23. 11. 2011 | Luboš Vácha, Luboš Vácha, Tomáš Nejedlo

Šťastnější Rebelové berou výhrou a stahují ztrátu na Benátky

26., středa 23. 11. 2011
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Zápas dvou sousedů v tabulce byl k vidění v havlíčkobrodské Kotlině. Domácí Rebelové se střetli s Benátkami a diváci sledovali vyrovnaný zápas, kterému by spíše asi slušela dělba bodů. Benátečtí se rozehráli až ve druhé třetině a v té třetí dokonce Skalickým v oslabení vyrovnali. Brod však oplatil Středočechům stejnou mincí, také ve vlastním oslabení šťastnou brankou duel rozhodl Švaňhal. Rebel tak těsnou výhrou stáhl ztrátu na páté Benátky na pět bodů. Hráče od Jizery nyní čekají dva složité zápasy - v sobotu v Chomutově a ve středu doma s Ústím!
Havl.Brod: Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava, Ostrčil, Protivný, Jelínek, Křivohlávek, Pavlík, Koma - Zábranský, Polodna, Nahodil, Švaňhal, Semorád, Fiedler, Němec, Meidl, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Říha, Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Ulrych, Vála, Pabiška, Vitásek - Weiss, Kellner, Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Král, Klimt, Skořepa, Kouřil, Skalický
Branky a nahrávky: 4. Polodna (Kostourek, Nahodil), 53. Švaňhal (Nahodil) - 47. Skalický (Mrkvička, Skořepa). Rozhodčí: Dvořák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 11:8 + navíc Semorád (HBR) 10 minut OT, Němec (HBR) 20 minut OK. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 786. Střely na branku: 27:37.

Komentář

Úvodní minuty utkání nabídly vyrovnaný hokej. K veliké šanci se ve druhé minutě dostal Vojtěch Němec, ten však, byť osamocen, branku hostů minul. Na konci třetí minuty přenechal Nahodil na úrovni pravého kruhu kotouč Kostourkovi, který chytře naznačil blafák, ale místo střely přihrál na Petra Polodnu, jenž ve prospěch domácích otevřel skóre. Velikou šanci měli domácí ve 14. minutě, když Meidl dojel vyhozený puk a adresoval jej Semorádovi, který trefil Blažíčkovu tyč. Zhruba minutu před koncem úvodní dvacetiminutovky hledal Nahodil před brankou stojícího Polodnu, pro něho však byla přihrávka moc dlouhá. Benátky odehrály první třetinu opatrně, do větších šancí se nedostaly. Oba soupeři měli možnost si zahrát v početních výhodách, žádná ale zásadní změny ve stavu utkání nepřinesla.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté, a to hned šancí Skalického, kterou musel Laitinen bezpečně zlikvidovat. Vzápětí se Středočeši dostali do útočného pásma, kde vyvinuli tlak na domácí obranu, puk však skončil v gólmanově lapačce. Chvíli poté ujel domácí obraně Nahodil, sám tváří v tvář Blažíčkovi svou šanci v branku neproměnil. Domácí se velikou část prostřední části trápili v oslabení, za katrem se hned po sobě vystřídali čtyři hráči Havlíčkova Brodu. Navíc Semorád byl potrestán desetiminutovým trestem za nesportovní chování. Hosté tak hráli dlouhou dobu v početní převaze 5 na 3. Už se hrálo v plném počtu, když po obrovské chybě Rebelů mohly Benátky srovnat. Jonák jel z mezikruží úplně sám na Laitinena, brankář znovu podržel celek domácích. Dvě minuty před koncem druhé části se po pohledné souhře hostů dostal k puku obránce Jaroměřský, ten však pálil jen do připraveného Laitinena. Nepříjemnou ztrátou pro Rebely byl osobní trest Němce, který po verdiktu hlavního sudího odešel do kabiny a do dnešního utkání už nenastoupil.

Ve druhé minutě třetí třetiny znovu vyzkoušel Laitinenovu bystrost v dnešním utkání velice aktivní Daniel Skalický. Ve 47. minutě hry se Daniel Skalický ukázal znovu, tentokrát vyrovnavacím gólem. Ve vlastním oslabení zpracoval přihrávku od spoluhráče Mrkvičky a přízemní střelou z levého kruhu trefil prázdné místo u vzdálenější tyče. Ve vlastním oslabení se po chvíli gólově prosadili i domácí. Nejprve pálil na Blažíčka Nahodil, gólman však jeho střelu vyrazil. K vyraženému touši se dostal Ondřej Švaňhal. Doslova basebalovým úderem jej dopravil do svatyně hokejistů od řeky Jizery, Rebelové si tak znovu zajistili vedení. V posledních dvou minutách třetí dvacetiminutovky se domácím dařilo získávat puk, a držet tak Benátky co nejdále od svého obranného pásma. Hosté se v posledních sekundách bránili, do výrazných akcí se už ale nedostali. Konec zápasu ještě zpestřila menší potyčka mezi Meidlem a Vitáskem. Havlíčkův Brod úspěšně uhájil své vedení, a tak tři tvrdě vydřené body zůstávají pod střechou Kotliny.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Havlíčkův Brod): První třetinu jsme sehráli dobře, hosty jsme v ní v podstatě k ničemu nepřipustili. Pak jsme ale začali hrát něco úplně jiného a navíc přibývalo vyloučených, čímž jsme se sami dostali pod tlak. Říká se, že kdo nepromění přesilovku pět na tři, tak si nezaslouží vyhrát, a to se dneska naplnilo. Hosté v poslední části srovnali, ovšem já si myslím, že jsme to už potom odehráli takticky dobře. Musím mužstvo pochválit za bojovnost v první a třetí třetině.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Z naší strany to byla špatně odehraná první třetina a celý zápas jsme špatně hráli také přesilovky. Navíc jsme v jedné inkasovali rozhodující gól. Šance, které jsme si vytvořili ve druhé třetině, jsme zakončovali s malým důrazem. Prostě absolutně nemůžeme být spokojeni s tím, co jsme tady dneska předvedli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!