19. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky promrhaly tříbrankový náskok a z Tábora vezou jen bod

38., středa 19. 1. 2011
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
Veledůležitý zápas v boji o předkolo play-off sehráli benátečtí hokejisté na ledě trápícího se Tábora, který prohrál pět posledních zápasů v řadě. Středočeši si do poloviny utkání nevedli vůbec špatně, vždyť už ve 23. minutě vedli o tři branky 4:1. Pak ale vlastní liknavostí a bezpečný náskok přišli a soupeř, který chytil druhý dech, vyrovnal. Bárta navíc ve třetí třetině neproměnil trestné střílení. Ani v nájezdech se svěřencům trenérů Černého, Škalouda a Nečase nedařilo. O důležitém druhém bodu pro domácí rozhodl veterán Török. V sobotu s Chrudimí se už bude hrát doslova o všechno.
Tábor: Čech (23. Klestil) - Hartmann, Havran, Zíb, Koktan, Kanov, Hastrman - Krätzer, Štrba, Török, Voříšek, Matušík, Mrkvička, Šperger, Nedorost, Kolomý
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Holub, Kajínek, Bendík, Vála, Pavlů, Ulrych - Klimt, Urban, Krejčík - Kica, Skořepa, Vantuch - Kopic, Jech, Bárta - Nevyhoštěný, Pabiška, Hudíček
Branky a nahrávky: 19. Matušík (Havran, Nedorost), 30. Török (Zíb), 32. Krätzer (Voříšek), 46. Štrba (Šperger, Török), rozh. náj. Török - 8. Jech (Kopic, Ulrych), 9. Vála (Vantuch, Skořepa), 13. Klimt (Urban, Krejčík), 23. Kopic (Vantuch, Jech). Rozhodčí: R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Střely na branku: 56:40.

Komentář

Hned v úvodu utkání na Čecha nebezpečně střílel Klimt, táborský brankář odolal. Poté Benátky dostaly možnost hrát první přesilovou hru v utkání, avšak faul Martina Štrby Středočeši potrestat nedokázali. Na počátku 8. minuty se už ale skóre poprvé měnilo. Ctibor Jech převzal kotouč od Kopice, objel Čechovu klec a po ledě zasunul touš do branky - 0:1. A vstřelená branka Benátecké nabudila ke zvýšené aktivitě. O necelou minutu a půl po Jechově trefě na modré čáře napřáhl kapitán Aleš Vála a k tyči překonal Čecha podruhé - 0:2. Pro Válu to byla zároveň první trefa v benáteckém dresu. Táborští kontrovali šancí Štrby, proti němuž ovšem zakročil gólman Stejskal. Benátky svou dobrou první třetinu korunovaly třetí brankovou v Čechově síti. Tomáš Urban nasměroval svou přihrávku do předbrankového prostoru a hlídkující Tomáš Klimt bruslí usměrnil kotouč za záda bývalého havířovského či zlínského gólmana - 0:3. Až poté se ke slovu dostali domácí. V přesilové hře nahazoval do ohně před branku Havran a Jakub Matušík byl se svou dorážkou úspěšný - 1:3.

Tábor byl sice v samém úvodu druhé části aktivnější, jenže do černého zamířily opět Benátky. Vantuch vyslal na zteč Miroslava Kopice, ten se protáhl mezi dvojicí bránících protihráčů a zakončil perfektně pod horní tyčku - 1:4. To už bylo moc na Jakuba Čecha, jenž odjel na střídačku. Mezi tyčemi ho tam nahradil kolega Tomáš Klestil. V polovině utkání se Kohouti dočkali snížení. Zíb našel na útočné modré někdejšího slovenského reprezentanta Jaroslava Töröka, který tváří v tvář Stejskalovi nejdřív střílel do brankářova betonu, následná dorážka však byla úspěšná - 2:4. Inkasovaný gól jako by zacloumal sebevědomím Benáteckých a na ledě začalo existovat jen jedno mužstvo. Mrkvička minutu po tomto gólu nastřelil dokonce tyčku! Netrvalo dlouho a Táborští se dotáhli na rozdíl jediné trefy. Jakub Krätzer se natlačil až před Stejskala a zasunul touš po ledě do branky - 3:4. Poté ještě Středočeši přečkali dvě oslabení a po čtyřiceti minutách se tak šlo do kabin pouze za jednobrankového vedení hostí.

Časomíra odkrojila ze třetí třetiny sotva čtyři minuty a sudí Roman Svoboda po faulu Koktana zkřížil ruce nad hlavou - trestné střílení. K penaltě se postavil Michal Bárta, ale na sřídajícího Klestila si nepřišel. Po neproměněné šanci obvykle přichází trest. A ten také pro Benátky přišel. Martin Štrba napřáhl v mezikruží a jeho pokus zastavila až síť, vyrovnáno - 4:4. Benátečtí se na žádný tlak nezmohli, ani Tábor už branku nepřidal, a tak se šlo do prodloužení.

V pětiminutovém nastaveném čase velkou šanci zmařil zkušený Šperger, když minul téměř odkrytou klec. Pak sice Benátky hrály přesilovku, jenže paradoxně v oslabení jim ujel Mrkvička, ale Stejskala nepřelstil. V závěru prodloužení ještě zkoušel štěstí Nedorost, benátecký gólman byl opět pozorný. V samostatných nájezdech uspěl jediný střelec. Na gólmanech soupeře si vylámali zuby domácí Mrkvička se Štrbou i hostující Krejčík, Kopic a Pavlů. Až veterán Jaroslav Török mezi betony lišácky překonal Stejskala a připsal Kohoutům bod navíc - 5:4 sn.

Ohlasy trenérů

Arpád Györi, asistent trenéra Tábora
„Myslím si, že do tohoto zápasu jsme vstoupili lépe než do těch předešlých. Hráli jsme aktivně dozadu a měli větší počet střel. Hosté šli ale do vedení velmi šťastnými brankami. První padla po naší chybě, druhá byla střelou od modré. Pak jsme dostali ještě jednu, do konce třetiny jsme ale snížili na 1:3. Cením si toho, že jsme se ani za takovéhoto stavu nepoložili a dotáhli stav. Dalším důležitým momentem zápasu bylo trestné střílení, které soupeř neproměnil. Náhradní gólman Tomáš Klestil si řekl o nominaci do dalšího zápasu."

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Zápas se nám hodnotí pochopitelně velmi těžce.Utkání jsme rozehráli velmi dobře. Lehce jsme se dostali do tříbrankového vedení. Poté došlo patrně k uspokojení našich hráčů a domácí v přesilové hře snížili na 1:3. Do druhé třetiny jsme vstoupili velmi šťastným gólem, kterým jsme opět odskočili na tříbrankový rozdíl.Domácí hráli velice aktivně, měli velký počet střel, to vyústilo k tomu, že Tábor výsledek korigoval na 3:4 po dvou třetinách. Věděli jsme, že takto dohrát utkání bude ve třetí třetině hodně těžké. Domácí korigování velmi nakoplo.Přesto jsme dostali další šanci v podobě trestného střílení, které jsme neproměnili a zákonitě nás domácí v zápětí potrestali brankou Štrby na 4:4.Za svoji iniciativu si ji určitě zasloužili. Rozhodnout jsme mohli i v prodloužení, kdy jsme dostali šanci hrát přesilovku 4 na 3. Ani tu jsme ale nezahráli dobře, měli jsme v ní jen jednu střelu, kterou brankář chytil. Nakonec přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých se nám v poslední době nedaří. Nepodařilo se nám při nich skórovat, domácí jeden gól dali a tím pádem brali druhý bod."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.