23. 8. 2012 | Petr Košatka, Petr Košatka, Tomáš Nejedlo

Šestá přípravná výhra se zrodila v Písku

přát., čtvrtek 23. 8. 2012
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
Na ledě svého prvoligového soupeře s Písku dokráčeli benátečtí hokejisté ke své šesté výhře v přípravě. V ofenzivně laděném duelu nakonec Benátky i díky dvěma proměněným přesilovkám zvítězily 4:1. Třemi kanadskými body za asistence přispěl k výhře zkušený Tomáš Klimt, premiérovou branku v benáteckém dresu vstřelil mladý zadák Adam Jánošík. Další utkání čeká Benátecké přesně za týden, to se představí na ledě Ústí nad Labem.
Písek: Halmoši (Kantor) - Klement, Kanov, Semrád, Pavlíček, Boháč, Ruprecht, Popela - Petráček, Heřman, Šperger, Polodna, Ferebauer, Vaniš, Slavík, Marek, Vlček, Petruška, Pacanda, Volf, Bernad.
Benátky n.J.: Blažíček (41. Stejskal) - A. Jánošík, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Štich, Vála, Pabiška, Říha - Miškovský, Vlach, Skalický, Klimt, Skořepa, Bárta, Kopic, Král, Bortňák, Vařecha, Kouřil, Maďar.
Branky a nahrávky: 47. Šperger (Klement) - 14. Skořepa (Bárta, Klimt), 30. Bortňák (Král), 49. A. Jánošík (Klimt, Bárta), 58. Bárta (Klimt, Říha). Rozhodčí: S. Mertl - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Střely na branku: 31:44.

Komentář

Úvod utkání přinesl vyrovnanou podívanou. Hosté lépe bruslili, a také díky tomu byli před brankou soupeře nebezpečnější. Nakonec to byl benátecký tým, který v první části měnil skóre. V závaru před Halmošiho brankou se nejlépe zorientoval Josef Skořepa a krátce po polovině úvodní části poslal svůj tým do vedení.

Ve druhé části Benátečtí zvýraznili svůj náskok. Po vyhraném vhazování před píseckou brankou se puk dostal na modrou k obránci Štichovi, který našel osamoceného Dalibora Bortňáka před brankou a pro druhého jmenovaného nebylo těžké zblízka dopravit puk do branky.

Písečtí mohli na změnu stavu rychle reagovat, Petruška ale o pár vteřin později namířil puk pouze do připraveného betonu brankáře Blažíčka. Z šancí z kategorie vyložených se ocitl před druhou pauzou ještě Vaniš, kličkou do bekhendu si ale na pozorného brankáře soupeře nepřišel.

Písečtí se úvodní trefy dočkali až na začátku závěrečného dějství, kdy se prosadili při početní výhodě dvou hráčů. Pěkně sehranou přesilovkovou akci završil příklepem Zdeněk Šperger a upravil stav utkání na 1:2.

Jenže Benátečtí se svou odpovědí na nic nečekali. Rána Adama Jánošíka Halmošimu propadla pod rukou a hosté opět vedli o dva góly. Poslední korekce skóre nastala v samotném závěru čtvrtečního klání. Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil ranou do odkryté klece Michal Bárta a upravil na konečných 1:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, asistent trenéra Písku: Benátky přijely s kvalitním mančaftem. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Benátkám příprava vychází, to se týče i výsledků. V dnešním zápase byly pasáže, kdy jsme byli spokojeni s předvedenou hrou. Myslím si, že naši kluci dnes měli velké nasazení. Nepodařilo se nám uhlídat některé přesilovky, kvůli tomu asi ten výsledek takto vypadá. Můj názor je, že je takový zkreslenější.

Milan Černý, trenér Benátek: Myslím si, že zápas měl dobrou úroveň. I domácí hráli dobře, měli své šance, ale brankář Blažíček, který chytal první dvě třetiny, nás podržel. Jinak se mi zápas z pohledu našeho mužstva líbil, hráli jsme s dobrým nasazením, dařilo se nám udržet se v útočném pásmu a vybojovat dost puků. Měli jsme řadu příležitostí k tomu, abychom vstřelili i více branek, než se nakonec podařilo. Jsem dnes spokojen se všemi hráči.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.