16. 8. 2012 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí opět vyhráli, tentokrát na ledě Berouna

přát., čtvrtek 16. 8. 2012
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Další výhru z přípravných utkání si připisují prvoligoví hokejisté Benátek nad Jizerou. Po vyrovnaném průběhu zápasu zvítězili v Berouně 4:3. Dva góly vstřelil Jan Plodek, jenž se trefil v benáteckém dresu vůbec poprvé po svém příchodu z Liberce. Kromě něho se také zápas nad míru vydařil Ctiboru Jechovi, Lukáši Královi a Tomáši Liškovi. Ti všichni si připsali po dvou kanadských bodech.
Beroun: Frolík - Jebavý, Malý, Hertl, Jeník, Zelený, Vrba - Doležal, Stromko, Vostřák, Klhůfek, Karpov, Padělek, Csanyi, Bárta, Gengel, Trojan, Palaščák, Videlka.
Benátky n.J.: Stejskal (33. Blažíček) - Štich, Vitásek, Jaroměřský, Kolmann, Pabiška, Ulrych, Vála, Mrkvička - Plodek, Skalický, Klimt, Skořepa, Liška, Kopic, Král, Jech, Vařecha, Kouřil, Chlapík, Maďar.
Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Padělek), 21. Vostřák (Doležal), 40. Gengel (Malý) - 9. Jech (Král), 12. Král (Jech), 35. Plodek (Liška), 48. Plodek (Liška). Rozhodčí: Lacina - Beneš, Větrovský. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 25:31.

Komentář

Úvod utkání patřil domácím hráčům, kteří byli rozhodně nebezpečnějším týmem. Také jako první se dostali do vedení. Přesnou přihrávku Aleše Padělka přebral Pavel Klhůfek a střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť – 1:0. Netrvalo dlouho a hosté odpověděli. Ctibor Jech se důrazně natlačil až před berounského gólmana Frolíka a zvedl puk nad jeho rameno – 1:1. Jech měl prsty také ve druhém gólu. Po jeho přihrávce zůstal ve 12. minutě před Frolíkem zcela volný Lukáš Král, jenž si v podobných situacích ví rady – 1:2.

Začátek druhé třetiny byl pro hosty jako ze zlého snu. Ihned po vhození úvodního buly se domácí pustili do útoku, který po pěkné kombinaci přesně zakončil zkušený explzeňák Pavel Vostřák - 2:2. Časomíra v tu chvíli ukrojila 13 vteřin z prostřední části hry. Hosté odpověděli pumelicí Petra Ulrycha, která zazvonila o levou tyčku domácí svatyně. Vzápětí měli Berounští výhodu dvou mužů v poli, která trvala 104 sekund, nenaložili s ní vůbec dobře. Zpět do vedení se Benátečtí dostali v 35. minutě. Tomáš Liška svým excelentním důrazem za brankou vybojoval kotouč na berounských obráncích, následně ho předložil na hůl před brankou operujícího Jana Plodka, jenž vstřelil svoji první branku po příchodu do Benátek nad Jizerou – 2:3. Tento stav však do konce prostřední části hry nevydržel. Při hře čtyři na čtyři se v poslední minutě dostal kotouč na hůl Ladislava Gengela, jenž zamířil nad rameno benáteckého gólmana Robina Blažíčka, který chvilku po polovině zápasu nahradil Jiřího Stejskala – 3:3.

V poslední třetině se hrál opatrnější hokej. Oba týmy si vyzkoušely několik přesilových her, avšak k brance to ani jednomu z nich nevedlo. Ve 48. minutě se dostal kotouč k Janu Plodkovi, který svojí druhou brankou poslal hosty do vedení – 3:4. V závěru byl vyloučen domácí Zelený za zdržování hry, tudíž se Berounští ani nedostali ke hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Na můj vkus dnes bylo spoustu přesilových her, přitom se příliš tvrdě nehrálo. Právě s využíváním přesilovek nejsem vůbec spokojen, protože se nám ani v jedné nepodařilo skórovat."
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!