3. 12. 2011 | Lukáš Šonský, Ondřej Nejedlo, Lukáš Šonský

Benátky vezou z Mostu všechny body

29., sobota 3. 12. 2011
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Benátečtí hokejisté potvrdili na severu Čech roli favorita a odvážejí si z Mostu cenné tři body. Domácí měli sice v první třetině převahu, ale nedokázali ji střelecky zúročit, naopak Král se Skalickým dostali hosty do dvoubrankového trháku, a když na počátku druhé části hry zvyšoval Josef Skořepa již na 0:3, bylo zřejmé, že hosté kráčejí sebevědomě za vítězstvím. To také ve zbývajícím průběhu hry jistým a soustředěným výkonem potvrdili. Benátky nyní přivítají na svém ledě ve středu 7. prosince hradecké Lvy.
Most: Lusinš (Benda) - Martinec, Látal, M. Rohan, Panuška, Prošek, Parýzek, Hanzl, Havelka - Tauš, Vachovec, Heinisch - Kotrla, Přeučil, Ondráček - Slavíček, Klíma, Zucker - T. Rohan, Vrtek, Vaněk
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Říha, Jaroměřský, Vála, Pabiška, Vitásek, Niko, Mrkvička, Hobza - Skalický, Král, Klimt - Skořepa, Jonák, Víšek - Liška, Kouřil, Kellner - Weiss, Vlach, Jánošík
Branky a nahrávky: 7. Král, 13. Skalický (Klimt,Král), 22. Skořepa (Vála,Král) Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:2, navíc Zucker (MST) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 355. Střely na branku: 39:28.

Komentář

Benátečtí vstupovali do zápasu devětadvacátého kola na mosteckém ledě v roli favorita. Severočeši získali v dosavadním průběhu soutěže pouhých patnáct bodů a krčí se na poslední příčce.

Most ovšem zahájil duel se silnějším protivníkem aktivněji. Brankář Vošvrda, který naskočil do prvního zápasu po zranění, musel již po několika minutách odrazit individuální průnik Vrtka a vzápětí zneškodnit také příležitost Zuckera, jenž pálil z bezprostřední blízkosti.

Hosté však krušné chvilky v obranném pásmu přežili bez úhony a vzápětí zaskočili svého soupeře vedoucí trefou. Lukáš Král se po nedorozumění mostecké defenzivy zmocnil kotouče a střelou mezi Lusinšovy betony poslal svůj výběr při vlastním oslabení do vedení - 0:1.

Domácí družina však po inkasované brance nestrádala, brankář Vošvrda posléze znovu zúročil své extraligové zkušenosti, když podruhé v zápase zmařil slibnou příležitost domácímu Zuckerovi. Naopak Benátky svoji šanci znovu využily, Daniel Skalický napřáhl v mezikruží a svoji střelu umístil mimo dosah domácího strážce svatyně - 0:2. Další šanci na snížení prováhali Mostečtí v patnácté minutě, kdy za překonaného gólmana zaskakoval na brankovišti zadák Niko.

Středočeši dokázali navýšit své vedení hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky. Josef Skořepa trefil z pozice před modrým půlkruhem přesně - 0:3. Třetí zásah hostující družiny již utlumil nebojácně hrající Most, který rázem pouze přihlížel soupeřově aktivitě.

Za brankáře Lusinše mohl v oslabení zaslat černou pryž znovu Skořepa, ovšem tentokrát neuspěl. Do zdárného konce následně nevedla ani akce Skalického, jenž se prosmýkl skrz soupeřovu defenzivu. Z mostecké pasivity vykoukla až slibná šance dvojice Zucker - Klíma, kteří uháněli na Vošvrdu. Ale ani jeden z nich kotouč za brankovou čáru nedotlačil.

Závěrečná dvacetiminutovka příliš hokejové krásy nenabídla. Hned v jejím úvodu mohl po Králově pasu skórovat Skalický, ale domácí klec minul. Benátečtí následně měli možnost dvou přesilových her v krátkém časovém sledu, ale obranu svého soka výrazněji nepozlobili.

Přestože hokejisté Mostu středočeského protivníka přestříleli, nedokázali vstřelit ani jedinou branku. Benátky naopak především v první třetině rozhodly svoji větší produktivitou a ukořistily plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Lubomír Jandera (asistent trenéra HC Most): "První třetinu jsme prohráli 0:2, přesto si myslím, že to bylo nezasloužené, už jenom proto, že poměr střel byl 21:6. Bohužel jsme udělali chybu při vlastní přesilovce, z toho jsme inkasovali první gól a při druhém gólu jsme nezvládli situaci dva na dva. Ve zbývajích dvou třetinách jsme sílu na zvrat nenašli. Soupeř si výsledek už pohlídal."

Milan Černý (hlavní trenér HC Benátky nad Jizerou): „S výsledkem jsem samozřejmě spokojený. Výsledek 0:3 svědčí o naší dobré defenzívě. Domácí měli v první třetině určitě střeleckou převahu, i když tam chyběly nějaké vyložené šance. Byli jsme pasivnější, ale podržel nás gólman, který nám dodal klid. Navíc jsme dokázali vstřelit dvě branky. Od druhé třetiny už jsme měli situaci pod kontrolou. Vážíme si nuly, která se nám dnes podařila, ale nebyla to jenom zásluha gólmana, ale celé mužstvo podalo zodpovědný výkon.“

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.