12. 10. 2011 | Ondřej Tomšovský, Jaroslav Svoboda, Tomáš Nejedlo

Lukáš Král zařídil dvoubodový import z Šumperka

12., středa 12. 10. 2011
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN
Vyrovnaný průběh mělo utkání dvanáctého prvoligového kola v Šumperku, kam zavítaly Benátky nad Jizerou. V hostujícím týmu zazářila lajna s mladíky Jonákem a Skalickým, v čele s vůdcem této formace Lukášem Králem. Byl to právě nejproduktivnější útočník Benátek, kdo v podstatě tento zápas rozhodl. Dva góly sám vstřelil a jeden připravil, v prodloužení zařídil druhý bod pro Benátky. Opomenout však nesmíme ani kvalitní výkon Robina Blažíčka v brance, který tentokrát dostal přednost před Jiřím Stejskalem, a rozhodně nezklamal. Nyní čeká páté Benátky série čtyř domácích duelů v řadě!
Šumperk: Šindelář (Boška) - Křetínský, Holík, Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák - Plášek, Meluzín, Haas - Červenka, Hulva, Brunec - Vrdlovec, Velecký, Mičulka - Vrána, Cink.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Jaroměřský, Pavlů, Vála, Říha, Ulrych, Mrkvička, Pabiška, Niko - Klimt, Skořepa, Kellner - Jonák, Král, Skalický - Kopic, Jech, Vařecha - Liška, Vlach, Weiss.
Branky a nahrávky: 33. Vrdlovec (Drtil T., Velecký), 57. Velecký (Hulva) - 4. Jonák (Král), 51. Král (Skalický), 64. Král (Jonák). Rozhodčí: Kubeš - Arazimová, Čížek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1478. Střely na branku: 38:36.

Komentář

V dalším domácím utkání hokejisté Šumperka přivítali mužstvo z Benátek nad Jizerou, proti kterému chtěli prolomit sérii třech prohraných zápasů v řadě. Dopomoci jim k tomu měla i nová akvizice v sestavě Draků, kterou byl gólman s bohatými extraligovými zkušenostmi Filip Šindelář.

První velká šance zápasu nastala ve třetí minutě, když hosté vybojovali puk ve vlastní třetině a po ose Král - Jonák dostali kotouč až za domácího gólmana Šindeláře. Hosté se tak dostali do jednobrankového vedení. O rychlou odpověď se chtěl postarat Velecký, avšak hostujícího brankáře Blažíčka po samostatném nájezdu nepřekonal. O dvě minuty později se dostal do podobné příležitosti Hulva, ale skvělým zákrokem se opět blýskl Robin Blažíček. Po této akci měli domácí k dispozici možnost přesilové hry, když šel za hákování na Hulvu pykat Jaroměřský, ale žádnou vetší příležitost si Draci nevytvořili. V probíhající osmé minutě to byl opět Hulva, který měl možnost vyrovnání, avšak ani na podruhé se svou střelou nedokázal na Blažíčka vyzrát.

Na světelné tabuli svítil čas 9:04 a domácí dostali k dispozici druhou přesilovou hru, ve které si počínali opět neúspěšně. Domácí měli herní převahu a dostávali se i do gólových příležitostí, jako v 17. minutě Vrdlovec, který měl po přihrávce od Mičulky na holi vyrovnání, avšak opět zklamala koncovka. V 18. minutě se prodral ke střele domácí Sedlák, avšak jeho pokus mířil mimo Blažíčkovu svatyni. Jak se dá zahodit další gólová šance předvedl Plášek, který nedokázal přehodit již ležícího strážce benátecké branky. Domácí hokejisté dostali v úvodní třetině řádnou lekci z produktivity, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Po několika neúspěšných pokusech domácích proklouznout v úvodu druhé třetiny do útočného pásma se to nakonec povedlo Romanovi Meluzínovi, který vyzkoušel Blážíčkovu pozornost. Brankáře hostů pak nepřekonal ani z následné dorážky Plášek. Psala se 29. minuta a hokejisté Šumperka se pět dostali do gólové příležitosti, avšak nikým neatakovaný Mičulka nedokázal ideálně trefit puk, který tak Blažíček znovu pokryl. Ve 32. minutě poslal hosty do oslabení Lukáš král, který si šel odsedět dvouminutový trest za hákování. Z následné přesilové hry se dočkali Draci zaslouženého vyrovnání, po střele Drtila se k dorážce dostal Daniel Vrdlovec a rozradostnil tak šumperské fanoušky. Ani vyrovnání nezměnilo nic na faktu, že pro domácí pokračoval zápas zahozených šancí. Hned do tří gólových příležitostí se dostali Hulva a Haas, avšak ani jeden z nich červené světlo za Blažíčkovou svatyní nerozsvítil.

V poslední minutě měl příležitost domácí veterán Meluzín, jenže ani jeho jedovatá střela nedokázala výborně chytajícího Blažíčka zaskočit. Začátek třetí třetiny se nesl ve stylu hry ve středním pásmu. V probíhající 43. minutě měl možnost domácí Holík, avšak jeho střela letěla těsně vedle. I hosté se dostali do gólové příležitosti ale Jonák na Šindeláře nevyzrál. I přes herní převahu Draků, to byli právě hosté, kteří se dostali do vedení. Deset minut před koncem základní hrací doby zakončil velmi pohlednou akci Lukáš Král, kterému asistoval Daniel Skalický. Domácím nezbývalo nic jiného než se všemi silami vrhnout do útoku.

Zvláště když čtyři minuty před koncem třetiny dostali výhodu přesilové hry, za podražení si šel na trestnou lavici sednout hostující Jonák. Hokejisté Šumperka dokázali po necelé minutě tuto výhodu využít. Po přesné přihrávce Hulvy již Michal Velecký dokázal na Blažíčka vyzrát. Za plné podpory fanoušků se domácí nadechovali k závěrečnému tlaku, který vyústil šancí Pláška, ten ale bránu hostí netrefil. Šumperk odehrál samotný závěr třetí třetiny v obrovském tlaku a Blažíček se v brankovišti nestačil ohánět, jenže bez gólového efektu se další bod domácím získat nepodařilo. A tak základní hrací doba skončila výsledkem 2:2.

Do prodloužení vstoupili aktivněji hosté, kteří se usadili v obraném pásmu domácích, ale tento tlak k žádné výraznější šanci nevedl. V 64. minutě se do obrovské šance dostal domácí Daniel Vrdlovec, ale již ležícího Blažíčka překonat nedokázal, ačkoliv spoluhráči již signalizovali vstřelení branky. Co se nepovedlo na jedné straně, se vzápětí povedlo na straně druhé. Po bekhendové střele ukořistil pro hosty bod navíc benátecký hrdina zápasu Lukáš Král, který tak měl prsty ve všech třech brankách hostujícího týmu.

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, trenér Salith Šumperk: Ohledně neproměněných šancí, opakovalo se to, co bylo v Olomouci. Opět jsme měli několik možností dát góly a jasně mohli nad soupeřem vyhrát, ale znovu ta smůla. Několik sólových nájezdů na jejich brankáře, skvělé šance, ale nic z toho, bohužel.

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou Pro nás to byl šťastný zápas se šťastným koncem, ale určitě to nebylo jen štěstí, šli jsme tomu vítězství v Šumperku naproti. Ubojovali jsme si to. Domácí hráli výborně, měli řadu šancí a nevyužili je, to hrálo hodně velkou roli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.