dvě branky, dalo by se říci, že i zaslouženě. Do třetí části tak hráči nastupovali za stavu 0:3.

Na začátku čtyřicáté čtvrté minuty se domácí dostali ke dvěma střelám, ale obě mířily těsně vedle levé tyče. O dvě minuty později Pinkas předvedl výborný zákrok, který rozklekem zachránil Písek před další pohromou. S přibývajícími minutami se domácí více tlačili dopředu. V čase 49:33 Písečtí vykřesali jiskru naděje. Slavíkovu přihrávku před bránu zužitkoval Roman Pšurný, který střelou bez přípravy snížil na 1:3. O chvíli později mohl odpovědět Weiss, ale Pinkas proti jeho střele vytáhnul zákrok betonem. V padesáté šesté minutě tlak domácích umocnilo vyloučení jednoho hráče z hostujícímu týmu. K Sujovi se do mezikruží odrazil puk a písecký útočník zakončoval do rozhozeného Stejskala, ten se ale výborně přemístil a zabránil tak jistému gólu. Dvě minuty před koncem hráli Písečtí bez brankáře. V čase 58:52 se hosté zmocnili kotouče a Josef Skořepa zakončoval do prázdné brány - 1:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Horažďovský, sportovní manažer Písku:
"Bylo to čtvrté utkání v osmi dnech a únava se na nás jednoznačně projevila. Několik hráčů máme zraněných a k tomu všemu navíc ještě nenastoupil ani Luňák, ani nikdo z Plzně. Zápas nám nesednul a při pohledu na tabulku nás to proti Benátkám mrzí dvojnásob."

Milan Černý, trenér Benátek:
„Dnešní utkání hodnotím pozitivně. Zápas jsme odehráli v dobré formě. Důležité bylo, že jsme první vstřelili branku. V průběhu zápasu jsme si vypracovali tříbrankové vedení. Po většinu času jsme drželi náskok a myslím si, že jsme dnes vyhráli zaslouženě.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!