21. 2. 2012 | Matěj Hráček, Ondřej Nejedlo

Benátky tahaly v dohrávce za kratší konec

49., úterý 21. 2. 2012
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
V dohrávce 49. kola zamířili benátečtí hokejisté na led Třebíče, která bojuje o účast ve vyřazovacích bojích. V úvodní třetině byli střelecky aktivnější hosté, skórovali však jen třebíčští hokejisté, lépe řečeno jen domácí útočník Laš, který se trefil hned dvakrát. Na začátku druhé třetiny se Miroslavu Kopicovi podařilo zkorigovat stav, ale vzápětí domácí odpověděli brankou Sedláčka. Jiskřičku naděje vykřesal pro hosty v 57. minutě Král. Domácí si však brankami Dočekala při power play a Buriana výhru pohlídali.
Třebíč: Hrubec (Wolf) - Rangl, Dietz, Kadela, Kania, Brož, Valenta, Sobotka, Sláma - Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - V. Stejskal, Kaut, Burian - Fořt, Vítek, Látal.
Benátky n.J.: J. Stejskal (14.Blažíček) - Niko, Jaroměřský, Říha, Vála, Šimek, Pabiška - Kellner, Král, Kopic - Skalický, Skořepa, Jonák - Jech, Vlach, Klimt - Weiss, Liška, Vařecha.
Branky a nahrávky: 12. Laš (Dočekal, Rangl), 14. Laš (Dietz, Dolníček), 24. Sedláček (Kadela), 58. Dočekal (Vondráček), 59. Burian (V. Stejskal) - 23. Kopic (Vála), 57. Král (Klimt, Říha). Rozhodčí: P. Würtherle - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1380. Střely na branku: 43:31.

Komentář

Oba celky v nohách měli včerejší ligové kolo a ,možná i to bylo jednou z příčin vlažného startu, kdy se hrálo spíše ve středním pásmu. Do první dobré střelecké příležitosti se dostal hostující Skořepa, jehož tvrdá rána trefila brankáře Horácké Slavie, Hrubce, do masky. Následně sehrálo první přesilovou hru mužstvo z Benátek, ovšem bez větší šance. Totéž by se dalo říct i o početní výhodě Třebíč, která se odehrála v 6. minutě.

Na úvodní povedenou akci Horácké Slavie čekali fanoušci do 11. minuty, ale stálo to za to. Kolem mantinelu se krásně prodral Martin Dočekal, který naservíroval přesný pas na Marka Laše, ten nedal brankáři žádnou šanci na úspěch.

Druhý zásah do benátské klece přišel ve 14. minutě a v oslabení! Kotouč si vyměnil Dietz, Dolníček a opět zakončující Marek Laš, jenž vstřelil čtvrtou branku ve dvou dnech! A to už se hostující brankář Stejskal poroučel z brány, mezi tři tyče se postavil Blažíček.

Horáci vyslali na nezahřátého brankáře několik střel, které mohou být mnohdy zrádné, tentokrát si v úvodní dvacetiminutovce brankář Benátek se všemi střelami poradil.

Ve 21. minutě úřadoval v brankovišti Hrubec, když vychytal Skořepův únik. Fantom domácí klece zabránil stoprocentní gólové šanci. Benátští hokejisté se trefili o dvě minuty později. Při signalizované výhodě trefil přesně pod víko Miroslav Kopic, perfektně trefená střela, se kterou nemohl dělat nic ani kouzelník Hrubec.

Brankostroj se ne a ne zastavit. Ve 24. minutě si Třebíč vytvořila obrovský tlak, který po zásluze korunoval brankou Pavel Sedláček, jehož střela byla dobře načasovaná a vešla se přesně do mezírky mezi betony.

Horáci znovu vedli o dvě branky, což jim mohlo přidat klid na hokejky, který mohl ve 25. minutě korunovat Dočekal, byl totiž faulován a hlavní sudí odpískal trestné střílení. Skóre se tentokrát neměnilo, brankář byl úspěšnější než domácí forward.

Navzdory tomu, jak byla úvodní část prostřední třetiny atraktivní, ve zbytku periody se šancemi na obou stranách již šetřilo. Když obě mužstva nevyužila několik přesilových her, bylo skóre po 40 minutách 3:1 pro Horáckou Slavii.

Třetí část byla od Třebíčských zvládnutá dobře takticky. Horáci se nikam netlačili a čekali na soupeřovu chybu. Není divu, vždyť v pondělí sehrálo mužstvo Třebíče velice náročný duel s Chomutovem.

Napětí přišlo až v samotném závěru zápasu. V 57. minutě totiž překonal po závaru gólmana Hrubce Lukáš Král, hosté využili hru bez brankáře. Diváci očekávali dramatický závěr.

Naštěstí pro Třebíč se ale nedostavil, protože Martin Dočekal dojel vyhození Vondráčka a skóroval do prázdné klece.

To nebylo ze strany Třebíče vše! V poslední minutě přebral přihrávku zpoza branky Vilém Burian. Jeho tvrdá a rychlá střela skončila až za zády hostujícího brankáře.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný Třebíč- Benátky začaly aktivně. My jsme se nemohli rozjet. Dnes se trochu ze začátku projevilo včerejší utkání, ale pomohly nám ty dvě branky. Soupeř tlačil a my jsme vstřelili branky. Druhá třetina byla vyrovnaná, měli jsme šance, ale soupeř neustále hrozil. Po ztrátě kotouče šel soupeř okamžitě do protiútoku a to nám dělalo problém Ve 3. třetině už ani Benátky neměly dost sil a ta hra se vyrovnala. Jsem rád, že jsme to zvládli, byl to těžký zápas.

Luděk Škaloud- HC Benátky nad Jizerou- Utkání se nám hodnotí těžko. Neodehráli jsme špatný zápas, ale se špatným výsledkem. Dáváme těžce góly. Dnes jsme nevyužili šance. Domácí nás dvakrát potrestali a od toho se to utkání vyvíjelo. Zdramatizovat se nám podařilo až před koncem. Náš největší problém je, že nedáváme branky a lacině inkasujeme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!