19. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Kicův hattrick přinesl v Mostě tři body

3., pondělí 19. 9. 2011
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Putování po severních Čechách završili hokejisté Benátek nad Jizerou premiérovou výhrou v řádné hrací době. Z Mostu si odváží tři body po přestřelce, kterou režíroval forvard Petr Kica svým hattrickem. Utkání rozhodla nedisciplinovanost mosteckých hráčů, z čehož pramenily časté přesilové hry. Hosté jich měli k dispozici rovných dvanáct, využili čtyři. Ani domácí nebyli pozadu, neboť z osmi přesilovek využili tři. Právě díky poslednímu gólu v početní výhodě braly Benátky plný bodový zisk.
Most: Benda - Martinec, Apelis, Hranáč, Krejčí, Charousek, Panuška, Hanzl, Havelka - Tauš, Divíšek, Rudovský, Mavrojanidis, Slavíček, Žejdl, Andres, Rindoš, Ondráček, Nedrda, Přeučil, Polák.
Benátky n.J.: Stejskal - Ulrych, Niko, Mrkvička, Jaroměřský, Vála, Vitásek, Pabiška - Kica, Král, Klimt, Kellner, Vlach, Kopic, Jech, Vařecha, Liška, Skalický, Kouřil, Jonák.
Branky a nahrávky: 12. Ondráček (Andres, Rindoš), 24. Hranáč, 34. Slavíček (Mavrojanidis), 41. Tauš (Rindoš) - 20. Kica (Klimt, Král), 26. Kica (Jaroměřský), 30. Kica (Jaroměřský, Král), 47. Skalický (Jaroměřský, Pabiška), 52. Jonák. Rozhodčí: Humpolíček - Guth, Rittich. Vyloučení: 12:8. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 406. Střely na branku: 27:58.

Komentář

Oba celky začaly pěkně zostra, už po necelých dvou minutách hry zakončoval po přihrávce Žejdla volný Slavíček, Stejskal byl na místě. Za Benátky kontrovali nebezpečným průnikem mladíci Kouřil s Jonákem, dorážku druhého jmenovaného povedeným zákrokem zastavil Benda. Poté se však Benátky nechaly dvakrát netakticky vyloučit za fauly v útočné třetině a druhou přesilovku dokázal Most přetavit ve vedoucí branku. Nutno podotknout, že kombinace Andrese, Rindoše a zakončujícího Martina Ondráčka byla velmi povedená - 1:0. Vyrovnat mohl v 16. minutě unikající Skalický, svůj samostatný nájezd proti Bendovi ale v gól nepřetavil. Přesto se hosté ještě do první sirény dočkali vyrovnání. V přesilové hře dokonale rozebral bránící čtveřici první benátecký útok. Zkušení Klimt s Králem připravili jednoduchou pozici pro střílejícího Petra Kicu - 1:1.

Hned v úvodu druhé části vyrobila obrana Baníku velkou hrubku, za svá záda totiž pustila Lukáše Krále, který měl dostatek času přemýšlet, jak vyzrát na Bendu. Nakonec jej překonal, jenže cestě puku do sítě se postavila levá tyčka! A Mostečtí trestali. V přesilové hře střílel z úhlu ostřílený kapitán Jan Hranáč a gólman Stejskal si nešťastně srazil puk bruslí do své branky - 2:1. Následovala přesilovka Benátek a byla rovněž využita. Jaroměřský pálil od modré čáry, Benda vyrazil a pohotový Petr Kica svou druhou brankou zařídil vyrovnání - 2:2. Krátce po začátku 30. minuty šly Benátky poprvé v utkání do vedení. Jan Jaroměřský opět střílel na Bendu, vyražený kotouč pak usměrnil do sítě Petr Kica, čímž dokonal svůj hattrick - 2:3! Zvýšení stavu měl na své holi zkušený Klimt, ze samostatného úniku ale přestřelil. Paradoxně v době velkého benáteckého tlaku domácí vyrovnali. Vyhrané buly Slavíčka putovalo na hůl Mavrojanidise, který ihned puk vrátil Bohumilu Slavíčkovi, jenž byl nedůsledně bráněn a pohodlně skóroval - 3:3.

V závěru druhé části měl ještě vyloženou šanci Skalický, ale nedal, a tak přišel krátce po startu třetí periody trest v podobě vedoucí branky hokejistů zpod kopce Hněvína. Rindoš vyhrál buly na Zdeňka Tauše, jehož střela propadla Stejskalovi až do sítě - 4:3. Mostečtí se nevyvarovali faulů a byli za to náležitě potrestáni. Po ostřelování branky domácích se prosadil Daniel Skalický, jemuž na gól přihrával Jan Jaroměřský, který si tak připsal již třetí kanadský bod v utkání - 4:4. Nečistou hru domácího týmu hojně oceňoval sudí Humpolíček udělováním menších trestů a Benátky tak hned dvakrát po sobě hrály téměř minutovou přesilovku 5 na 3. Gól z ní však nevytěžili, Mrkvička trefil pouze břevno. Přesto se Benátečtí nakonec prosadili. V klasické početní převaze využil Vít Jonák chyby bránícího Krejčího, natlačil se až před Bendu a nezadržitelně poslal touš do sítě - 4:5. Mostu nepomohla ani závěrečná power play, největší šanci na vyrovnání zahodil Žejdl. Hosté tak těsnou výhru doslova vydřeli.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašták(HC Most): "Musím kluky pochválit, že bojovali. Ale rozhodčí nás v poslední třetině vůbec nenechal hrát, hráli jsme pořád ve třech nebo ve čtyřech, to se prostě nedá. Viděl vymyšlené fauly, ale kluci hráli nadoraz, šli do toho po hlavě. Máme tři kluky zraněné, mají tržné rány, navíc jsme ten zápas prohráli, takže je to k ničemu."


Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): "Z naší strany to byl dnes takový upachtěný výkon, ale samozřejmě jsme šťastní za vítězství. Spoléhat ale na to, že dáme venku pět branek, když čtyři dostaneme nelze, těch obdržených branek je strašně moc. Minimálně půl zápasu jsme nehráli moc dobře, dělali jsme individuální chyby. Nevyužili jsme dvě docela dlouhé přesilovky 5 na 3, to se potom těžko vyhrává. Bylo to šťastné vítězství, domácí byli nebezpeční, měli rychlý přechod do útoku, což nám ze začátku činilo problémy. Ale řekl bych, že jsme měli v poslední třetině více sil než Most."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.