1. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Vítěznou sérii Benátek přerušila Kadaň

8., sobota 1. 10. 2011
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Sérii tří vítězných zápasů v řadě v podání benáteckého týmu utnula až Kadaň. Severočeši se v Benátkách představili velmi dobře bruslařsky vybaveni a domácí celek také přestříleli. Přestože Benátečtí ještě tři minuty před koncem řádné hrací doby vedli, nakonec podlehli černožlutým v prodloužení 2:3. V příštím kole se Středočeši vydají na led soupeře, konkrétně do Litoměřic.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Vlach, Skořepa, Klimt, Kica, Král, Kopic, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kellner, Jonák.
Kadaň: Závorka (Jarina) - Vojta, Malínský, Szakal, Schmidt, Zmeškal, Trefný, Mazanec, Révay - Bursík, Mikšovic, Fiala, Novák, Diviš, Ton, Davídek, Charousek, Stoklasa, Stehlík, Chlouba, Rohan.
Branky a nahrávky: 6. Niko (Jech, Kica), 37. Mrkvička (Kica, Král) - 25. Novák (Diviš, Ton), 58. Ton (Szakal, Diviš), 63. Charousek (Vojta). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 298. Střely na branku: 24:35.

Fotogalerie

Komentář

Úvod utkání se nesl ve velmi rychlém duchu. Hra se pravidelně střídala před oběma brankami a přišly také gólové šance. U pravé tyčky se zjevil zcela volný mladík Vlach, měl dostatek času i prostoru, ale nedokázal přehodit beton roztaženého gólmana Závorky. Prakticky ihned z protiútoku pláchl benátecké obraně Vladimír Novák, avšak v samostatném úniku netrefil horní růžek Stejskalovy klece. Rychlé akce na sebe nenechaly dlouho čekat. Szakal ani Ton branku netrefili, a tak udeřilo na druhé straně. Jech z hloubi útočného pásma přesně načasoval přihrávku na najíždějícího Jána Nika, jenž napálil puk přesně k pravé tyči hostující svatyně - 1:0. Kadaň byla ovšem v první části střelecky aktivnější a dokumentoval to například urostlý Révay, jehož pumelici od modré čáry s problémy vyrazil Stejskal. Dobrou příležitost ke skórování ani nadvakrát neproměnil forčekující Kellner. V závěru první části Kadaň Benátecké zatlačila a Fiala měl na své holi vyrovnání, lapačka Stejskala ovšem byla proti.

Vstup do druhé třetiny se vydařil domácímu celku. Říhova dělovka jen o kousek minula Závorkovu klec, o minutu později byla nebezpečná Kicova teč, Závorka s vypětím všech sil špičkou betonu dokázal vyrazit touš do bezpečí. Kadaňským se podařilo vyrovnat v přesilové hře. Proti první střele Vladimíra Nováka ještě Stejskal zakročil, na dorážku stejného hráče už byl i on krátký - 1:1. V polovině utkání vymyslel přesnou a hlavně chytrou přihrávku na Kicu zkušený Král, bojovník v benáteckém dresu jen těsně přestřelil branku hostí. Kadaň jednoduchou hrou dělala domácím problémy, benátečtí hokejisté se jen těžko dostávali na dostřel Závorkovy klece. Ve 37. minutě ovšem Kica zpoza branky našel Tomáše Mrkvičku, který si počkal na Závorkův pohyb a poté zakončil přesně pod břevno - 2:1.

Po čtyřiceti vteřinách třetí části domácím obrana zaspala a Tomáš Bursík mohl sám dvakrát z dobré pozice zakončovat. Především druhá jeho šance byla gólová, Jiří Stejskal dokázal zakročit ramenem. Také ve třetí části Kadaň svého soka přestřílela a byla herně aktivnější. Do zřejmě rozhodujícího dvoubrankového náskoku ale mohly jít Benátky. Klimt našel svou přihrávkou volného Josefa Skořepu, který ve stoprocentní šanci zklamal a přestřelil Závorkovu klec. Na druhé straně se neohroženě do šance dral Richard Diviš, který tentokrát nastoupil na postu útočníka. Diviš si sám dojel svou střelu, v dorážce do prázdné klece mu ale zabránil navrátivší se Mrkvička. Další gól měl na hokejce opět Skořepa, po přečíslení s Klimtem už byl ale ve velkém úhlu a puk do branky neusměrnil. Když už se zdálo, že by Benátky mohly svůj těsný náskok uhájit, vyhodil Kica z vlastního pásma kotouč mezi diváky a hosté v přesilovce vyrovnali. Karel Ton tečoval Szakalovu střelu od modré a Stejskal neměl šanci zasáhnout - 2:2.

Zápas tak dospěl do prodloužení, které trvalo jen něco málo přes dvě minuty. Nejprve ještě Stejskal vykopl Tonovi střelu, poté střílel od modré čáry Jakub Vojta a Jiří Charousek usměrnil kotouč za záda domácího brankáře - 2:3 pp. Kadaň si tak u Jizery vybojovala dvoubodové přilepšení.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Dnes jsme měli k vítězství blíže. Nehráli jsme ale s takovou lehkostí jako předcházející zápasy. Zápasy jdou v rychlém sledu za sebou, tak je možné, že se na nás trochu podepsala únava. Jak jsem ale říkal, k vítězství jsme měli blízko. V závěru jsme se nechali úplně zbytečně vyloučit za vyhozený puk do stropu haly. Hostujícímu týmu jsme nabídli přesilovku, kterou využili, samozřejmě také po nějaké naší chybě. Prostě jsme je nechali vyrovnat. Jinak jsme též měli tři šance do prázdné brány, které jsme měli využít, nebo alespoň jednu určitě a bylo rozhodnuto. Prodloužení je čtyři na čtyři. Zase jsme udělali chybičku po buly."

Mikuláš Antonik, trenér Kadaně
"Bylo to bojovné utkání s obrovským nasazením z obou dvou stran. Hrálo se dobře do těla. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal a vedl 2:1. Poté se nám podařilo v přesilovce srovnat na 2:2 a v prodloužení jsme měli více štěstí, když jsme vstřelili rozdílovou branku. Za dva body jsme určitě spokojení."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.