23. 8. 2011 | Daniel Langer

Benátky odehrály utkání proti extraligovému soupeři se ctí

přát., úterý 23. 8. 2011
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
Kdo si v úterním parném podvečeru zvolil za hlavní náplň svého času návštěvu přátelského utkání Benátek nad Jizerou s geograficky sousedící Mladou Boleslaví, ten viděl parádní hokej okořeněný tvrdými souboji. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a oproti všem předsudkům nabídlo přátelské utkání podívanou, které muselo potěšit oko lecjakého fajnšmekra. Úspěšnější nakonec byla Mladá Boleslav, která odmítla drama a snaživého prvoligového soupeře nepustila ke kontaktní brance.
Ml.Boleslav: Hübl - Čutta, Beňovič, Rýgl, Dudáš, Baldwin, Jindra, Marušák, Chaloupka - Tomas, Bahenský, Mikulík, Tománek, Balaštík, Vrbata, Loskot, Hrdel, Jiránek, Lenc, Výborný, Pabiška
Benátky n.J.: Stejskal (31. Blažíček) - Vitásek, Říha, Vála, Ulrych, Hobza, Kajínek - Weiss, Kopic, Kouřil, Liška, Skalický, Kellner, Klimt, Skořepa, Jech, Jonák, Vařecha, Krejčík, Král
Branky a nahrávky: 11. Tománek (Vrbata), 12. Dudáš (Hrdel), 23. Jiránek (Lenc), 25. Tománek (Chaloupka, Pabiška), 52. Výborný (Čutta, Balaštík), 53. Hrdel (Tomas) - 35. Kellner (Král), 48. Kellner, 60. Skořepa (Kellner, Klimt). Rozhodčí: Jebavý - Svoboda, Arazímová. Vyloučení: 9:7 navíc Bahenský (MBL) a Říha (BEN) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.

Fotogalerie

Komentář

Už po minutě a půl hry vypíchl puk Vrbata a osamocený se řítil na hostujícího brankáře. Benátecký Říha stačil po domácím útočníkovi už jen seknout, přece to ale stačilo, aby elitní boleslavský nájezdový specialista nestačil dotáhnout svou kličku do úspěšného konce. V následné přesilové hře byl blízko úvodní branky Radan Lenc, jeho střela ale skončila jen na tyčce a následná dorážka nebyla uznána pro úmyslnou hru rukou.

Hosté se osmělili k útoku až po pěti minutách hry, hned si ale vypracovali brankovou příležitost. Osamocený Jindra musel čelit nájezdu dvou benáteckých forvardů. Zdařilou kombinace nakonec boleslavská defenziva ustála. Zahrozilo ale opět na druhé straně, to když Tománek předvedl tribunám svoje rychlé nohy, našlápl k úniku, s rychlou střelou mezi betony ale úspěch neslavil. Po deseti minutách hry se už ale skóre měnilo a opět u toho byl fantom minulého ročníku slovenské nejvyšší soutěže.

Vrbata vystřelil zápěstím zpoza pravého kruhu, jeho střelu ale brankář pouze vyrazil do strany, kde číhal Roman Tománek, pro kterého už nebyl problém zvednout volný kotouč nad Stejskalův beton. Netrvalo dlouho a skóre se měnilo podruhé. Martin Dudáš napřáhl od modré čáry a jeho střela nakonec k překvapení všech našla, ač poněkud strastiplně, cestu do svatyně hostujícího týmu.

Benátečtí zahájili druhé dějství přesilovou hrou, během níž prověřili Hübla možná víc, než za celou první třetinu. Posila v boleslavském brankovišti ale předvedla ledový klid a všechny střely v pohodě skryla do výstroje. Naproti tomu na druhé straně střílel při hře čtyř proti čtyřem přesně od modré Tomáš Jiránek. Za jeho skrytou střelou se Stejskal jen smutně ohlédl. Stejně jako v prvním dějství, ani tentokrát na sebe nenechala další branka dlouho čekat. Roman Tománek v přesilové hře zaznamenal svou druhou trefu v utkání poté, co stál na konci pohledné kombinace domácího týmu a dal tak tušit, že početní výhoda se může stát oproti minulým sezónám silnou zbraní Bruslařů.

Hosté se dostávali před Hübla spíše ojediněle, přesto dokázali být nebezpeční. Až příliš přesně mířil Jech, který z velké blízkosti zakončoval bekhendem do horní tyče. Nakonec se ale Benátky přeci jen dočkaly. Při vyloučení Tománka se po vtipné přihrávce zpoza branky dokázal prosadit přesnou střelou pod horní tyč David Kellner.

Vstřelená branka působila na hostující tým jako živá voda a tempo hry se znatelně zvedlo, hra se přelévala nahoru dolů. V poslední minutě druhé třetiny ještě z trestné lavice se navrátivší Dudáš nabídnul přesnou přihrávkou gól Pabiškovi, ten ale s díky odmítl a do šaten se tak odcházelo za stavu 4:1 pro Bruslařský klub.

Do posledního dějství vstoupily aktivněji Benátky, většina akcí ale resultovala pouze v souboje po rozích kluziště. Na druhé straně se měl co ohánět Blažíček, aby zlikvidoval únik Hrdela a tvrdou střelu Balaštíka z mezikruží. Následovala hlušší pasáž hry, během které se oba týmy prezentovali především souboji o puk ve středním pásmu. Klidné vody rozvířil až hostující Skořepa, který po individuální akci napřáhl a trefil tyč boleslavské branky. O chvíli později už se hostující hráči mohli radovat.

A byl to znovu David Kellner, který dokázal přesnou střelou využít přesilovou hru. O další vzruch se postarali Zdeněk Bahenský a Jiří Říha, kteří se rozhodli natrénovat pěstní souboj a po krátké, ačkoliv horlivé výměně názorů se oba poroučeli do šaten. Další okamžiky už ale byly opět hokejové. Nejdříve v přesilové hře vybídl Čutta po dokonalém hokejovém zámku ke skórování do prázné branky Davida Výborného, poté střelu Romana Tomase odraženou od tyče vrátil zpoza kruhů do branky Zbyněk Hrdel.

To ještě ale nebylo vše. Kosmetickou úpravu výsledku zaznamenal svým zasáhem pod rameno Hübla Josef Skořepa. Zbytek utkání se dohrál bez výraznějšího vzruchu. V mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně byl k vidění atraktivní hokej poměrně vysoké úrovně hraný v rychlém tempu. Kdo přišel, ten nelitoval.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek, trenér BK Mladá Boleslav
"Zápas byl ovlivněn mlhou na stadionu, ve třetí třetinu už nebylo téměř nic vidět. Jsem rád, že za stavu 4:0 Benátky začaly hrát agresivně, někteří naši hráči měli krvavé oči a naše hra šla vniveč. Když jsme hráli svoji hru, dávali jsme góly a ještě jsme měli hodně dalších šancí. Jestli se někteří hráči nedokáží v extralize smířit s tím, že se bude hrát do těla, bude to těžké."

Antonín Nečas, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
"Prověřil nás kvalitní soupeř. Postrádali jsme to, co nás zdobilo v předchozích přípravných utkáních. Chyběl nám pohyb a agresivní přístup, což do dalších zápasů musíme zlepšit. Byla vidět vyzrálost boleslavských hokejistů, kteří dobře kombinovali. Ač jsme prohráli, musím pochválit oba gólmany.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!