4. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Stý gól a tři body s Třebíčí trefil Tomáš Klimt

36., středa 4. 1. 2012
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
K prvnímu zápasu v kalendářním roce 2012 nastoupili benátečtí hokejisté na svém ledě proti předposlední Třebíči. Povinnost Středočechům velela vyhrát, což také Benátky splnily. Horáci však vzdorovali až do poslední minuty a u Jizery nakonec padli 1:2. Vítězný gól si připsal Tomáš Klimt, který nejen, že zajistil svému týmu tři body, ale také vstřelil stý benátecký gól v letošní sezóně.
Benátky n.J.: Vošvrda (J. Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Pavlů, Vála, Pabiška, Niko - Bortňák, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Vlach, Jech, Kopic, Vařecha, Kellner, Liška.
Třebíč: Hrubec (Wolf) - Rangl, Dietz, Kadela, Valenta, Sobotka, Sláma, Brož - Látal, Dolníček, Čech, Havel, V. Stejskal, Burian, Vondráček, Dočekal, Přibyl, Heřman, Sedláček, Kovalský.
Branky a nahrávky: 25. Král (Vařecha), 41. Klimt (Skořepa) - 20. Havel (Stejskal, Dietz). Rozhodčí: P. Würtherle - Komárek, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 376. Střely na branku: 38:28.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran spíše oťukávací. Přestože první třetina nenabídla příliš mnoho gólových šancí, byla paradoxně nejplodnější, co se střel na branku týče. Hráči obou celků se totiž nerozpakovali a ze všech pozic ostřelovali gólmany. Až jedenáctá minuta hry nabídla situaci, která přinesla vlnu vzruchu. David Kellner se totiž prohnal kolem pravého mantinelu a najednou byl za zády třebíčské obrany. Když se hbitý útočník chystal zakončit, byl seknut vracejícím se Dietzem a sudí Würtherle zkřížil ruce nad hlavou - trestné střílení. Sám faulovaný David Kellner však střelou mezi Hrubcovy betony neuspěl. První gól utkání tak mohl vstřelit Skalický, který po elegantním Králově pasu ale Hrubce nepřelstil. Zahrozili i hosté, Vondráček v přečíslení pálil tvrdě a přesně, ale Vošvrda se zaskvěl skvělým zákrokem ramenem. Vyrovnaný stav ale nevydržel. Sedm desetin vteřiny před koncem první části se v nepřehledné situaci před brankou orientoval Lukáš Havel - 0:1.

Benátky se nechtěly s nepříznivým stavem snížit a podle toho to také na počátku druhé třetiny vypadalo. Hrubec se měl co ohánět, aby stačit odrážet valící se laviny útoků na svou branku. Jaroměřského tečovanou střelu dorážel do branky Klimt, ale Hrubec dokázal ramenem podržet Třebíč. Dalšímu náporu už Horácká Slavia odolat nedokázala. Lukáš Král vyšťoural netečný puk a neomylně ho poslal pod horní tyčku - 1:1. V polovině utkání vyrobil hrubku Hrubec, který chtěl pomoci vlastní obraně a vyhodit touš z třetiny, ale trefil před sebou stojícího Krále, jenž ovšem tuto chybu nepotrestal. Velké štěstí stálo při hostech ve 34. minutě, kdy v přesilové hře Král vymyslel přihrávku na volného Klimta, který z první trefil tyčku poloodkryté třebíčské branky!

Zahajovací formace ve třetí třetině ještě ani nestačily zvrásnit led a červené světlo za třebíčskou brankou už svítilo. Po devětatřiceti vteřinách hry Josef Skořepa poslal puk do ohně před brankou a Tomáš Klimt tečoval touš do sítě - 2:1. Tato branka byla zároveň stá benátecká v letošní prvoligové sezóně. Odpovědět mohl Havel, ale vysoko přestřelil. Třebíč musela za nepříznivého stavu zákonitě otevřít hru, čehož se snažil využít unikající Bortňák, avšak v nájezdu minul branku. Hra byla otevřená a rázem bylo na co koukat. Hra se střídala před oběma brankami a také šance přicházely. Kadela na útočném výletě Vošvrdu nepřelstil, neuspělo ani na druhé straně unikající duo Vlach a Vitásek. Časomíra však rychle ukrajovala vteřiny a čas se pro Třebíčské vrátil. Benátky pozorně bránily a už svého soka do šancí přiliš nepouštěly. Horácké Slavii nepomohla už ani závěrečná krátká power-play. Třebíčští hokejisté, i když bojovali jako lvi, na body u Jizery nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
" Zápasu chyběla lehkost. Utkání bylo velmi těžké. S Třebíčí jsme hráli už dva zápasy a myslím si, že ani v jednom jsme nebyli výrazně lepší. U nich určitě ne, tady u nás doma gólově ano. Musím říct, že hosté hráli aktivně. Bylo znát, že byla větší pauza, ve které jsme nehráli žádný zápas. Hráli jsme disciplinovaně. Ve třetí třetině jsme se snažili bránit výsledek, Třebíč naopak přidala. Možná jsme se kolikrát i zbytečně zbavovali puků, abychom neudělali zbytečnou chybu. Během zápasu tam bylo několik šancí, kdy jsme mohli dát, řeknu-li skromně dvě branky. Utkání by poté vypadalo jinak. Nedali jsme penaltu, další šance měli Míra Kopic, Skalda jel sám, Dalibor Bortňák jel sám... Z těchto situací jsme měli zápas rozhodnout. Proto to bylo těžké až do konce."

Kamil Pokorný, trenér Třebíče
"První třetina byla taková povánoční. Bylo vidět, že se obě mužstva hledají. Dali jsme branku do šatny. Vyloženě do šatny, padla sedm desetin vteřin před koncem. Ve druhé třetině nás domácí dostali pod mírný tlak. Hráli tři přesilovky v řadě, bylo to složité. Sice jsme to přestáli, ale z toho tlaku jsme přesto dostali branku. Ve třetí třetině jsme měli nešťastný úvod. Branka, kterou jsme dostali, nebyla z žádné vypracované akce. Úspěch slavila důslednost domácích hráčů. Posledních deset minut jsme tlačili, Benátky hrály zatažené v obraně. Věřily gólmanovi a tomu, že my nedáme gól. Dočkaly se. Byli jsme aktivní, snažili jsme se o střelbu, ale nebylo nám přáno. Stejně jako ve dvou předchozích zápasech s Benátkami. Jedeme s prázdnou. Myslím si, že jsme k bodu neměli daleko."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.