21. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Hradec prodloužil vítěznou sérii a jde do čela

4., středa 21. 9. 2011
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
První domácí utkání benátečtí hokejisté sehráli až ve 4. kole. K Jizeře přijel Hradec Králové, který dosud ztratil pouze bod. Na vítězné vlně se svezl také po závěrečném hvizdu sudího Čecha, v Benátkách však zvítězil zaslouženě. Domácí hráči za soupeřem zaostávali a Východočeši každou chybku většinou tvrdě trestali gólem. V dalším kole se Benátky vydají na vzdálenou trasu do Olomouce.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Niko, Ulrych, Jaroměřský, Mrkvička, Vála, Vitásek, Říha, Pabiška - Kica, Král, Klimt, Weiss, Vlach, Kellner, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kouřil, Jonák.
Hr.Králové: Čech (Blažek) - Čížek, Karlíček, Poživil, Zdráhal, Chmelíř, Hendrich, Čáp, Lesák - Jindřich, Brož, Kadlec, Budínský, Koudelka, Moskal, Kubeš, Tvrdík, Látal, Berger, Macháň, Kubica.
Branky a nahrávky: 44. Klimt (Jaroměřský, Král) - 22. Koudelka (Moskal), 26. Budínský (Moskal, Zdráhal), 50. Budínský (Čáp), 56. Kubeš (Chmelíř), 57. Kadlec (Brož). Rozhodčí: Ro. Čech - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 278. Střely na branku: 23:27.

Fotogalerie

Komentář

Hned po minutě hry se hokejka hostujícího Ondřeje Poživila ocitla v obličeji jednoho z benáteckých útočníků a před domácími se tak naskytla možnost hrát celé čtyři minuty přesilovou hru. S ní však naložili prachbídně, kromě dvou střel ze středního pásma Čecha v hradecké brance vážněji neohrozili. První velká šance přišla až po začátku 12. minuty, ocitl se v ní zkušený hradecký útočník Luděk Brož. Nutno však podotknout, že mu výhodnou pozici připravil svým chybným vyhozením obránce Mrkvička. Hostující forvard však Blažíčkovu branku těsně minul. O čtyři minuty později to byl opět domácí bek, tentokrát Říha, který doslova namazal soupeřovu hráči puk přímo do gólové pozice. Puku se chopil ostřílený Jiří Kadlec, jehož blafák zastavil povedeným zákrokem Blažíček. Svou chybu do konce první části vytvořili i hosté. Sám před brankářem Čech byl Tomáš Klimt, jenže branku netrefil. Dvě velké šance ještě Benátky neproměnily v poslední minutě první části. Klimt nejprve s lehkou tečí Čecha netrefil a poté Lukáš Král ujížděl sám na branku, Čech jeho střelu kryl a udržel bezbrankový stav.

Benátky mohly velmi litovat svých neproměněných příležitostí z konce první části, v úvodu té druhé totiž inkasovaly úvodní gól zápasu. Nejdůraznějším hokejistou byl na hranici brankoviště Martin Koudelka a doslova protlačil puk za Blažíčkova záda - 0:1. A se Středočechy bylo hůř. Vyloučený Lukáš Král už stačil skočit na led, ale paradoxně po skončení oslabení domácí inkasovali. Chybu zadáků využil Moskal, našel volného Víta Budínského, který poslal kotouč mimo dosah brankáře Blažíčka - 1:1. Benátky se sice snažily s nepříznivým stavem něco udělat, ale stále častěji narážely na pozornou obranu a brankáře Čecha. Až ke konci druhé periody se otevřel před Mrkvičkou volný prostor, jeho dělovka ale těsně minula královéhradeckou svatyni.

V úvodu druhé třetiny se pakoval na trestnou lavici hradecký Kubeš a Benátečtí v přesilovce roztočili povedený kolotoč, na jehož konci byla snižující branka. Jaroměřský našel Krále, který celou akci vyšperkoval přihrávkou na najíždějícího Tomáše Klimta, jehož střelu k tyči Čech nedokázal zastavit - 1:2. Paradoxně v době, kdy se Benátečtí nadechovali k náporu, inkasovali třetí gól. Po nevyužité přesilové hře Blažíček nestačil zareagovat na skrytou střelu Víta Budínského - 1:3. Snížení měl na holi Kellner, jenže Jaroměřského střelu nedokázal vrátit za Čechova záda. Na druhé straně byli Východočeši přesní a zvýšili svůj náskok. Vladislav Kubeš si pohrál s gólmanem a zasunul kotouč až do sítě - 1:4. Zmar domácího celku navíc o necelou minutu později dokonal pátou trefou Jiří Kadlec, jenž trefil přesně horní roh - 1:5.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Soupeř hrál dobře střední pásmo, řekl bych takovou pasivní hrou, ale hrál to perfektně. Byl problém se dostávat do útočného pásma. Ve 2. minutě jsme měli dlouhou čtyřminutovou přesilovku. Na začátku utkání to není žádná výhoda, přesto jsme ji neodehráli vůbec dobře. Na začátku druhé třetiny jsme dostali laciný gól, když se náš bek nechal obejít téměř chůzí. Druhá branka padla těsně po skončení přesilové hry. Ve třetí třetině jsme snížili na 1:2 a byli jsme zpět ve hře, bylo to hratelné. Ale poté jsme dostali lacinou třetí branku. Nebyl to žádný tlak do brány. Byla to střela z úhlu, kterou náš bek chtěl zblokovat a víceméně clonil gólmanovi. Snažili jsme se hrát aktivně, ale neproměnili jsme šance, kterých dnes tolik nebylo. Vstřelit jednu branku, je málo."

Jiří Slabý, asistent trenéra Hradce Králové
"Čekali jsme těžký zápas a určitě se to potvrdilo. Myslím si, že naším způsobem jsme zaskočili domácí. Hlídali jsme dobře střední pásmo a Benátky jsme příliš nepouštěli do šancí. Akorát v první třetině jsme Benátkám dvakrát namazali, i když domácí také. Myslím si, že jsme zápas zvládli velice dobře."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.